Verandering in bloglandIn juni schreef ik al eens over de verandering in blogland, ik schreef over het feit dat er steeds meer bloggers zijn gaan vloggen. Ik vertelde dat ik er helemaal niet op zit te wachten, ik ben meer een liefhebber van ‘lekker lezen’ op een blog! Maar er is weer een nieuwe trant bij bloggers, opnieuw eentje waar ik niet echt een warm gevoel van krijg! 

Persoonlijk ben ik blogjes en online magazines gaan bezoeken omdat ik het liefste lees. Gewoon lekker gaan zitten, lezen en rondkijken! Op sommige punten vind ik het echt jammer dat blogland aan het veranderen is.

Vloggen door bloggers

Er komen steeds meer bloggers bij die vloggen en ook steeds meer gaan vloggen, ik vind dat echt jammer! De kunst van het schrijven van leuke artikelen verdwijnt hiermee. Er zijn bloggers die zo fijn en leuk kunnen schrijven en dat gewoon op een (te) laag pitje zetten omdat vloggen kennelijk ‘hipper’ is.

Doe mij maar gewoon een weekoverzichtje met tekst en foto’s, die kan ik kijken zonder te moeten kijken én luisteren. Het blijft jammer! Ik heb er te weinig mee en kan het niet zo goed waarderen, sorry vloggende blogcollega’s!

Als ik mijn favorieten door ga en meer video’s als geschreven artikelen tegenkomt en dat is een langere tijd zo stop ik ermee ze te bezoeken.. jammer maar helaas!

Gastbloggers

Bloggen is niet altijd even makkelijk en elke dag iets online zitten is best flink doorwerken! Neem daarnaast nog alle mailtjes en berichtjes via de diverse social media en je dagen zitten vol! Helemaal als je naast je blog ook nog andere werkzaamheden of druk leven hebt.

Ik kan me dan ook voorstellen dat je gastartikelen op je site zet of je team uit wil breiden met meerdere collega’s zodat er continuïteit is. Helaas zijn niet alle gastbloggers passend op bepaalde sites! Als een gastblogger echt bij de blog past kan ik het wel waarderen, maar zelden kom ik een goed passend artikel van een gastblogger tegen!

Er zijn wat online magazines (blogs) die momenteel van één naar meerdere bloggers, schrijvers gaan. Dat vind ik spannend, waarom? Omdat ik die blogjes ben gaan volgen door de persoon achter de blog of het online magazine en niet voor de andere mensen die aanschuiven. Als er nu goed gekozen blijkt te zijn en het net zo lekker weg leest is zo’n missie pas geslaagd in mijn ogen. Dan behoud de site haar eigenheid zonder dat het afhankelijk is van één persoon.

De verschillende sites ga ik in de gaten houden en ik hoop dat het een succes blijkt te zijn!

Wat ik wel kan waarderen…

Wat ik wel kan waarderen zijn de artikelen waarbij er periodiek vragenlijst wordt gevuld door een andere blogger. Dergelijke content geeft een inkijkje bij andere bloggers, zelf doe ik daar ook incidenteel aan mee. Elkaar helpen maar ook van elkaar leren en meer van elkaar te weten komen.

Zelf heb ik nog geen leuk idee voor een dergelijke vorm van samenwerken. Ik sluit dan ook niet uit dat er zoiets ook op Veusteveul zal komen in de toekomst.

Wat vindt jij van deze veranderingen? Kan je het wel waarderen of helemaal niet?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

16 comments

 1. Ik ben het met je eens. Ik vind filmpjes ook meestal niet leuk. En ik hou gewoon van foto’s juist om het stilstaande beeld. Als een team bloggers goed bij elkaar gezocht is, vind ik dat wel ok trouwens. Hoewel het dan meer naar online magazine begint te neigen natuurlijk.
  Ik blijf lekker alleen bloggen…

  1. Klopt, de juiste blogger op de juiste site is prima, maar ik vraag je af hoe vaak dat echt lukt!
   Ik blijf voorlopig ook alleen bloggen… zou het niet eens kunnen vrees ik 😉

 2. Hallo Nathalie,
  ten eerste… tja…ik kan het niet laten… moet ik zeggen dat wij van LekkerLezen.net het natuurlijk helemaal geweldig vinden dat jij “van het lekker lezen van blogs bent” 😀

  Meer on topic: gastbloggen is awesome. MITS, inderdaad, je ervoor zorgt dat de blog een zekere atmosfeer blijft houden. Al vanaf het begin van LekkerLezen ben ik actief op zoek naar mensen die mee willen doen. Mensen die ook dol zijn op lezen. Al is het maar omdat het onmogelijk is om elke dag een boekrecensie online te zetten. Daar heb je echt wel een team voor nodig.

  Maar zoals je zegt: je moet een bepaald gevoel bij een site blijven houden. Daarom is juist die gemeenschappelijke basis, of stijl, zo essentieel. Bij LekkerLezen doen we dat met een standaard format voor recensies, en een bepaalde schrijfstijl. Maar daarbinnen zie je accentverschillen. En dat is prima!

 3. Vloggen kan ik ook niet zoveel mee. Sommige vragenlijsten gaan van de hak op de tak of worden kort beantwoord, dan lees ik liever een goed in elkaar zittend gastblog.
  Zelf heb ik 1x een maand lang gastbloggers aan het woord gelaten. En waarschijnlijk ga ik dat komend jaar weer doen tijdens de EDS awareness maand.

  1. Een gastblogger is niets mis mee als het inderdaad past bij de blog of als vaste rubriek. Of allemaal bloggers die dezelfde lijst invullen bijvoorbeeld.

 4. Om heel eerlijk te zijn ben ik pas vorige maand begonnen met bloggen en vond dat heel spannend omdat vloggen nu eenmaal hipper is. Zouden er nog wel lezers bestaan? Zelf vind ik weblogs vele malen interessanter. Er komen veel vaker informatieve onderwerpen naar voren in plaats van alleen maar ‘kijk waar ik ben en met wie ik ben’. Dat vind ik ook leuk om de persoon te leren kennen, maar een beetje inhoud mag het van mij wel hebben. Over samenwerkingen en bloggen in het algemeen heb ik nog een hoop te leren! Ik heb in ieder geval hier weer een interessante blog gevonden, dankjewel!

 5. Ik vind vloggen ook niet direct een stap vooruit. Je moet dat toch echt kunnen, niet iedereen heeft er feeling voor.

  Gastblogs vind ik niet erg. Maar in sommige gevallen vraag ik me af of de eigenaresse van de site niet even de tekst had kunnen redigeren. Alle spelfouten eruit op zijn minst. Ik doe dat zelf wel. En als dat betekent dat de hele tekst moet worden herschreven, dan is dat maar zo. Ben streng op mijn eigen teksten, ook op die van een ander.

 6. Ja ik snap helemaal wat je bedoelt! Ik leees liever vijf minuten dan dat ik vijf minuten naar iets kijk. Dat vloggen is ook een vak apart… Ik zal me er niet snel aan wagen.

  1. Inderdaad, liever lezen als kijken!
   De techniek die je moet beheersen voor vloggen ontbreekt, dus mooie filmpjes maken is er niet bij.

   Daarnaast ik kijk niet graag naar vlogs, dus maken begin ik niet aan 😉

 7. Helemaal met je eens. Ik vind vloggen wel een ding, lijkt wel alsof iedereen het doet en ik heb er niet zo veel mee. Alleen Annicvw kijk ik geregeld op de zondag maar dat is het dan ook. Filmpjes klik ik verder weg. Ik ben zelf een tijd (gast)blogger geweest op digimama.nl. Op een gegeven moment schreef ik meer dan de eigenaresse en dat was niet wat ik de bedoeling vind. Voor mij was het wel een goede “snuffelstage” vwb bloggen waardoor ik wist dat ik m’n eigen blog wilde proberen. Op zich in een rubriek of sporadisch vind ik een gastblog wel leuk maar dat moet dan idd wel in de lijn van de blog liggen.

  1. Klopt inderdaad, als het echt past bij de blog zo’n gastblogger is er weinig verkeerd aan.
   Ook een wekelijks item met elke week een andere blogger is leuk, maar structureel een gastblogger die niet 100% matcht met de blog dat vind ik dan jammer.

 8. Ik ben ook iemand die liever leest dan kijkt. Heerlijk om een kijkje te nemen in iemand z’n leven, tips voor andere moeders en leuke shoplogs.
  Ik vind het ook ontzettend jammer dat veel grotere bloggers steeds meer gebruik maken van vaste gastbloggers, ik merk gelijk dat ik minder vaak deze blogs bezoek…

  1. Sommige blogs bezoek ik ook minder inderdaad door de gastbloggers!
   In een aantal gevallen zijn de gastbloggers echt passend bij de blog, dan is het wel prima!

  1. Op termijn wil ik wel een terugkerend item toevoegen op de site waar we via veusteveul kennis kunnen maken met andere bloggers en andere interessante mensen. Maar verder blijf ik lekker zelf schrijven en vooral niet vloggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge