Toe aan een nieuwe telefoon.... weer een samsung?Waar ik een paar weken geleden nog riep, mooi mijn telefoon doet het nog ik neem sim only dit jaar is het nu anders! Mijn telefoon doet sinds een week of drie moeilijk, gaat zomaar uit… en weer aan. Gooit apps uit of reageert niet. De homeknop werkt ook niet naar behoren, hopeloos! Om zo nu en dan even flink chagrijnig van te worden. De kans dat ik nu alsnog sim only doe is groot… dan kopen een los toestel. Maar nu de vraag, welke telefoon? 

Er zijn dagen dat ik alles met mijn telefoon doe en mijn laptop niet aan gaat, dan check en beantwoord ik mijn mail ermee. Ik controleer de site, foutmeldingen en statistieken als ik er weer eens een melding van krijg dat iets ‘niet goed gaat’ of als de ‘statistieken door het plafond gaan’. En niet te vergeten mijn social media, appjes via whats app en uiteraard bellen!

Liefde voor Samsung

In november 2015 kochten we de Samsung S6 omdat mijn S4 het niet meer wilde doen, althans het moederbord was kapot en daarmee ook mijn telefoon. Dat ik groot fan ben van Samsung is niet onbekend… echt al jaren heb ik een Samsung telefoon en het liefste zou ik niets anders willen.

Mijn Samsung S6 dacht ik oprecht nog zeker een jaartje te gaan gebruiken, in de eerste plaats omdat ik tevreden was en in de tweede plaats omdat ik over ga stappen op sim only zodat de maandelijkse lasten lager liggen. Maar goed, dat nog minimaal een jaartje mee gaat niet op, helaas!

De mogelijke nieuwe telefoon?

De prijzen van de nieuwere modellen zijn hoog, tenminste dat is mijn mening. Samsung gaat duidelijk mee in het ‘hogere’ segment en zit met de nieuwste modellen in mijn ogen relatief hoog.

Samsung

Toe aan een nieuwe telefoon.... weer een samsung?Normaal gesproken zou ik voor de Samsung S7 zijn gegaan, de opvolger van de S6. Maar helaas heb ik te veel minder goede en prettige verhalen gehoord over de S7. Door deze verhalen is het vertrouwen in dat toestel beduidend mindere geworden. Dus die gaat het niet worden! Toen heb ik nog een nieuwe S6 overwogen, maar dat gaat hem ook niet worden ik schrok nog van de prijzen die er gevraagd word voor een nieuwe S6 en S6 edge.

Als ik nu rondkijk en zou moeten beslissen en echt opnieuw voor Samsung zou gaan, zou mijn voorkeur uitgaan naar een Samsung S8. Maar ja, ik twijfel dus nog, de prijs is nog altijd rond de € 600,– ondanks dat de nieuwe S9 deze week richting de klanten gaat zakt deze nog niet verder in prijs.

De S9 is nog verder boven mijn budget als de S8, daarom heb ik ook nog het model A8 in mijn hoofd. Al wordt dat door de ‘experts’ afgeraden gezien mijn fanatieke gebruik en de wens wat betreft betrouwbaarheid. Kortom… het is lastig!

OnePlus

Door een bekende werd ik gewezen op de OnePlus telefoon, deze zou even krachtig zijn als de nieuwe modellen van Samsung maar een stuk betaalbaarder. De nieuwste hiervan, ik dacht dat deze de OnePlus 5T is er zelfs in Lava Red, mijn meest favoriete kleur. Het bedrag? € 559,–, ook nog best aan de prijs wat mij betreft. Okay, ik zou dan voor de minder grote opslag kunnen gaan, dan betaal je € 499,–

Als ik alles zo lees en van wat ik heb gehoord is het wel een telefoon met potentie, maar of ik overstap van Samsung naar OnePlus? Nog geen idee!

Huawei

Ook kreeg ik het advies eens naar het merk Huawei te kijken. Er werd me verteld dat ze verschillende telefoons hebben die mogelijk aansluiten bij mijn wensen! Ik werd door mijn wensen als ‘niet te duur’ en ‘goede foto’s’, gewezen op een nieuw toestel, namelijk de Huawei P20 Lite. Dit is een nieuw model van Huawei, dit zou uitblinken in zijn klasse door onder andere de camera’s die erin zitten en de interessante prijs van het toestel.

De Huawei P20 Lite heeft een flink beeldscherm van 5.84″, een mooi uiterlijk maar ook met een dubbele camera aan de achterzijde en een zestien megapixel camera aan de voorkant. De hoofdcamera is voorzien van een speciale (bokeh-)lens en een groot diafragma en de voorkant heeft een lightfusion-technologie waardoor je in het donker beter goede foto’s kan maken.

Wat een mooi feit is, is dat de Huawei P20 Lite bij abonnementen al voor € 276,– kan worden gekocht, ook als het om budget gaat is dit dus een interessante optie.

Refurbished

Dan is er nog de optie om een refurbished toestel te gaan gebruiken. Ook hiervan hoor ik wisselende verhalen. De één heeft er langere tijd plezier van, de ander heeft na een jaartje weer wat nieuws nodig.

En tja, dan loop ik er al niet meer warm voor. Bij navraag blijkt dat je vaak wel tussen de twee en vijf maanden garantie hebt op de toestellen. Maar goed daarna dan? Als iemand, dus voor mij de telefoon net zo fanatiek heeft gebruikt als dat ik dat doe gaat het toestel gewoon voor mij minder lang meer mee.

Wat zal het worden dan?

Een vriend van ons zegt, een harde reset! Alles opslaan, wachtwoorden opschrijven en even opnieuw beginnen, dat zou goed kunnen helpen. Maar ik heb zo’n hekel aan alles weer opnieuw installeren, in de hoop dat ik inderdaad alle wachtwoorden nog weet… en toch ergens het gevoel alles ‘kwijt’ te zijn. En ja, eigenlijk heeft hij gelijk, gewoon foto’s en dergelijke opslaan en doen.

Maar zoals je leest roept alles in mij, koop ‘gewoon’ een nieuwe Samsung! Maar echt ik schrik gewoon van de bedragen die je moet neerleggen voor zo’n telefoon!

Als ik nu ‘bakken met geld’ zou verdienen is het een ander verhaal, dan zou ik gewoon kopen wat ik graag wilde hebben. Helaas is dat niet het geval en moet ik er dus goed over nadenken! Daarnaast heb ik ook nog een man die telefoon gek is en ook graag een andere telefoon wil, tja je kan niet alles hebben hé?

Voor nu stel ik de aanschaf nog even uit. Zolang mijn telefoon nog werkt (in meer of mindere mate) doe ik het er nog even mee en hoop dat de prijs van de S8 gaat zakken ergens de komende tijd.

Heb jij nog tips? Weet jij een goede aanbieding of een mooi alternatief? Laat het gerust weten!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

 1. Ik heb in januari ook mijn sim only abonnement met een jaar verlengd. Hopende dat mijn telefoon het nog een jaartje vol zal houden.
  Ik heb een samsung s3. Ik loop dus behoorlijk achter, haha.
  Maar hij doet wat ik er van verwacht.
  Gisteren keek ik een filmpje en wat foto’s op de telefoon van een collega. Heel scherpe foto’s en goede kwaliteit filmpjes. Dat was een LG. Dacht nog, mocht mijn telefoon het begeven moet ik daar ook eens naar kijken.
  En hoor van vriendinnen van de oudste ook dat ze vaak een telefoon vanuit China hebben, een Xiaomi. Dat schijnen ook hele goede telefoons te zijn en heel erg betaalbaar.
  Maar dat heb ik van horen zeggen van die vriendinnen hoor, niet uit eigen ervaring.

  Succes met de zoektocht, benieuwd wat voor eentje het gaat worden.

 2. Je zou nog eens kunnen kijken voor de Samsung A5 bijvoorbeeld schijnt ook goed te zijn. Ik heb de S7 maar er ging al heel snel een stukje van de home knop af schijnt vaak voor te komen ook vaak meldingen weinig geheugen. Maar toch blijft Samsung fijn. Succes met zoeken altijd een klusje

  1. De A5 en A8 hoor ik ook redelijk goede verhalen over… maar ja de meeste adviseren de S8 of S9, maar goed! Ik ben nog altijd aan het rondkijken, de telefoon haalt nog adem 😉 Mijn home knop zit er nog goed op, maar het werkt niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge