Traktatie 10 jarige op schoolDit jaar was het na het compromis van vorig jaar nu tijd voor weer iets gezonds! Wij hebben in de broodtrommels van de kinderen met regelmaat dingen zitten die hun klasgenootjes ook wel willen… dat bracht ons op een idee! De oudste wist te vertellen welk eten uit haar broodtrommel favoriet waren en daar gingen we mee aan de slag!

Na het compromis vorig jaar gingen we nu weer aan de slag met (relatief) gezonden producten! Een aantal dagen voor haar verjaardag vroegen de kinderen uit haar klas of ze niet pannenkoeken kon trakteren, het was immers pannenkoeken dag. En ja voor dat soort vragen en opmerkingen is onze dochter wel te porren, we besloten dus ook pannenkoek aan het geheel toe te voegen!

De foto’s zijn helaas niet zo best, dat komt mede of eigenlijk gewoon door mijn slechte planning! Deze foto’s maakte ik midden in de nacht met mijn mobiel bij kunstlicht. Maar helaas het is niet anders, het idee is vast wel duidelijk.

Traktatie klasgenootjes

Traktatie 10 jarige op schoolAl weken geleden bestelde ik wat prikkertjes voor de klasgenootjes, van die lunch prikkers die ook wel in de broodtrommel van onze meiden zitten.

Het eerste dat onze dochter riep toen we het erover hadden was augurk met boterhamworst. Veel van de klasgenootjes vinden dat lekker en meerdere keren heeft ze al wat gedeeld uit haar broodtrommel. Dat was volgens onze dochter wel favoriet!

Traktatie 10 jarige op schoolTegelijkertijd zijn er wat meiden die het niet lusten en een klasgenootje die dat niet mag, dus ook voor hen en de rest van de klas nog een andere optie. Die andere optie werden prikkertjes met meloen en een druif, meloen en druiven nemen onze meiden elke week mee… druiven zelfs elke dag!

Traktatie 10 jarige op schoolAls laatste maakte we nog prikkertjes met aardbeien en pannenkoekjes, dat was nog even een klusje die kleine pannenkoekjes met één pannetje! Toen was het nog afkoelen en rond 01.00 uur was ik klaar met alle prikkertjes en traktaties! Volgende keer iets beter over nadenken en beter plannen.

Traktatie leerkrachten

Traktatie 10 jarige op schoolVoor de leerlingen iets gezonds, althans geen snoep of koek dan voor de leerkrachten ook niet! We maakte een grote bak vol met sateprikkers met fruit en pannenkoekjes.

Aangezien er een aantal stage meesters waren maakte we er een stuk meer als dat we normaal hebben, dat bleek een goede zet! Samen met twee van haar vriendinnetjes ging ze de klassenrond en nam uiteindelijk nog vijf stokjes mee naar buiten. Die werden op het schoolplein nog even opgegeten door de meiden en hun vriendinnetjes.

De traktatie van de leerlingen waren schoon op, dat was fijn!

Wat wordt er door jullie kinderen getrakteerd met verjaardagen op school?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Wow wat creatief! Nog nooit van de combinatie augurk met boterhamworst gehoord trouwens.
    Toen ik zelf op de basisschool zat was het vaak een zakje chips, lekker simpel haha. Maar door de jaren heen zijn de regels natuurlijk behoorlijk veranderd qua gezonde snacks enzo.
    Nogmaals heel leuk en creatief gedaan.
    Kelly onlangs geplaatst…Voor het eerst fietsen met een baby!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge