Wraps, het is een van mijn favoriete gerechten om te eten. Koud of warm met alle twee maak je me blij. Helaas is niet iedereen in huize Eising heel blij als ik weer bedenk om wraps te eten. Martin wil er liever rijst bij, Sophie eet gewoon wat er op tafel staat en als het aan Ruben ligt eet hij ze helemaal niet of met chocopasta. Voor degene die net als ik van wraps houden, hier komen mijn twee succes recepten.
Groenterijke wrap met homemade salsa
Benodigdheden:
- wraps
Voor de wrapvulling:
- 250 gram mager rundergehakt
- 4oo gram wortelen
- 400 gram champignons
- 3 paprika’s
- klein uitje
- klein blikje tomatenpuree
- blikje mais
- kidneybeans
- kwart pakje gezeefde tomaten
kruidenmix:
- 4 tl paprikapoeder
- halve tot 1 tl cayennepeper
- 1tl knoflookpoeder (ik gebruik zelf verse knoflook 2 teentjes)
- 1 tl komijn
- snufje peper
- evt halve tl zout (ik gebruik geen zout)
Topping
- kwark
- geraspte kaas
- ijsbergsla
- 4 tomaten
- limoen (sap) 2 tl
- 1 teentje knoflook
- ui
- halve peper
- tl koriander
Aan de slag
Mijn favoriete altijd snelle wrap recept is toch wel deze wrap boordevol groente en met een heerlijke topping. Er is een tijd geweest dat ik zelf mijn wraps bakte met volkoren meel, maar om eerlijk te zijn schiet dat er de laatste tijd nogal bij in. Ik heb nu dan ook kant en klare wraps genomen uit de supermarkt.
Ik ben zelf nogal van het voorbereidend werken. Ik ben dan ook begonnen met het snijden van de paprika, de wortel, ui en champignons. De bonen en mais heb ik gewassen onder de kraan. Ook heb ik het kruidenmengsel gemaakt. Vaak maak ik een klein wekpotje vol waar ik dan steeds twee theelepels van gebruik. Als dit klaar is kunnen we beginnen met het echte werk.
Eerst fruiten we een mengsel van ui, knoflook en tomatenpuree, even goed blijven roeren want tomaten puree bakt snel aan. Daarna de gehakt erbij voegen en rul bakken. Zelf voeg ik hier al een tl van de kruidenmix toe. Deze heerlijke kruidenmix vond ik ooit eens op de website van www.lekkerensimpel.com. Ook de andere kruidenmixen zoals bami kruiden, nasi kruiden en dergelijke zijn echte aanraders.
Wanneer de gehakt gaar is voeg ik de wortel, paprika en champignons toe samen met een tl kruiden. Wanneer de gewenste zachtheid van de groente bereikt is, voeg ik de mais, bonen en een kwart pakje gezeefde tomaten toe.
Gezonde topping
Als topping gebruik ik in plaats van creme fraiche, magere kwark en een eigengemaakte salsa. Niets moeilijks aan en erg lekker. Snij alles in stukjes en maak het fijn in de blender of met een staafmixer. Nog wat kaas erover en wat sla onder je gehakt/ groente vulling en ik weet zeker dat je een heerlijke voedzame maaltijd hebt.
Tropische wrap verrassing
Vorig jaar kwam ik per toeval dit wrap recept tegen op lekkerensimpel.com en was meteen verkocht. Een hele andere wrap vulling. Lekker fris en ideaal wanneer de eerste zonnestralen weer beginnen te schijnen. Maar in de winter kun je hem ook prima eten hoor. Ik heb het recept iets aangepast, want een wrap zonder champignons is geen wrap 😉
Benodigdheden:
- 200 gram kipfilet
- bakje hamreepjes
- 3 paprika’s
- bosje lenteui
- 400 gram champignons
- verse ananas (uit blik kan ook)
- 4 eetlepels ananassap
- 1 el gembersiroop
- 1 el sojasaus
- 1 tl paprika paprikapoeder
- peper en evt zout
- wraps.
We beginnen met het klusje waar ik het meeste hekel aan heb, kip snijden. Ik gruwel er echt van. Bestrooi de kip daarna met peper en evt. zout en de paprikakruiden. Bak de kip goed gaar en snij ondertussen de lenteui, champignons en paprika. Voeg dit bij de kip en bak even mee. Daarna voeg je de ham toe, de ananas en als laatste de gembersiroop, sojasaus en de ananassap. Nog even laten pruttelen en eten maar.
Hebben jullie ook een favoriet wrap recept? Ik hoor graag jullie combinaties.
Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).
Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.
Geef een reactie