Sinds Pasen hebben wij een nieuwe guilty pleasure in huize Eising. Fudge. De eerste die ik maakte was een Paas fudge, maar sinds kort hebben wij twee nieuwe favorieten ontdekt. De Oreo fudge en mijn favoriet de Rolo. Het is makkelijk te maken onmeunig simpel en mega lekker. En het leuke is, kinderen kunnen mooi helpen. De recepten zijn niet van mij, alle credits gaan naar Laura’s Bakery.
Oreo fudge
Wat heb je nodig voor Oreo fudge?
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 400 gram witte chocolade
- 1 theelepel vanille extract
- 1 rol Oreo
- optioneel mini Oreo’s
- bakpapier
- ovenschaal of bakblik
Aan de slag
Maak de witte chocola in blokjes en breek de Oreo koekjes in stukjes. Doe de gecondenseerde melk in een pan en gooi de blokjes witte chocolade toe. Blijf goed roeren tot alle chocolade is gesmolten.
Voeg dan de vanille extract toe en roer nog goed door. Breng het niet aan de kook, maar zorg wel dat het mengsel goed vloeibaar wordt. Draai het vuur uit en voeg de helft van de koekjes toe.
Meng goed door elkaar en stort het in een bakblik of ovenschaal die bedekt is met bakpapier. Verdeel het mengsel in de schaal en duw de overgebleven stukjes Oreo in de fudge.
Je kan ook alle Oreo door de fudge roeren en het decoreren met mini Oreo’s. Even een uurtje laten afkoelen buiten de koelkast. Op de website staat “zet het voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven”, maar zelf vind ik dat te kort. Hier gaat hij echt wel een hele nacht in de koelkast.
Rolo fudge
Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet. Wie kent de reclame niet. Onze laatste Rolo ging in deze goddelijke fudge. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast zodat hij nog iets voller van smaak wordt.
Wat heb je nodig voor Rolo fudge?
- 400 gram witte chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 5 rolletjes Rolo
- 1 theelepel vanille extract
- 1 bakpapier
- en een bakblik of ovenschaal.
Ook nu begin je weer met de chocolade in blokjes breken. Zet de gecondenseerde melk op en voeg alle chocolade toe. Blijf roeren tot alles gesmolten in maar niet kookt.
Voeg de vanille toe en blijf nog even goed roeren. Zet daarna het gas uit. Leg de helft van de Rolo op de bodem van je beklede bakblik. Daarna stort je het chocolademengsel erop.
Duw de overgebleven Rolo’s in de fudge en laat het een uurtje afkoelen buiten de koelkast. Daarna laat je de fudge gedurende de nacht opstijven in de koelkast.
Tijd om te snoepen
Na een nacht kun je de fudge in kleine (of grote) blokken snijden. Ze zijn heel machtig dus zou ze zelf persoonlijk niet te groot doen. Wij hebben al heel veel mensen blij gemaakt met een lekker stukje fudge en dat gaan we ook nu weer doen.
Ik ben benieuwd welke van deze twee jullie favoriet is, of misschien heb je wel een eigen recept. Laat het ons vooral weten.
Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).
Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.
Geef een antwoord