De traktatie in de kleuterklasDe eerste keer trakteren op school, gek en spannend!! Na een jaar lang traktaties en verjaardagen van andere kindjes te hebben gezien en meegemaakt was het nu dochterlief haar tijd! EINDELIJK, ik mag ook… zoals ze zelf zei. Maar wat werd haar traktatie?

Vele kindjes trakteerde snoep en dan niet ‘maar’ één snoepje maar hele zakken, totaal overbodig wat mij betreft. Het mag af en toe best wel iets lekkers zijn, maar geen zakken vol!

De keuze van traktatie

De kinderen

Traktatie voor de klasgenootjes groep 1 en 2Onze dochter mocht zelf kiezen, een doosje rozijntjes of de gummy beertjes van Haribo. Zonder enige twijfel ging ze voor de Haribo beertjes! Kunnen jullie de boeken happertjes nog herinneren die ik eerder maakte? Nee? Het creatieve artikel over de boeken happertjes kan je hier vinden!

Kleuters zijn wat dat betreft nogal makkelijk, die vinden veel lekker en iets erbij is altijd goed. Al moest onze dochter wel even uitleggen wat het nu eigenlijk was dat ze trakteerde!

De juffen en meesters

Traktatie voor de leerkrachtenOok de leerkrachten krijgen een traktatie op de school van onze dochter. De kinderen mogen dan twee vriendjes of vriendinnetjes uitkiezen en hiermee gaan ze de klassen rond. Maar wat geef je nu eigenlijk aan de juffen en de meesters? Toch wel even lastig, we wilde geen doosje chocolade meegeven!

We besloten ook hen een boeken happertje te geven, alleen vulde we deze met een theezakje en een koffiepad.

Reacties

Geheel onverwachts waren er veel positieve reacties van leerkrachten, kinderen maar ook ouders. De meeste vonden het erg leuk en een enkele ouder gaf aan dat het beter was als die hele zakken snoep!
Wat mij betreft doel bereikt! Nu hopen dat er geen hele zakken snoep meer als traktatie mee naar huis gaan met de kinderen. Die zakken snoep belanden hier eigenlijk negen van de tien keer in de kast en vervolgens kunnen we het weggooien omdat het er niet meer zo lekker uitziet.
Wat vinden jullie van deze traktatie? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge