Veiligheidsmuseum PITAfgelopen zondag was het zover, we gingen op uitnodiging naar het veiligheidsmuseum PIT in Almere. Zonder deze uitnodiging zouden we er niet zomaar heen zijn gegaan, maar het was een erg leuk museum! Wat het extra leuk maakte was het feit dat Paw Patrol pups Marshall en Chase aanwezig waren voor een Meet & Greet.

In eerste instantie wilde ik alleen met onze jongste gaan, ik dacht aan Paw Patrol pups en aan de Paw Patrol speurtocht waar het om ging. Tot ik op de internet ging kijken en wat ervaringen en recensies tegen kwam waar toch duidelijk uit bleek dat het best eens leuk kon zijn voor beide meiden. We besloten met ons hele gezin te gaan en dat bleek een goed besluit te zijn!

Over veiligheidsmuseum PIT

Veiligheidsmuseum PITAls je benieuwd bent naar de wereld van de hulpverlening door brandweer, ambulance en politie ben je op de juiste plek in veiligheidsmuseum PIT. Er is genoeg te zien, van vroeger tot nu en genoeg te doen! Je kan van alles te weten komen over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken.

Volg interactieve lessen, bekijk de historische voertuigen en kijk hoe snel je een brand kan blussen. Ook kan je op de skelterbaan leren hoe om te gaan met verkeersveiligheid of probeer een misdaad op te lossen.

Wist je trouwens dat PIT niet zomaar een naam is? Vroeger heette het blauwe zwaailicht van de politie zo!

Ons dagje PIT

Veiligheidsmuseum PITTussen de middag waren we in Almere, het was even zoeken waar we moesten zijn en waar we konden parkeren. Maar het is gelukt! Het museum is goed zichtbaar en bevind zich naast een parkeergarage.

Binnenkomst

Bij binnenkomst loop je langs de balie om je tickets en de Paw Patrol speurtocht te halen, daar is ook direct de counter van het restaurant en een uitgebreide mogelijkheid om iets leuks te kopen in het thema veiligheid. Vervolgens gaan we echt het museum gedeelte in, eerst kunnen we onze jassen ophangen en mijn tas zetten we in een kluisje.

Het museum in!

De eerste opdracht van de speurtocht is dat je, je kan verkleden als een Veiligheidsmuseum PIThulpverlener! Super leuk uiteraard… helaas voelen onze meiden daar niets voor. We besluiten het museum door te gaan, we beginnen bij een historische meldkamer en lopen zo door naar “Bij de brandweer”. In een vitrine zie je kleding, helmen en spullen van de brandweer van vroeger tot nu, mooi om te zien hoe het veranderd.

Vervolgens lopen we door en komen we bij een brand, een (digitale) brand die geblust moet worden. De meiden vinden het leuk en doen dat een aantal keer. We lopen zelfs nog een extra rondje om nog eens brandjes te kunnen blussen!

In voertuigen

Veiligheidsmuseum PITDe jongste en papa gaan een ambulance van binnen bekijken, dat mag onder toeziend oog van een medewerker van het museum. Ze kijken hun ogen uit! De oudste laat het liever aan zich voorbij gaan en kijkt van een afstandje toe.

Iets verderop staat een ongeval opgesteld, er is een auto tegen een paal gereden en daar staat een grote brandweerwagen. Ook daar kunnen ze in, dat doen ze dan ook!  Behalve dat het leuk is voeren ze daar ook een opdracht van de speurtocht uit, er moeten voorwerpen gezocht worden.

Aan de overkant vinden ze nog een opdracht die ze kunnen vervullen, de gordels moeten getest worden en zo komen ze in een busje te zitten! Het blijft leuk dat het niet alleen kijken is maar vooral ook doen!

Interactief en informatief

Veiligheidsmuseum PITDe meiden blijven nog lang kijken bij het crisiscentrum waar van alles te zien is over hoe dingen gaan bij een grote ramp of crisis. Hoe de hulpdiensten allemaal in een snel tempo met elkaar moet samenwerkingen.

Iets verderop is het stuk “Crime Scene” via een interactief ‘spel’ speuren de meiden naar sporen en aanwijzingen om een misdrijf te onderzoeken.

In de wapenkamer is ook nog een spel, als wij daar zijn is het helaas te druk om mee te doen er staan mensen te wachten. Maar ook daar is er een mogelijkheid actief mee te doen!

Verkeersplein, skelterbaan

Op het verkeersplein vind je allerlei informatie over de verkeersveiligheid, ook kan je deelnemen aan het (skelter)verkeer. Op de skelterbaan leer je hoe je omgaat met de verkeersveiligheid, als je dat wil. Uiteraard kan je ook gewoon je rondjes rijden zoals veel gebeurde.

Paw Patrol

Veiligheidsmuseum PITNu waren wij er op de dag dat de Paw Patrol pups Marshall en Chase er waren, dat was natuurlijk superleuk! Zelfs onze bijna tienjarige dame wilde wel op de foto! De meiden vonden ook dat leuk, onze jongste was helemaal gelukkig met de ontmoeting met Chase en Marshall.

Daarnaast deden de meiden mee met de kleurwedstrijd, in het restaurant kon je een kleurplaat inkleuren en ophangen. Altijd spannend wie er dan met de prijzen vandoor gaat!

Wat vinden wij

Veiligheidsmuseum PITWij vinden het een mooi, overzichtelijk museum! Het is eigenlijk meer als alleen een museum, het is vooral ook een beleving! Niet alleen maar rondkijken, maar ook voelen en doen. Voor onze kinderen best wel een belangrijk iets, alleen kijken is ‘saai’ en niet zo interessant!

Het museum is in onze ogen echt voor veel leeftijden geschikt, denk dat het geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of vier. Voertuigen van brandweer, politie en ambulance bekijken is natuurlijk als snel leuk, maar voor ons is het grote pluspunt toch het doen van dingen.

De Paw Patrol speurtocht, de interactieve lesjes, het blussen van de brand maar ook het oplossen van de misdaad en het skelter rijden zorgen ervoor dat het nog leuker is!

Wat kost het?

De toegangsprijzen voor het Veiligheidsmuseum PIT zijn:

Volwassenen (vanaf 13 jaar): €9,50
Kinderen (4 t/m 12 jaar): €6,50
Kinderen (0 t/m 3 jaar): gratis
Gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): €27,50

Museumkaart: gratis
Stadspas Almere: €7,50
CJP pas: €8,50
De Nieuwe Bibliotheekpas: €8,50
professionals en veteranen: €8,50

Tickets kunnen ter plaatse worden gekocht, maar ook online!

*Bron: Pitveiligheid.nl

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge