Vrij dag - ik tijd - mijn tijdIn het verleden schreef ik al eens twee artikelen vol met beide tien typisch Nathalie dingen! Maar er zijn er meer die echt bij mij horen, tijd om wet meer over mezelf te vertellen. Niet alles is positief en leuk, soms zijn er ook minder fijne dingen. Uiteraard ook gewoon grappige en gekke dingen, ieder mens is per slot van rekening een beetje vreemd!

♥ Even getallen

Het volume van de radio of de televisie op 13? Doe dan maar liever 12 of 14! Als het gewoon bij 13 het ‘perfecte’ geluid is kan ik daar wel mee leven… maar echt perfect zou het pas zijn als die dan ook op een even aantal staat!

♥ Praten tegen mezelf…

Ja, ik moet soms tegen een verstandig persoon praten en dat ben ik zelf wel… toch? Als ik eens iets ingewikkelds aan het doen ben op kantoor wil het nog wel eens voorkomen dat ik pratend het werk doe. De reden? Geen idee! Opvallend is wel dat ik dat doe wanneer het een niet veel voorkomend iets is en ik er meer moeite en energie in moet stoppen die taak te volbrengen.

♥ Niet precies weten waar te beginnen

Er ligt veel, denk aan was die gestreken moet worden, ik wil nog kleding voor de kinderen maken, de afwas staat er en de douche en wc moeten ook nog gepoetst worden. Dan wil het nog wel eens vastlopen, dan kan ik niet zo goed kiezen wat ik eerst zal gaan doen.

Als ik geen zin heb laat ik het erbij en doe ik dat wat ik het leukste vindt het eerste! Normaal gesproken begin ik dan met het klusje waar ik het meeste van baal en het minste zin in heb.

♥ Winterdipje

Als de dagen kort zijn voel ik me minder prettig… ik raak niet zwaar depressief, maar heb er wel moeite mee! Er is dan toch minder tijd om daglicht op te doen, het is minder fijn om buiten te zijn met doorgaans veel nattigheid.

Geef mij maar voorjaar! Het wordt buiten weer wat kleurrijker, de dagen worden langer en de temperatuur gaat weer omhoog. Ik kan niet wachten!

♥ Slechte huisvrouw

Het laatste waar ik doorgaans zin in heb is het huishouden, ik doe het wel… omdat het moet. Maar eerlijk is eerlijk, ik laat nog wel eens iets liggen terwijl dat eigenlijk niet kan. Er is een lange periode geweest dat de was netjes is gewassen en gedroogd maar dat het weken ligt te wachten tot ik het strijk. Nadeel was dat ik dan elke ochtend wat moest doen… dat schoot niet op, dus ik heb mijn leven gebeterd.

Of het slecht is weet ik niet, maar ik maak graag ons huis schoon met ‘luie huisvrouwendoekjes’. Van die (vochtige) doekjes die je na gebruik weg kan gooien. Vooral voor het toilet vind ik dat ideaal! Voorheen had ik er een aparte vaatdoek voor, nu dus een pakje wegwerp!

Wij delen overigens ook het huishouden, dus ik doe niet alles! Gelukkig maar… ik zou gek worden denk ik!

♥ Tijd te kort

Er mogen van mijn wel 48 uur in een dag zitten… ik heb altijd meer als genoeg te doen! De dagen dat ik werk, doe ik ook wat huishoudelijke dingen maar te weinig tijd voor mijn hobby’s en vrijwilligerswerk. Heb ik een dag vrij kom ik alsnog tijd te kort omdat dan ook het huishouden aan de beurt is en er vaak afspraken staan. Kortom… ik wil veel maar er is voor mijn gevoel structureel tijd te kort.

♥ Volle maan

Een paar dagen voor dat het volle maan is merk ik het al, ik wordt wat onrustig in mijn gevoel. Heb veel inspiratie en ben van alles van plan. Aan energie dus geen gebrek! Maar toch voel ik me vaak niet optimaal, in voel me onrustig, soms verdrietig en ik slaap slechter. Zo’n twee dagen later is alles weer tot rust en gaat alles weer in het ‘gewone’ ritme door!

Ik geloofde hier jaren geleden niet zo in, aangezien ik daar verder weinig mee heb dit soort zaken. Maar iemand heeft me er bewust van gemaakt en het gesignaleerd en ja, het lijkt toch echt te kloppen.

♥ Zelden TV

Van mij mag de televisie ook wel het huis uit, het zou me meer rust geven denk ik. Althans als het over het zelf tv kijken gaat. Soms zitten de man en kinderen televisie te kijken en da is het rustig en kan ik lekker mijn eigen ding doen. Maar voor mij persoonlijk is het geen meerwaarde!

Stel dat ik echt iets zou willen kijken dan kan dat ook op een pc, gelukkig is het zeldzaam dat ik echt iets wil zien. Na een half uurtje tv kijken ben ik er al weer helemaal klaar mee!

♥ Thee & Koffie leut

Heerlijk, kop koffie met warme melk of een heerlijke, vooral grote kop thee! Koffie drink ik tot half negen uiterlijk, daarna ga ik weer over op thee en dat kan ik drinken tot ik naar bed ga. Drink ik geen koffie of thee dan is het water of crystal clear.

Soms ga ik ook in mijn eentje ergens koffie drinken, gewoon lekker genieten van een heerlijke koffie en dan mensen kijken. Gewoon helemaal alleen, ik en mijn koffie!

♥ Koopjes scoren

Ik vroeg mijn man wat hij nu ‘typisch Nathalie’ vindt, hij gaf aan het vinden van koopjes in de winkel. Een voorbeeldje dan maar om het uit te leggen. Afgelopen week was de bodem in zicht van onze cadeaudoos en er kwam een verjaardag, niet zo handig dus!

Toen ik op pad ging voor snowboots en een cadeautje kwam ik thuis met een hele bigshopper vol met spulletjes voor € 18,–. In totaal heb ik € 9,80 uitgegeven aan 14 soorten knutselspulletjes en van elk item heb ik er drie meegenomen. Kortom, 42 items voor nog geen € 0,25 per stuk! Een besparing van 75% op de normale verkoopprijs, daar hou ik nu van!

Daarnaast kocht ik chocolade en yoghurt rijstwafels en nog twee cadeautjes die waren afgeprijsd van € 10,95 naar € 2,49.

Mocht je benieuwd zijn naar de eerdere artikelen met ’10x typisch Nathalie’  kan je hier en hier kijken!

Zijn er typische dingen die ook bij jou passen? Of heb je hele andere typische dingen?
Of zijn er dingen die jij ook typisch Nathalie vindt maar nog niet heb vermeld?

Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

  1. Ik zat een beetje rond te lezen en het klopt hoor, die volle maan. Ik hield het nooit bij, maar ik kan het echt merken! Dan voel me onrustig en slaap slecht en dan kijk ik en ja hoor, volle maan! Gek toch eigenlijk dat dat kan. Van mij mag de tv ook de deur uit. Als ik iets wil zien kijk ik het tegenwoordig even terug op mijn tablet. Het enige wat ik echt volg is De Kist.

    1. Steeds vaker hoor ik dat mensen ‘last’ hebben van volle maan! Zo zie je maar wat een invloed het op mensen kan hebben.

      De tv, tja inderdaad… wat mij betreft weg ermee! De Kist ken ik niet, ik ben wat dat betreft ook niet echt up to date als het gaat om lopende programma’s.

      Vanavond was Peter niet thuis en heeft de tv niet eens aangestaan, wel spotify op mijn laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge