Tweeling? Nee, ze schelen een aantal jaar!We krijgen de vraag zo vaak, is het een tweeling? Nu ruim een jaar hoef ik daar geen reactie meer op te geven, dat doet onze jongste dochter wel!  Als iemand vraagt is het een tweeling roept zij al ‘Nee, mijn zus is ouder!’ Dan is het vervolg vaak, dan schelen ze niet veel qua leeftijd. Wel dus, ze schelen ruim drie jaar!

Het is en blijft een feit dat onze meiden praktisch even groot zijn, dit zal ook niet zomaar veranderen. Beide hebben ze dezelfde maten kleding, broeken maat 116, shirts en truien maat 122. Dus ze hebben een riante keuze uit kleding en kunnen uitwisselen als er iets ontbreekt.

Tweeling? Nee, maar ze lijken best op elkaar!

De vraag of de meiden tweeling zijn komt op de één of andere manier steeds vaker voorbij, misschien komt het omdat ze wat meer op elkaar gaan lijken.

De jongste groeit als kool, de oudste helaas niet!

Wat de reden is dat ze (bijna) even groot zijn ondanks hun leeftijdsverschil van ruim drie jaar is tot op heden onduidelijk. Om precies te zijn schelen ze momenteel één centimeter, onze oudste dame is 116,4 de jongste een centimeter kleiner.

Ooit hopen we er achter te komen waarom de oudste (te) klein van stuk is, naast de geringe lengte spelen er meer problemen.

Dus: Nee, het is geen tweeling, maar ‘gewoon’ twee zusjes die (kennelijk) op elkaar lijken en praktisch even groot zijn.

Was jij vroeger even groot als je zus? Of zijn de kinderen in het gezin even groot of de jongste misschien wel groter als de oudste?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

8 comments

  1. Hier wordt ook vaak gezegd “ze schelen zeker niet veel?”. Het lengteverschil wordt steeds kleiner tot frustratie van de oudste. Helaas gaat het hier om een jongen en meisje dus kleding uitwisselen is wat lastig ;-).

    1. Joh, allemaal ongeveer even groot? Hoeveel scheelde jullie onderling?

      Mijn zusje, drie jaar jonger is nu groter… vroeger was ik altijd wel iets groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge