traktatie van de jongste 2016De voorbereiding voor de traktatie had ik echt al weken van te voren gedaan… het afmaken was een ander ding zeg maar! Maar wat viel het in de smaak! Ouders, leerkrachten en kinderen vonden het leuk en lekker! 

Het is altijd leuk als een traktatie in de smaak valt en persoonlijk vind ik het leuk als er iets blijvend is aan een traktatie.

Traktatie maken, wie wat bewaard…

Al een aantal jaren bewaren we alle conservenpotten die we leeg hebben, we weken ze schoon en wassen ze af. Alle maten potten bewaren we, je weet maar nooit waar het goed voor is! School vraagt er wel eens om, je kan er spullen in bewaren maar je kan er ook een traktatie van maken!

Naast het bewaren van de potjes hebben wij hier altijd allerlei ‘knutsel’ spullen liggen die we overal en ergens voor gebruiken, net als cadeaudoosjes en leuke enveloppen! Ook die kwamen erg goed van pas voor deze vergeetachtige moeder!

Verder hebben we op de speelgoedbank vaak van die plastic dieren die niet meer mooi zijn, verf eraf of een stukje eraf. Deze hebben we enkele maanden gespaard en dit ‘afval’ gebruikte we ook voor de traktaties van de jongste, recyclen dus!

De traktatie maken

Tijdens het maken heb ik geprobeerd van elke stap foto’s te maken, helaas was ik niet heel consequent hiermee. Maar het is gelukt en er zijn best veel foto’s, daarom maak ik een ‘stappenplan’ per foto!

traktatie - dekseltjes opschuren!Als eerste hebben we de dekseltjes wat opgeschuurd zodat ze niet meer zo glad waren en de houdbaarheidsdatum niet meer goed zichtbaar is.

 

 

 

Traktatie, beestjes vastplakken met het lijmpistool!Ook de beestjes hebben we op de plek waar ze vastgeplakt zouden worden wat ruw gemaakt met grof schuurpapier. Vervolgens hebben we ze op de dekseltjes vastgelijmd met een lijmpistool.

 

 

 

traktatie, even controleren of het echt vast zit!Laat het een drogen en check na een half uurtje of ze echt goed vastzitten, helaas blijft niet alles in één keer zitten helaas! Zitten ze niet goed vast, schuur het dekseltje en het beestje nog even goed op en probeer het opnieuw!

 

 

De traktatie even goed laten drogenAls je alle beesten op de deksels hebt geplakt is het goed ze even te laten staan om de lijm echt hard te laten worden, het lijkt snel klaar… maar mijn ervaring is dat het echt even tijd nodig heeft voor het ‘goed’ is.

 

 

De deksels met beestjes inspuiten met primerAls het goed droog is spuit je ze met primer, een grondverf. Wij gebruikte de primer van de Action en dat werkte prima en betaalbaar!

 

 

 

Inspuiten die traktatie!Spuit de beestjes maar ook de deksel goed in zodat de spuitverf met het kleurtje straks ook goed blijf zitten! Zorg ook dat de beestjes aan de onderkant ingespoten worden. Als het niet in één keer dekt kan je het na een uurtje herhalen, zorg wel dat de lagen verf niet te dik worden.

 

 

Traktatie op kleur maken!Als ze echt heel goed droog zijn kan je de gewone spuitverf pakken, wij kochten vier kleurtjes, te weten neon roze, neon groen, zilver en blauw. Deze kleurtjes pakte vrij goed en de meeste waren met één keer inspuiten goed van kleur!

 

 

De labeltjes voor aan de traktatie!Met touw en labels die we nog hadden liggen maakte we labeltjes klaar voor aan de potjes waar ik de naam en leeftijd van onze dochter op heb geschreven!

 

 

 

we hangen de labeltjes om de 'hals' van de potjesDe avond voor het trakteren hangen we de labeltjes alvast aan de potjes zodat ze de dag van het trakteren alleen nog gevuld hoeven te worden.

 

 

 

De traktatie potjes vullen we met popcornIn de ochtend voor de traktatie mee naar school gaat vullen we de potjes met popcorn.

 

 

 

traktatie is klaar!We draaien de deksels erop en het is klaar, onze dochter is blij… net als ik zelf! Toch nog gelukt (al was ik een dag later als gepland)!

 

 

 

Wat trakteren of trakteert jou kind op school? Hou je het simpel of maak je er wel werk van?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge