Uitnodiging, feestje jongste van Kaartje2Go
Bron: kaartje2go.nl

Uitnodigingen uitdelen op school, op het schoolplein, in de klas of thuis bezorgen/langs brengen? Hele discussies heb ik er over voorbij zien komen, dat mensen niet begrijpen dat je ‘openbaar’ kaartjes uitdeelt en daarmee kinderen teleur kan stellen. Ja, dat klopt, maar teleurstelling hoort ook bij het leven… 

Natuurlijk weet ik dat er kinderen zijn die zelden of nooit worden uitgenodigd, dat voor hen het wellicht echt te confronterend is dat zij geen uitnodiging krijgen. Als mijn meisjes nooit uitgenodigd zouden worden zou ik er vermoedelijk ook wat ‘bitter’ tegenover staan. Ja, ook mijn meiden worden ook niet altijd uitgenodigd en zijn ook wel eens teleurgesteld. Echter mijn mening hierin is, jammer maar helaas volgende keer beter.

Hoe delen wij kaartjes uit?

Het uitdelen van de kaartjes is altijd al een feestje, de oudste heeft altijd alle meiden uit de klas… daar is dus weinig teleurstelling wat dat betreft. Al weet ik dat het voor haar volgende verjaardag vermoedelijk anders zal zijn, zoals het er nu uitziet wil ze het liever met een kleiner groepje vieren.

De oudste heeft het tot op heden s’morgens voor het naar binnen gaan altijd uitgedeeld, de jongste volgens mij bij het weggaan om ‘gedoe’ te voorkomen tijdens het uitdelen onder de kleuters. Vanaf groep drie zal het ook in de ochtend zijn voor de school begint zodat de ouders de kaartjes mee kunnen nemen of ze de tas in gaan. Na school verdwijnen veel kinderen heel snel richting BSO of naar huis.

Hoe maak je een keuze

De oudste heeft tien meisjes in de klas… wat mij betreft komen die elk jaar allemaal op het feestje. Ben echter benieuwd of dit zo blijft aangezien onze dame nu aangeeft het met een kleiner groepje te willen vieren, dus ben benieuwd! Het kan ook nog zo zijn dat er ergens de komende jaren ook jongens bij komen en ja, dat is ook prima!

KinderfeestjeOnze jongste dochter heeft een klas met 31 leerlingen, waarvan 18 meisjes… dat gaan we dus niet doen! Dat is toch echt wat te veel, tien is genoeg. Daar zal dus ook een keuze gemaakt moeten worden als het om uitnodigingen gaat.

Je kan domweg niet de hele klas uitnodigen, mits je een heel groot huis, een mega tuin of partycentrum hebt. Ow ja en een ‘geldboom, want ja, je kan een feestje ‘klein’ en basis houden maar het kost toch altijd geld, logisch ook.

Te beschermend?!

Echt ik snap best dat als je een kindje hebt dat zelden tot nooit wordt uitgenodigd je het liefste je kindje wil beschermen, dat is logisch. Ook ik bescherm mijn kind voor dergelijke zaken, ook ik wil het liefste dat hun leven goed is en daar horen ook kinderfeestjes bij!

Maar ik kan en wil ze niet overal voor beschermen, ik kan het niet omdat ik niet elk uur van de dag bij ze ben en ik wil het niet omdat ik van mening ben dat teleurstelling en acceptatie erbij hoort… hoe moeilijk het soms ook is.

Hoe sta jij hierin? Hoe pak jij dit soort dingen aan?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Ik vind 10 kinderen best veel! Hier nodigen ze een stuk of 6 uit. Kan me ook nog een keer herinneren dat van de 6 er maar 2 op kwamen dagen, dat was ook wel een teleurstelling! En mijn jongste zei een keer dat ze een meisje niet wilde uitnodigen omdat zij nooit een cadeautje gaf. Toen heb ik haar toch wel even uitgelegd dat het daar niet om draait, als je graag met iemand speelt, mag je die gewoon uitnodigen, het draait niet om de cadeautjes.

    1. Helaas zijn cadeautjes wel dingen waar een kind aan denkt. Hier hebben we vanaf het begin alle meiden uit de klas gedaan.

      De jongste gaan we dat niet doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge