Zomervakantie voorbij, Vakantie boerderij Vosheuvel WijlreOp vrijdag 29 juli vulde we de aanhanger met ons benodigde bagage, lieten de honden in de achterbak van de auto, de kinderen installeerde we met wat te eten, drinken en iets te doen op de achterbank en gaan met die banaan! Op richting Limburg, om precies te zijn Wijlre!

Onze vakantie duurde een week, maar tjonge wat neem je toch altijd weer genoeg spullen mee. Omdat we onze honden meenemen op vakantie hebben we ondanks onze riante auto (een Peugeot station) een aanhanger mee, de honden zitten namelijk achterin de bagage in de aanhanger!

Wijlre… wat een andere wereld!

In het berichtje van een aantal dagen geleden liet ik al veel zien van het huis en de omgeving aan de hand van de foto’s van onze meiden! De omgeving was heerlijk en zo rustig… zo genieten!

Zomervakantie voorbij, Vakantie boerderij Vosheuvel WijlreAls ik eerlijk ben, ik wist niet dat Nederland er zo ‘anders’ uit kon zien en zo ‘anders’ kon voelen. Ja, ik ken de omgeving van toen ik kind was, wij gingen toen een aantal keren op vakantie naar Reijmerstok. Dat was een groot huis in mijn beleving en de eigenaren hadden daar een fruitboomgaard met ik dacht appels. Maar goed, ik was jong en het gevoel dat ik nu had kan ik me van toen niet herinneren!

Het is dat je weet dat je in Nederland bent, maar het gevoel is anders door de heuvels, de natuur en toch minder verkeer als dat je hier in de omgeving hebt. De wegen zijn minder groot en breed, slingeren van dorp naar dorp.

Kortom, in Nederland op nog geen twee uurtjes rijden van huis is Nederland compleet anders! Het was genieten in Wijlre!

Hoe zag de vakantie eruit?

Vrijdag 29 juli 2016

Op de dag van aankomst konden we vanaf 16.00 uur in het huis, zelf waren we er een half uurtje later. Toen we er kwamen hebben we eerst alles uitgepakt, op zijn plek gezet en de bedden opgemaakt! Vervolgens ben ik samen met mijn moeder en zusje boodschappen gaan doen terwijl de meisjes druk zijn geweest met het maken van foto’s!

Zaterdag 30 juli 2016

Zomervakantie voorbij, Vakantie boerderij Vosheuvel WijlreNa rustig aan op te zijn gestart met zijn alle zijn we richting Vaals gereden, we wilde graag naar het drielandenpunt om daar eens te gaan kijken en foto’s te maken. De verwachting was niet erg hoog op de één of andere manier maar het viel alles mee en was best relaxt! Misschien mede omdat het er erg rustig was, voor ons prettig, voor de ondernemers die daar de kost moeten verdienen een stuk minder.

We deden ook nog een poging om naar Aken, Duitsland te komen.. dat lukte, maar echt het winkelcentrum vonden we niet (zonder google maps, want Duitsland dus werkte internet niet en geen landkaart aan boord). Maar goed we hebben een stukje Duitsland bekeken en waren zo weer terug in Vaals waar we rustig het winkelstraatje door zijn gelopen.

Zondag 31 juli 2016

Niet veel in de planning! We besloten naar een zomermarkt in Walem te gaan… zomer… nou verre van te vinden! Regen, regen en nog eens regen, uiteraard tot het moment dat we bijna weer terug waren bij de auto, toen scheen de zon en hadden we het warm!

De auto parkeerde we bij aankomst netjes op een aangegeven parkeerplek, maar tjonge dat was een kilometer of twee van de werkelijke zomermarkt vandaan een hele loop dus! Dat hadden mijn ouders en zusje beter bekeken, die stonden wat dichter bij!

We kochten er enkel aardbeien en frambozen, daarna terug naar de boerderij!

Maandag 1 augustus 2016

Zomervakantie voorbij, Vakantie boerderij Vosheuvel WijlreAl weer maandag, we besloten dat we gebruik wilde maken van onze museumkaart in deze omgeving. Aangezien de meisjes graag naar een kasteel wilde zochten we al voor de vakantie uit dat Kasteel Hoensbroek redelijk dichtbij Wijlre was.

Daar gingen we dan ook die ochtend heen, bij aankomst voelde het al echt als een uitje. De meiden keken toen we langsreden al hun ogen uit en zaten klaar met hun fototoestel, we parkeerde de auto, liepen de poort door de binnenplaats waar we alvast wat foto’s maakte. Vervolgens langs de kassa richting het kasteel, we hebben echt genoten van het kasteel en alles wat we hebben gezien!

Toen we terug kwamen waren mijn opa en oma er ook, gezellig!

Dinsdag 2 augustus 2016

Zomervakantie voorbij, Vakantie boerderij Vosheuvel WijlreEindelijk met de trein! De meisjes worden blij van het idee… we gaan met de miljoenenlijn op pad, eerst een stuk met de stoomtrein. Daarna zijn we in de railbus (dieseltrein) gestapt om vervolgens bij Simpelveld weer uit te stappen en daar te gaan lunchen.

Na de lunch stappen we weer in de stoomtrein richting Valkenburg, helaas wordt onze jongste dochter door een wesp geprikt en heeft ze daar een flinke dikke lip van waar ze niet fit van is en besluiten we terug te gaan naar de boerderij. Daarnaast regent het vooral… dus echt iets doen verder zit er niet in.

Woensdag 3 augustus 2016

Zomervakantie voorbij, Vakantie boerderij Vosheuvel WijlreWeer een dag regen… bah! We besluiten om toch met de meisjes iets te gaan doen. Ze hadden een voorstukje gezien van de film Huisdierengeheimen en wilde daar graag heen.

In Maastricht was een nieuwe Pathé bioscoop geopend, we besloten daar heen te gaan. Als het weer een beetje mee zou werken zouden mijn moeder en zusje daarna ook naar Maastricht komen, maar het was zulk slecht weer dat we besloten terug te gaan en verder een relaxt dagje te houden en niet al te veel te doen.

Donderdag 4 augustus 2016

De laatste dag waarop we iets kunnen ondernemen, we besluiten naar Valkenburg te gaan. Op de één of andere manier had ik het me anders voorgesteld, het is een prachtige stad maar alle bezienswaardigheden zijn te commercieel en veel zijn er te kostbaar als je met wat meer mensen bent.

We lopen wat rond, maken foto’s en nemen ergens koffie met vlaai! Lekker!
Daarna gaan we terug naar de boerderij en klaart het buiten weer iets op waardoor we nog even wat buiten konden zijn en genieten van de plek waar we weer bijna weg moeten.

Die dag begin ik ook al met het opruimen van spullen en het inpakken van alles wat we niet meer nodig hebben aangezien er heel wat wasgoed was inmiddels en de kinderen een hele voorraad spullen bij zich hadden verzameld.

Vrijdag 5 augustus 2016

Zomervakantie voorbij, Vakantie boerderij Vosheuvel WijlreNaar huis! Al vroeg zijn we wakker en besluiten meteen alles af te halen en op te ruimen. In korte tijd hebben we alles boven al opgeruimd en goed gezet, schoonmaken hoeft niet maar zus haalt de stofzuiger er wel even doorheen.

Daarna gaan we beneden aan de slag en ook daar zijn we best snel klaar, om 09.00 uur vertrekken wij met ons gezin en de honden al weer terug richting Wageningen! We konden in één keer doorrijden en we waren rond 11.00 uur thuis.

Dan het vervelendste werk, alles weer naar binnen brengen, uitzoeken en alles wassen en strijken… onze week vakantie is al weer voorbij!

De komende tijd zal ik onze uitjes wat uitgebreider beschrijven in aparte blogjes, het is zonde om daar ‘zomaar’ aan voorbij te gaan! Kortom, binnenkort weer meer!

Ben je er zelf op uit geweest deze vakantie? Of ga je nog? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge