Verandering in bloglandVerandering in blogland of eigenlijk een verschuiving, van bloggen gaat het meer naar ploggen (fotoblogjes), vloggen (video blogjes) en dan zie ik nog zaken als snapchat en weet ik veel wat voorbij komen. Ondertussen ben ik al blij dat ik mijn blog lekker bij kan houden en daarnaast weet hoe ik met twitter, facebook en instagram de wereld in kan.

Niet mijn favoriet…

Misschien stoot ik hier blogcollega’s wel mee voor het hoofd, als dat zo is… alvast mijn excuus! Helaas heb ik zelf heel weinig met filmpjes kijken, ik vind het niet zo leuk op de één of andere manier. Ik sla de filmpjes meestal over, de meeste vlogjes gaan dus al aan mij voorbij.

Wel blijf ik langskomen voor de geschreven berichtjes en heel incidenteel kijk ik eens een filmpje. Als ik al ga kijken ben ik erg selectief en in veel gevallen haak ik al af voor het einde van het filmpje.

Waarom ik niet enthousiast ben over deze verandering of verschuiving? Ik lees graag, maar daarnaast hoeft mijn familie niet mee te genieten van alles wat ik bekijk en een koptelefoon op vind ik niet fijn… kortom, het is gewoon mijn ‘ding’ niet. Verder vind ik filmpjes soms erg langdradig, veel ‘ge-uhhh’ en ‘o, ja’ met de bijbehorende en regelmatig terugkomende (stop)woorden.

Lekker lezen!

Verandering in blogland... ik hou van lezen!Persoonlijk vind ik het heerlijk om artikelen te lezen en foto’s te bekijken! Rust en lekker lezen, met een muziekje op de achtergrond of serene rust. Daar kan ik echt van genieten. Waar ik vroeger regelmatig een tijdschrift pakte pak ik nu mijn laptop, tablet of telefoon om te lezen op de verschillende blogjes.

Natuurlijk pak ik zo nu en dan ook een tijdschrift, je kan mij echt blij maken met een tijdschrift van Happinez, Flow of Wendy.

De trend

Opvallend onder de blogs die ik bezoek is dat er sinds een aantal maanden steeds vaker filmpjes online komen. Ook op blogs waar ik echt graag kom lezen, persoonlijk vind ik het erg jammer en had ik liever een keuze gehad uit lezen of kijken.

Nu is het een kort blogje met een snelle intro en het filmpje, die ik dan vervolgens zelden kijk om de eerder genoemde redenen.

Als ik zou vloggen dan…

In de eerste plaats zou het er niet uit zien en echt helemaal niets worden!

Maar stel dat ik wel zou vloggen, dan zou ik het combineren denk ik. Dan zou ik mijn vlog plaatsen maar ook een uitgeschreven artikel, waarom? Om mijn lezers te behouden maar ook om mensen een keuze te geven hoe zij het artikel of item tot zich willen nemen.

Wat vindt jij van deze verandering of verschuiving? Kijk jij graag naar de filmpjes? Of vlog je misschien wel zelf? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

14 comments

 1. Ik lees ook veel liever een artikel. filmpjes duren al gauw 10 minuten en daar neem ik dan de tijd niet voor. Zo heel af en toe zet ik eens een vlog aan. Ikzelf hou het ook lekker bij het schrijven. Daar ligt mijn passie en is ook mijn reden waarom ik ben gaan bloggen. Met camera’s kan ik echt niet omgaan
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Shoplog borstvoedingskleding H&MMy Profile

  1. Op zich zijn camera’s geen probleem… maar bloggen is gewoon meer mijn ding. Denk overigens ook dat vloggen een hype is die vanzelf weer over gaat 😉

  1. Ja inderdaad, vooral om te lezen… op z’n tijd een foto overzichtje kan ik wel waarderen, maar ben meer van tekst met af en toe een passende foto.

  1. Voor mij ook wel goed om te lezen… dacht eerst dat het mijn ‘bijzondere’ voorkeur was om liever blogjes te lezen 😉

 2. Ik vind beide erg leuk! Ik wissel het dan ook erg af qua lezen en kijken. Zelf film ik niet i.v.m. mijn werk, maar heb het wel een tijdje gedaan en dat was ook erg leuk om te doen. Soms schrijf ik een artikel en dan denk ik dat ik het soms beter sprekend kan uitleggen dan op papier. Ik vind het wel jammer dat sommige grote bloggers wel het bloggen bijna helemaal hebben ingeruild voor YouTube, maar ik begrijp het ook wel weer. Ik vind het dus niet zo zeer een vervelende verschuiving, zolang beide blijven bestaan.

  1. Is ook zo, dan heb je een keuze… ik sla de filmpjes over maar als iemand helemaal op vloggen over zou gaan verdwijnt die blog uit mijn favorietenlijstje.

 3. Ik had juist het idee dat het vloggen op zijn retour was. Ik heb heel lang heel veel vlogs gekeken, omdat dat met pijn makkelijker is dat lezen. Kijken is minder inspannend dan lezen op zo’n moment.
  Marion onlangs geplaatst…Shit went wrongMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge