V&D logo... v&D is er niet meer!Het lijkt me duidelijk dat er te weinig verkocht werd, anders gaat een “stabiele” keten als V&D niet over de kop. Maar tjonge, ik vind het toch wel jammer! Nu 128 jaar gaat een grote Nederlandse keten kopje onder… jammer! 

Een paar weken geleden zat ik nog met mijn oudste dochter bij V&D in Veenendaal te genieten van een heerlijk glas met latte macchiato.

Mijn herinneringen aan V&D

Zelf ben ik van 1981, dat maakt direct duidelijk dat ik zelf niet bewust de aapjes bimboboxen heb meegemaakt… maar de verhalen over die aapjes ken ik wel.

Logo zoals het in mijn geheugen zit van V&DMijn eigen herinneringen zijn vooral de keren dat ik met mijn kleedgeld en moeder richting Arnhem ging! Kleding kopen, op zoek naar koopjes en altijd was de V&D een onderdeel van mijn zoektocht naar kleding.

Maar dan, zoals de meeste van mijn leeftijd, de schoolcampus! Wie heeft er nu geen schoolartikelen gehad van de V&D? In de zomervakantie richting de campus om daar een agenda uit te zoeken en schoolspullen, uiteraard het liefste allemaal van één serie alles mooi bij elkaar.

Heel oud v&d logo! In de kelder hadden ze in Arnhem een koopjes gedeelte… tenminste wij noemde dat de koopjeskelder, vaak was het merendeels kleding dat er was, maar altijd leuk om even doorheen te snuffelen!

Het prijzencircus gekte, man, één keer geprobeerd… nooit meer! Het was zo ongelooflijk druk dat ik meteen afgekickt was na één keer. Tenminste toen ik er bewust heen ging! Afgelopen september kwam ik er per ongeluk in terecht omdat ik jurkjes voor de meiden wilde hebben en bij V&D leuke had gezien. Me niet bewust van het feit dat het V&D prijzencircus was!

De Frendz kinderkleding, leuke kleding voor de kids. Mijn meiden hebben héél wat kleding (gehad) die ik bij V&D heb gehaald.

Einde V&D, jammer!

Echt, ik vind het jammer, echt jammer dat het er niet meer is. Als wij ergens naar toe gingen waar een V&D was gingen we daar toch echt standaard heen. Even rondkijken, koffie drinken, plassen op de mooie en schone toiletten. Of het nu in Den Helder was, Arnhem of Nijmegen.

Zelf kocht ik er graag kinderkleding, producten van Rituals of mijn heerlijke glas latte!

Ga jij de V&D missen? Of maakt het je niet zoveel uit dat de V&D winkels verleden tijd zijn?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

12 comments

 1. Ja echt balen ja dat V&D er nu niet meer is ja. Inderdaad mijn herinneringen aan V&D van vroeger en de school campus doen mij glimlachen. En ook veel kleding die ik er voor ons meisje heb gekocht. Ook de prijzen circus was een jaarlijks ritueel.
  We gaan het missen!

 2. Ja, ik ga het ook missen. Ook ik heb vroeger m’n schoolspullen vaak bij de V&D gekocht. Het fijne was altijd dat ze van alles wel wat hadden. Bij ons in Alphen was het een kleine V&D. Maar ik ging er vaak wel heen voor iets.
  Ze hadden ook altijd airmileskoopavonden. Ik ging dan met m’n moeder flink shoppen. Dan gingen we naar Utrecht. En lekker wat eten bij La Place. We maakten er een gezellige dag van. En kwamen vaak thuis met leuke spullen en/of kleding.
  En tja, omdat je airmiles kon krijgen, kocht ik er ook vaak m’n spullen.

  Ruim 20 jaar geleden had de V&D in Alphen ook een pasfotohokje. Vaak foto’s gemaakt met vriendinnen.

  Goeie, ouwe tijd

 3. Ja ik ga het ook heel erg missen 🙁 Vond het ook echt even wennen toen ik het hoorde. Ik kwam er nog best regelmatig om voor de kindjes kleding te kopen en inderdaad voor Rituals!

 4. Voor iedereen die zich verbonden voelt met V&D is er een Facebookgroep gestart onder de naam “V&D – Vroom en Dreesmann – herinneringen en nostalgie”
  https://www.facebook.com/groups/557643317732605/

  We steken elkaar een hart onder de riem door herinneringen op te halen, wat hand in hand gaat met een stukje nostalgie. De groep bevat onder andere foto’s van het afscheid van het personeel, persoonlijke herinneringen, foto’s en afbeeldingen van filialen van V&D, nostalgische reclames en filmpjes met historische beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge