Traktatie 9 jarigeHelaas heb ik niet ‘gewonnen’ met mijn voorkeur voor een gezonde traktatie, zoals ik graag wilde. Nu had het ook iets te maken met ons reisje naar Parijs afgelopen week en vlak daarna zou ze gaan trakteren. Het is een snoeppotje met inhoud geworden, met daarnaast een praktisch cadeautje voor alle kinderen en leerkrachten.

Traktatie “wensen en eisen”

Traktatie 9 jarige!Ons meisje heeft afgelopen jaar behoorlijk wat medicijnen gebruikt en daar waren een hoop lege potjes van in huis. Dochterlief had bedacht daar een traktatie van te maken, leuk idee, maar wat dan?

Het originele idee wat we hadden was om er een etiket op de potjes te maken en te vullen met een (kneed)gum en een een puntenslijper. Daarnaast zouden we een (gezonde) snack bij doen.

Onze dochter had er wat moeite mee en wilde graag snoepjes trakteren, want dat doet iedereen en dat vinden ze lekker waren haar argumenten.

Traktatie voor klasgenootjes

Van de medicijnpotjes hebben we snoeppotjes gemaakt, ik maakte zelf een etiket en plakte die met zelfklevende folie op de potjes.

 Traktatie 9 jarige Traktatie 9 jarige
Na een rondje in de winkel besloten we de potjes te vullen met tumtummetjes, er paste er acht in een potje.

Verder kochten we vulpotloden en gummetjes in de vorm van een dolfijn, deze maakte we aan elkaar vast met een lintje. Aan de traktatie maakte we nog een klein rond labeltje met de naam van onze dochter en haar leeftijd.

Traktatie 9 jarigeAlles wat ik heb gekocht voor de traktaties komt bij de Action vandaan, voor ons nog altijd dé winkel als het gaat om leuke en praktische cadeautjes en traktaties.

Er zijn ook roze en paarse potloden en gummetjes, de kinderen maakte volgens onze dochter daar een ‘probleem’ van. De kinderen wilde uiteraard net een andere kleur potlood of gum, dat soort dingen blijft toch lastig en ondanks dat vond onze dochter het wel leuk om te trakteren!

Traktatie 9 jarige

 

Traktatie voor de leerkrachten

Traktatie 9 jarigeVoor het rondje langs de leerkrachten deden we ongeveer het zelfde, we kochten leuke gekleurde pennen.

We kochten we Milka Naps die we met lint heel strak vastknoopte aan de pennen. Daarnaast maakte we ook aan deze traktatie een label met de naam van onze dochter en haar leeftijd!

Traktatie 9 jarigeGelukkig werd dit wel gewaardeerd door de meeste leerkrachten, het is weer eens wat anders!

Deze traktatie ronde hebben we weer overleefd en gehad… op naar juni of juli voor de traktatie ronde van onze jongste dochter!

Wat voor een traktatie gaat er met jou kind mee naar school met zijn of haar verjaardag?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

    1. Bij ons helaas niet… dat zorgde juist thuis voor discussie. Ik wilde gezond en zij wilde snoepjes omdat andere dat ook doen.

      Liever nog zou ik traktaties afschaffen op school…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge