Weken geleden maakte we een afspraak, 15 mei zouden we elkaar weer eens zien. Als we dan zonder ons gezin afspreken gaan we er meestal op uit. Dit keer besloten we naar de film te gaan, na rond kijken besloten we naar Pitch Perfect 2 te gaan. Op internet keken we waar die draaide en rond welke tijd. We kwamen een ‘Girls/Ladies Only’ tegen bij Pathé in Amersfoort.

We kochten kaartjes en ik vertrok de 15de richting Amersfoort vanuit Wageningen (na wat gedoe omdat de lamp van de auto het niet meer deed en vervangen moest worden). Eerst werd er heerlijk voor ons gekookt en stapte we niet veel later in de auto richting bioscoop!

Eenmaal binnen werden we verwelkomt met een punch en merengue, we verplaatste richting een tafel met krukken om even rustig alles weg te werken. Ondertussen werden er nagels gelakt, foto’s gemaakt en vooral veel foto’s gemaakt door de bezoekers! Toen we rustig zaten werd er omgeroepen dat er een ‘danscrew’ ging dansen, als je al wilde kijken moest je, je in wat bochten wringen dus wij besloten het van een afstandje te bekijken en het te laten voor wat het was.

Er bleken twee zalen vol met vrouwen, nou ja… op één man na, te zitten. Allemaal flink verwachtingsvol, we keken immers de dag ervoor met z’n alle nog naar Pitch Perfect op de televisie en de making off van Pitch Perfect 2 op de televisie.

Wat mij betreft heeft Pitch Perfect 2 mijn verwachting niet waargemaakt, waar ik de humor en de verhaallijn in het eerste deel nog wel leuk vond bleef dat gevoel nu weg. Deel twee kabbelde wat voort op deel één, de liedjes en zag waren beter als de tussenliggende stukken.

Het koor waar het om gaat in de film, the Barden Bella’s moeten zich opnieuw waarmaken na een fout optreden dat ze gaven voor president Obama. Tijdens dat optreden scheurt Amy uit haar kleding, waarbij ze op haar blote kont boven het toneel hangt. Ze worden uit de competitie gehaald en alleen als ze wereldkampioen worden beloofd het een voortbestaan voor the Barden Bella’s.

Om te winnen tijdens de wereldkampioenschappen moeten ze heel wat in huis hebben, nog nooit heeft een Amerikaanse groep gewonnen. Het wordt moeilijker gemaakt door het feit dat afstuderen voor de meeste Bella’s voor de deur staat en er naar de toekomst gekeken moet worden.

Er schijnt een belachelijk goede groep te zijn, de Duitse Das Sound Machine. Maar the Barden Bella’s gaan ervoor, ze gaan gezamenlijk wat avonturen aan. Een onverwachtse wedstrijd, een nieuw jong lid en ze gaan gezamenlijk naar een soort trainingskamp die geleid wordt door voormalig Bella Aubrey.

In Denemarken hebben de dames een mooie tijd, tijdens hun optreden worden ze geholpen door eerdere generaties Bella’s. Daarnaast zingen ze een eigen nummer in plaats van liedjes van andere, geheel tegen de traditie in. Ze winnen, kortom alles komt goed!

De film voldoet niet aan mijn verwachtingen, ondanks dat ik de eerste erg leuk vond was dat nu dus niet het geval.

En dan is t tijd om te gaan, dus een goodiebag…. wij werden lief aangekeken vanaf de tafel met 18+ bags…. ik gok dat ze daar over hebben gehouden, wij trokken de gemiddelde leeftijd wel iets omhoog geloof ik!

Heb jij de film gezien? Wat vindt jij er van?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge