Op het kleine balkon de ultime lounge hangstoel van tropilexEen beetje stom ben ik wel, ik ben onlangs… na de zomer dus in eens nadenken over het balkon. We hebben een lang maar heel smal balkon, tuinstoelen passen maar je kan je kont niet keren. Echt lekker zit het ook niet en ik kan juist zo genieten van liggen, luieren met een boek of luisterboek. De stoel op ligstand zetten zit er al niet in op ons balkonnetje, maar wat dan? Dan toch maar een hangstoel op ons balkon?

Twee jaar gelden schreef ik er al eens over, hoe ik al een poosje nadacht over een hangstoel… maar tot vorige week kwam het er gewoon niet van. Tientallen keren bekeek ik de mogelijkheden, soorten hangstoelen en stiekem toch ook naar hangmatten. Ik googelde regelmatig op “hangstoel balkon” maar kwam alleen maar grotere balkons tegen of andere soort hangstoelen als dat ik in mijn hoofd had.

Wat voor een hangstoel dan?

Googelen leverde me de afgelopen tijd vooral de vraag op, wat wil ik dan? Wil ik echt een hangstoel zoals ik in mijn hoofd heb? Dus een hangmat in stoelvorm? Of toch iets anders? Het bracht me toch in twijfel!

Echt prachtige stoelen, maar ook mensen die een ‘gewone’ hangmat aan twee haken hadden hangen op een balkon. Wat wil ik nu echt? Toch kwam ik elke keer terug bij mijn eerste idee… een hangstoel, een soort kleine hangmat zeg maar. Als ik niet gewoon voor het ‘hangen’ was gevallen, viel ik wel voor de mooie kleuren en kleuren combinaties die er zijn. Die me overigens aan draagdoeken doen denken, waar ik mijn meiden dan weer met alle liefde in heb gedragen.

Goed… het was besloten, een ‘gewone’ hangstoel in mooie kleuren zou worden en dan maar hopen dat het uitpakt zoals we hoopte en dat het inderdaad zou passen! Uiteindelijk heb ik mijn hangstoel gekocht bij hangmatgigant.nl.

Meet my ‘Tropical’ raspberry lounge hangstoel van Tropilex

Hangstoel van TropilexEindelijk hebben we, nou ja eigenlijk ik die hangstoel besteld waar ik al een aantal jaar over aan het denken ben! Wat ik wel grappig vind is dat toen ik hem uitkoos ik me er niet van bewust was dat ik gewoon exact dezelfde heb uitgekozen als waar ik twee jaar terug het plaatje al van gebruikte op mijn blog. Ik viel echt als een blog voor de Tropical raspberry lounge hangstoel van Tropilex.

Hoe bedoel je, dit model en deze print is in mijn hoofd blijven zitten en er niet meer uit gegaan? En ja, het is maar net aan op ons balkon, maar het past! Al moet ik bekennen, we hebben een paar centimeter van de uiteinden van het houten frame hebben gezaagd. Waarom? Nou we kwamen telkens net tegen het raam, ik was bang er doorheen te gaan.

Genieten en luieren

Sinds vorige week zondag hangt deze hangstoel, het toeval wil dat ik sinds die zaterdag daarvoor niet fit was. En aangezien het prachtig weer was heb ik dus de dagen daarna geluierd en rustig aan gedaan en veel in de stoel gezeten. Al is het meer liggen, ik ben namelijk niet zo groot met mijn 160 centimeter pas ik gewoon bijna helemaal in.

Helaas heeft de herfst iets te vroeg naar mijn zin zijn intrede gedaan en hebben we de hangstoel opgeruimd! Hopelijk mogen we de lentewarmte weer vroeg begroeten en kan de hangstoel weer lekker naar buiten.

De rest van het balkon…

Nu is mijn wens van zo’n hangstoel vervuld… maar we zijn er nog niet! Het blijft lastig om een lang maar erg smal balkon leuk en gezellig te maken. Er hangen nu twee canvasposters, maar die zijn aan vervanging toe. De posters zijn verkleurd en kapot, we hebben er een kastje staan die haar beste tijd heeft gehad en een soort bistro tafeltje waar ik dan nog wel blij mee ben.

Cooper in mijn hangstoel op ons kleine balkonKortom! Voor het voorjaar heb ik nog wel wat wensen… om te beginnen een mooie poster voor buiten op het smalle muurtje.  En verder? Nog geen idee, nou ja eigenlijk genoeg ideeën maar ons balkon is in 9 van de 10 gevallen gewoon te smal, helaas.

Bankjes tegen wanden zijn geen optie, helaas! Dat was eigenlijk wat ik wel graag wilde, maar door de drie deuren die er naar het balkon gaan is dat niet mogelijk. Daarnaast is op een metertje na alles glas, dus best een ‘onmogelijk’ balkon voor ons gevoel!

Heb jij nog ideeën of tips voor het fijn en leuk maken van een smal balkon? Laat het me weten!

 

Leuk artikel Veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge