Tri mag blijven, eindelijk!Vanmiddag mocht onze burgemeester, Geert van Rumund samen met Marleen Kramer van Vluchtelingen Onder Dak goed nieuws brengen bij het gezin Pham! Het gezin mag blijven!!

Of het nu de petitie, de acties die voor morgen (vrijdag 8 april) en overmorgen (zaterdag 9 april) gepland stonden waren of wellicht was het de brief van de gemeenteraad met de vasthoudendheid van onze burgemeester… het heeft geholpen, Tri en zijn gezin mogen blijven!

Media aandacht

Het lijkt erop dat ook de media aandacht van kleine tot grote omroepen versterkend heeft gewerkt! Vele, zo niet alle kranten hebben aandacht en ruimte gegeven aan de situatie, natuurlijk onze plaatselijke krant maar ook landelijke kranten.

Eerder deze week zijn er meerdere items op tv Gelderland te zien geweest en vanavond zijn Tri en onze burgemeester bij RTL Late Night te zien geweest.

Daarnaast blijkt social media goed inzetbaar te zijn, berichten, foto’s en posters verspreiden zich snel. Ook een eerder artikel op mijn blog is veel gelezen en gedeeld.

Manifestatie vrijdag 8 april

De manifestatie die vrijdag zou worden gehouden op de Markt in Wageningen om actie te voeren tegen het uitzetten van Tri gaat door, maar krijgt een feestelijk tintje! Of de bijeenkomst op zaterdag 9 april voor Theater Junushoff door gaat zal morgen duidelijk worden.

Blijdschap!

Tri samen met onze burgemeester, familie en vrienden!
© DG/Tamara Reijers

We kijken naar onze burgemeester op televisie, je ziet dat het wat met hem doet. Bij de vraag van de reporter of hij weet waarom Tri nu wel mag blijven geeft Geert van Rumund aan dat het hem niet uitmaakt, het belangrijkste is dat het gezin mag blijven. En hij heeft gelijk!

Dijkhoff heeft gebruikgemaakt van zijn ‘discretionaire bevoegdheid’ waarbij hij naar eigen inzicht kan terugkomen op een eerder genomen besluit en alsnog de verblijfsvergunning kan toekennen.

Tri en zijn gezin mogen blijven, Tri is aan het vloggen geslagen en zijn reactie op het goede nieuws zie je hier!

Tri, ouders, familie en vrienden, ik hoop dat jullie nu rust krijgen en aan een zekere toekomst kunnen werken! 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge