• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Twee heerlijk fudge, om je vingers bij op te eten.

8 juli 2020 - Maureen

Sinds Pasen hebben wij een nieuwe guilty pleasure in huize Eising. Fudge. De eerste die ik maakte was een Paas fudge, maar sinds kort hebben wij twee nieuwe favorieten ontdekt. De Oreo fudge en mijn favoriet de Rolo. Het is makkelijk te maken onmeunig simpel en mega lekker. En het leuke is, kinderen kunnen mooi helpen. De recepten zijn niet van mij, alle credits gaan naar Laura’s Bakery.

Oreo fudge

Wat heb je nodig voor Oreo fudge?

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 400 gram witte chocolade
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 rol Oreo
  • optioneel mini Oreo’s
  • bakpapier
  • ovenschaal of bakblik

Aan de slag

Maak de witte chocola in blokjes en breek de Oreo koekjes in stukjes. Doe de gecondenseerde melk in een pan en gooi de blokjes witte chocolade toe. Blijf goed roeren tot alle chocolade is gesmolten.

Oreo Fudge

Voeg dan de vanille extract toe en roer nog goed door. Breng het niet aan de kook, maar zorg wel dat het mengsel goed vloeibaar wordt. Draai het vuur uit en voeg de helft van de koekjes toe.

Meng goed door elkaar en stort het in een bakblik of ovenschaal die bedekt is met bakpapier. Verdeel het mengsel in de schaal en duw de overgebleven stukjes Oreo in de fudge.

Je kan ook alle Oreo door de fudge roeren en het decoreren met mini Oreo’s. Even een uurtje laten afkoelen buiten de koelkast. Op de website staat “zet het voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven”, maar zelf vind ik dat te kort. Hier gaat hij echt wel een hele nacht in de koelkast.

Rolo fudge

Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet. Wie kent de reclame niet. Onze laatste Rolo ging in deze goddelijke fudge. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast zodat hij nog iets voller van smaak wordt.

Wat heb je nodig voor Rolo fudge?

Rolo fudge, de ingredienten
  • 400 gram witte chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 5 rolletjes Rolo
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 bakpapier
  • en een bakblik of ovenschaal.

Ook nu begin je weer met de chocolade in blokjes breken. Zet de gecondenseerde melk op en voeg alle chocolade toe. Blijf roeren tot alles gesmolten in maar niet kookt.

Voeg de vanille toe en blijf nog even goed roeren. Zet daarna het gas uit. Leg de helft van de Rolo op de bodem van je beklede bakblik. Daarna stort je het chocolademengsel erop.

Duw de overgebleven Rolo’s in de fudge en laat het een uurtje afkoelen buiten de koelkast. Daarna laat je de fudge gedurende de nacht opstijven in de koelkast.

Tijd om te snoepen

Rolo Fudge, heerlijk

Na een nacht kun je de fudge in kleine (of grote) blokken snijden. Ze zijn heel machtig dus zou ze zelf persoonlijk niet te groot doen. Wij hebben al heel veel mensen blij gemaakt met een lekker stukje fudge en dat gaan we ook nu weer doen.

Ik ben benieuwd welke van deze twee jullie favoriet is, of misschien heb je wel een eigen recept. Laat het ons vooral weten.

Total
5
Shares
Share 1
Tweet 0
Pin it 4
Share 0
Maureen
Maureen

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Ook leuk om te lezen!

  • Appeltaart loempia, een heerlijk toetje
    Appeltaart loempia, een heerlijk toetje!

    Eigenlijk ben ik niet zo'n toetjes eter. Dit in tegenstelling tot de rest van de familie Eising, die elke vorm van toetjes lekker vinden. Of het nu ijsjes zijn, chocolade toetjes op vanille yoghurt, alles gaat erin. Ik eet tegen heug en meug een bakje…

  • Vrijwilligerswerk... er is nogal wat om te doen!

    De titel is een beetje dubbelzinnig en dat is het eigenlijk ook wel! De laatste weken is er nog al wat gezegd en geschreven over vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Dan met name gericht op verenigingen en clubs, het ging over dat je min of meer verplicht…

  • Eten op Rolletjes Wageningen
    Eten op Rolletjes Wageningen 2018

    Voor de vierde keer komt Eten op Rolletjes naar Wageningen! Van 31 augustus t/m 2 september 2018 zijn ze te vinden in De Dreijen met maar liefst dertig foodtrucks, live muziek en vermaak voor de kinderen. Tijdens deze dagen zal er een tijdelijk, feestelijk openluchtrestaurant…

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

nathalie.en.co
* Update... Nathalie 3.0 *
* Grote stappen vooruit *
* Wat een regen.... *
* Hondenlijnen met Paradoggies *
* Dag 1 van 365, jaar 2023 *
* Bye, bye 2022 *
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN