Verandering in bloglandVerandering in blogland of eigenlijk een verschuiving, van bloggen gaat het meer naar ploggen (fotoblogjes), vloggen (video blogjes) en dan zie ik nog zaken als snapchat en weet ik veel wat voorbij komen. Ondertussen ben ik al blij dat ik mijn blog lekker bij kan houden en daarnaast weet hoe ik met twitter, facebook en instagram de wereld in kan.

Niet mijn favoriet…

Misschien stoot ik hier blogcollega’s wel mee voor het hoofd, als dat zo is… alvast mijn excuus! Helaas heb ik zelf heel weinig met filmpjes kijken, ik vind het niet zo leuk op de één of andere manier. Ik sla de filmpjes meestal over, de meeste vlogjes gaan dus al aan mij voorbij.

Wel blijf ik langskomen voor de geschreven berichtjes en heel incidenteel kijk ik eens een filmpje. Als ik al ga kijken ben ik erg selectief en in veel gevallen haak ik al af voor het einde van het filmpje.

Waarom ik niet enthousiast ben over deze verandering of verschuiving? Ik lees graag, maar daarnaast hoeft mijn familie niet mee te genieten van alles wat ik bekijk en een koptelefoon op vind ik niet fijn… kortom, het is gewoon mijn ‘ding’ niet. Verder vind ik filmpjes soms erg langdradig, veel ‘ge-uhhh’ en ‘o, ja’ met de bijbehorende en regelmatig terugkomende (stop)woorden.

Lekker lezen!

Verandering in blogland... ik hou van lezen!Persoonlijk vind ik het heerlijk om artikelen te lezen en foto’s te bekijken! Rust en lekker lezen, met een muziekje op de achtergrond of serene rust. Daar kan ik echt van genieten. Waar ik vroeger regelmatig een tijdschrift pakte pak ik nu mijn laptop, tablet of telefoon om te lezen op de verschillende blogjes.

Natuurlijk pak ik zo nu en dan ook een tijdschrift, je kan mij echt blij maken met een tijdschrift van Happinez, Flow of Wendy.

De trend

Opvallend onder de blogs die ik bezoek is dat er sinds een aantal maanden steeds vaker filmpjes online komen. Ook op blogs waar ik echt graag kom lezen, persoonlijk vind ik het erg jammer en had ik liever een keuze gehad uit lezen of kijken.

Nu is het een kort blogje met een snelle intro en het filmpje, die ik dan vervolgens zelden kijk om de eerder genoemde redenen.

Als ik zou vloggen dan…

In de eerste plaats zou het er niet uit zien en echt helemaal niets worden!

Maar stel dat ik wel zou vloggen, dan zou ik het combineren denk ik. Dan zou ik mijn vlog plaatsen maar ook een uitgeschreven artikel, waarom? Om mijn lezers te behouden maar ook om mensen een keuze te geven hoe zij het artikel of item tot zich willen nemen.

Wat vindt jij van deze verandering of verschuiving? Kijk jij graag naar de filmpjes? Of vlog je misschien wel zelf?