Traktatie 9 jarige... wat een ramp!Tijd voor het maken van een traktatie! Deze maand is het zover, onze 8 jarige dame wordt 9! Al weer negen jaar… waar blijft de tijd. Dat kleine baby’tje is niet meer zo klein, inmiddels ondanks alles een grote meid aan het worden die weet wat ze wel en niet wil! Tenminste, normaal gesproken… tot het op de traktatie aankomt!

Mam, ik wil… en dan komt er een heel assortiment met ongezonde dingen voorbij. Nee dus dat wil ik liever niet, maar of ik er helemaal aan ontkom met onze 9 jarige vraag ik me af.

Traktatie “wensen en eisen”

Onze dochter heeft veel medicijnen gebruikt tussen juli en november 2015. Daar zijn een hoop lege pillen potjes van overgebleven en daarmee wil dochterlief een Traktatie met pillen potjestraktatie hebben. Goed, mooi plan! Maar dan? Ik kan niets leuks bedenken en dochterlief weet het ook niet zo goed.

Mijn idee was een leuk etiket te maken en deze op al die potjes te plakken, vervolgens een (kneed)gum en een puntenslijper erin en dan vervolgens iets te eten er los bij voor de klas. Het eerste gedeelte vindt ze een goed plan, maar de vulling is toch een puntje. Zij wil er liever snoepjes in!

Ergens snap ik het wel, een leuk etiket erop maken en dan ‘pilletjes’ erin in de vorm van M&M’s of TicTac. Liever ga ik voor een gezonder alternatief!

Traktatie, wie heeft er een mooi idee?

Al dagen kijken we rond op pinterest, traktatiesites en Facebook groepen maar zonder een leuk idee tegen te komen! Heb al wat mensen gevraagd maar ook die hebben geen idee, normaal bruis ik wel van de ideeën en komt het wel goed. Op dit moment heb ik dat gevoel even niet.

Naast deze traktatie moeten we ook nog wat verzinnen voor de andere plekken waar ze wil gaan trakteren, maar daar komen geen pillen potjes aan te pas.

Wie heeft er een leuk idee met deze kleine pillen potjes? Wat zouden we er mee kunnen doen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge