• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Verantwoorde toast en lunchsalades

9 september 2019 - Maureen

Verantwoorde toast en lunchsalades _03

Pas geleden postte ik een foto op Instagram met lekkere toast /lunchsalades en ik kreeg daar zoveel positieve reacties op dat ik jullie de recepten van de lunchsalades niet wil onthouden.

Als we eens visite krijgen in het weekend vind ik het altijd leuk om een beetje extra uit te pakken. De ene keer met een lekkere monkeyplatter, de andere keer met wraps, maar dit keer had ik weer eens zin om lekkere maar gezondere toast salades te maken.

We kennen natuurlijk allemaal de bakjes uit Twente in de supermarkt. Niets mis mee, maar toch stoort het mij vaak dat het vol zit met toegevoegde pruttel, terwijl dat in mijn optiek helemaal niet hoeft. Je kan super makkelijk zelf salades bereiden die een stuk gezonder zijn, nog lekkerder en met een kipfilet per salade heb je ook nog genoeg om de dag erna je broodje of zoals ik ook graag doe een rijstwafel mee te besmeren.

Deze keer maakte ik kip-pesto salade, kipsaté salade en onze gouwe ouwe eiersalade

Eiersalade 

Als ik salades zelf maak dan zit daar bijna altijd wel eiersalade bij. Waar Martin de bakjes uit de supermarkt niet lekker vindt is hij altijd wel blij met deze variant. Ik heb hem als eens eerder geplaatst hier op de blog. Klik op deze link en je kan er meteen mee aan de slag.

Homemade kip-pesto salade 

Verantwoorde toast en lunchsalades _02

Het basilicum plantje bracht mij op het idee om weer eens lunchsalades te maken. Aan de ene kant vind ik zo’n plantje heel kek en verantwoord staan op mijn aanrecht. Aan de andere kant irriteert het me omdat hij best wat ruimte in neemt. Dus lekker aan de slag er mee. Win win situatie, wij hebben een lekkere salade en mijn aanrecht is weer glad.

ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 3/4 basilicum plant
  • flinke scheutolijf olie
  • 2 teentjes knoflook
  •  40 gram pijnboompitten
  • 40 gram Parmezaanse kaas.
  • snufje peper
  • 3 eetlepels magere kwark

bereidingswijze:

Breng water aan de kook met een bouillonblokje. Wanneer het kookt kook dan de kipfilet in tien minuten. Zet het vuur uit en laat de kip nog 10 minuten nagaren in het water. Ondertussen kun jij de pesto maken.

Pluk de blaadjes van de basilicum plant en was ze af. Stof ze in een hakmolen. snij de knoflookfijn en voeg de pijnboompitten en kaas bij de basilicum en knoflook in de hakmolen. Voeg alvast een scheut olijfolie toe en wat peper. Blender alles fijn in de hakmolen. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe wanneer je hem te dik vindt (hij moet smeuïg zijn maar niet te dun).

De kip haal je ondertussen uit het pannetje en laat je wat afkoelen. Daarna pluis je hem uit elkaar met twee vorken. Maar als je dat teveel werk vind kan je het natuurlijk ook in mini blokjes snijden. Dan voeg je de pesto bij de kip en roer je alles goed door elkaar. Om het wat romiger en smeuïger te maken voeg je naar eigen behoeft kwark toe. Bij mij was dat drie eetlepels.

Vind je het te flauw dan kan je nog zout toevoegen, maar aangezien wij zoveel mogelijk eten zonder toegevoegd zout laat ik het altijd achterwege.

Heerlijke kipsaté salade

Verantwoorde toast en lunchsalades _01

Eén van de favoriete lunchsalades van de man des huizes, dus die mag natuurlijk niet ontbreken, een heerlijk kipsaté salade. Lekker op een stokbroodje, toastje of een knapperig hard broodje.

ingrediënten: 

  • 1 kipfilet
  • 1 kipboulionblokje
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  • scheutje ketjap
  • theelepel gemberpoeder
  • 2 tentjes knoflook
  • half rood uitje
  • mespunt sambal
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels magere kwark

bereidingswijze:

Kook de kip net als bij de kip-pesto (ik heb ze samen in een pan gekookt met 1 bouillonblokje) dus 10 minuten koken, en 10 minuten laten rusten in het water). Snij de ui in onmeunige mini blokjes en fruit ze met een beetje olijf olie in een steelpannetje. Voeg de geperste knoflook toe en blijf flink roeren want uitjes kunnen snel aanbranden (nou ja, bij mij dan).

Voeg de pindakaas, sambal, gember, ketjap en water toe en blijf goed roeren. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft zet je het vuur uit. Ik vind hem zelf het best als hij iets dikker is dan pindasaus. Pluis ook hierbij weer de kip uit elkaar met twee vorken en meng het door de saus heen. Voeg de kwark toe voor een frisse nasmaak. Eet smakelijk!

Benieuwd wat is jou favoriete lunchsalade is, ga je voor één van deze drie of heb je een andere favoriet uit Twente.

Total
18
Shares
Share 15
Tweet 0
Pin it 3
Share 0
Maureen
Maureen

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Ook leuk om te lezen!

  • Opruimen en schoonmaken

    Oeps, het was de afgelopen maanden... zeg maar rustig het afgelopen half jaar iets te druk en te veel! Het huishouden heeft er wat onder geleden laten we maar zeggen.... :( Eerst in de zomer geholpen met een groot opknapproject en verhuizing, toen alles weer op…

  • Zo Mooi en blij!

    Ja, vandaag is het mijn verjaardag... Al weer 32 jaar, waar blijft de tijd?Gisteren vierde ik samen met onze jongste mijn verjaardag... een positieve bijkomstigheid van bijna tegelijk jarig zijn is dat je het makkelijk samen kan vieren!Mijn zusje had het zo geregeld dat iedereen…

  • Opruimen en schoonmaken

    Oeps, het was de afgelopen maanden... zeg maar rustig het afgelopen half jaar iets te druk en te veel! Het huishouden heeft er wat onder geleden laten we maar zeggen.... :( Eerst in de zomer geholpen met een groot opknapproject en verhuizing, toen alles weer op…

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

avatar
nathalie.en.co
Nathalie
2K Followers
* Sweet Sixteen * 97 96
* Yes! Nieuwe baan! * 74 43
* Commando “schudden" * 32 4
* Dit is wat ik zoal doe * 25 2
* Ik mis... * 25 0
* Als alles anders loopt.... * 39 8
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN