December Feestmaand Tag - Sinterklaas en zwarte pietCarmelina en Joyce bedachten de This or That Sinterklaas style tag, ik kwam hem in mijn ‘blogrondje’ tegen en dacht die ga ik ook invullen! Sinterklaas en zijn gevolg heeft immers zijn voet aan wal gezet in heel Nederland en ondanks dat onze dames niet meer geloven doen wij wel aan Sinterklaas! 

Wij vieren ‘gewoon’ sinterklaas, ook al hebben wij onze kinderen nooit bewust in Sinterklaas laten geloven. Wij hebben het altijd open gehouden en eerlijk antwoord gegeven. Ze weten dus precies hoe het zit en hoe het werkt, maar toch is het leuk, spannend en bovenal leuk om Sinterklaas te vieren!

Sinterklaas of Piet?

Piet! De pieten hebben de interactie met de kinderen! Sinterklaas is toch een iets minder benaderbare man in de ogen van een kind. Een statige, oude meneer met een staf en een boek.

Pepernoten of Chocoladeletter?

Pepernoten! Het liefste de ‘brokken’ (ouderwetse) pepernoten of kruidnoten met chocolade, mmmm!

Gourmetten of  heel veel zoetigheid?

Gourmetten denk ik, zoetigheid is er ook genoeg…

Schoen zetten of pakjesavond?

Schoen zetten! De spanning van de kinderen, zetten we de schoen of niet? En zo ja, zouden we er wel iets in krijgen? Want ja ook wij hebben grenzen net als Sinterklaas… we blijven niet aan de gang!

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder sint?

Zonder sint! Als er iemand zou komen is het zwarte piet! Sint heeft het wel druk genoeg… die hoeft niet zo nodig langs te komen.

Intocht op TV of intocht in het echt?

Dit jaar voor het eerst alleen op televisie, we vonden het te koud! Of eigenlijk hebben de papa’s en mama’s de intocht bekeken en waren de kinderen aan het spelen. Die waren er tijdens het sinterklaarjournaal wat ervoor was al klaar mee, die stomme gekleurde pieten was voldoende om af te haken.

Sint geheim of open kaart?

Duidelijk open kaart! Dat geheime gedoe… in onze ogen helemaal niet nodig!

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?

Als ik moet kiezen surprises! Maar stiekem doen wij gewoon nog cadeautjes in een zak.

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas

Club van Sinterklaas, het sinterklaasjournaal is het hier in huis duidelijk niet meer. Ik vermoed toch dat het vooral te maken heeft met de vorm waarin het nu is gegoten omtrent de hele zwarte pieten discussie.

 

Het waren vast geen verrassende antwoorden als je al wat langer mee leest op Veusteveul.nl!

Als je het ook een leuke tag vindt, neem hem gerust over maar vermeld wel de bedenkers van de tag, Carmelina en Joyce.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge