Verjaardagscadeau 9 jarigeEcht… nog geen maand en dan wordt onze oudste dochter een tiener, zo en dat merken we! Ze heeft zo nu en dan flinke ‘puber trekjes’ en dingen, stiekem wel grappig… en dan niet proberen in de lach te schieten. Maar dan, ze wordt dus bijna tien en we hebben nog geen idee wat we gaan geven! Ze weet het zelf niet, wij weten het niet dus ging ik op zoek naar inspiratie. Helaas nog niet met al te veel succes, we zoeken dus nog even door! 

Wat opvallend is, is dat onze bijna tienjarige best praktisch is ingesteld! Speelgoed, ach dat weet ze niet zo goed. Knutselspullen hebben we wel genoeg en anders gaan we even naar de Action, dat hoef ik niet voor mijn verjaardag te vragen.

Wensen van een (bijna) 10-jarige

Wat ze wel erg leuk vindt zijn de knuffels van Ty Beanie Boo! Bij voorkeur dan niet de nep varianten, want die beschikken vaak niet over een naam en geboortedatum. Kortom, ze heeft wel wensen op dat gebied. Laat het nu zo zijn dat ze er echt al een heel stel heeft en wij wat knuffel moe zijn, kortom wij kopen die dingen niet meer.

Verder kwam ze gister tot de conclusie dat ze toch wel graag alle boeken van “Dagboek van een Muts” zelf wil hebben. Ze had al drie boeken uit de serie, te weten deel één (Avonturen uit een niet-zo-perfect leven), drie (In de spotlights!) en tien (Puppy love). Gisteren kocht ze daar zelf nog deel zes (Hopeloos verliefd) bij, daar ligt dus een mogelijkheid om een cadeautje te kopen!

Daarnaast oppert ze zelf al een poosje de optie om geld of cadeaubonnen te vragen zodat ze bijvoorbeeld kleding kan kopen als we toch gaan winkelen.

Wat gaven we voorgaande jaren?

9-jarige

Vorig jaar gaven we allerlei spullen die ze nodig had voor het sporten, spullen voor zwemmen maar ook voor dansen! Ja… allemaal praktisch dus en spullen die we ook gekocht zouden hebben als ze niet jarig was geweest. Ook vorig jaar schreef ik over het ‘cadeautjesprobleem

Fiets als verjaardagscadeau bij 8 jaar!8-jarige

Geheel tegen de planning in kochten we redelijk spontaan een nieuwe fiets voor haar verjaardag, de reden? Ze fietste als bijna 8-jarige nog op een peuter/kleuterfiets omdat ze klein van stuk was en is. Op dat fietsje wilde ze echt niet gezien worden op school, begrijpelijk maar ook verdrietig aangezien dat een goed passende fiets was! Maar we loste het op voor haar met dit ‘grote’ cadeau!

7-jarige

Lego wilde ze! Ze kreeg dan ook LEGO Friends en daarnaast hebben we haar kamer ‘gepimpt’ van een kleuter kamer naar een meiden kamer! Een ‘echt’ bureau, stoelen en Peter maakte samen met (toen nog) buurman Maurice een ‘zwevend’ bed voor haar!

Op het speelgoed na was het dus weer volledig ‘praktisch’ wat dat betreft!

6-jarige

Verjaardagscadeau 9 jarige

Als zesjarige had ze de wens voor een tablet, een prima cadeautje aangezien we die eigenlijk ook wel nodig hadden voor logopedie destijds. Daar konden we software opzetten zodat ze bepaalde dingen kon oefenen, daarnaast kon ze erop lezen en af en toe een spelletje doen!

Eigenlijk wilde ze geld hebben zodat ze zelf de tablet kon kopen, dat hadden we zelf al voor haar gedaan! Een klein deel betaalde ze zelf en wij betaalde de rest.

 

Inspiratie opdoen…

Online ging ik op zoek naar wat we haar zouden kunnen geven, maar tjonge wat kom je veel tegen. En over veel van die tips heb ik dan (uiteraard) weer een mening! Voor mij is het al snel ‘te volwassen’, kinderen van tien moeten zich niet vol smeren met van alles en nog wat. Ze hoeven bepaalde dingen gewoon nog niet te hebben.

Ook vond ik veel tips voor hele ‘normale’ dingen, super leuk om wel cadeau te geven aan een vriendin of de dochter van een vriendin. Maar niet leuk om aan onze dochter te geven, we willen graag ‘echt’ een cadeau geven. Aankomen met al die spullen die ze toch al nodig heeft vinden we niet zo leuk.

Over mijn internet bevindingen en gevonden cadeautjes zal ik later nog een blogje schrijven, wie weet is het voor de tienjarige waar jij iets voor wil kopen wel passend! Later meer daarover dus!

Wat willen we dit jaar geven?

Eerlijk? We hebben geen idee!

Nee, ik jok, een boek dat in ieder geval, en wel één van de boeken van Dagboek van een Muts.

Daarnaast wil onze dochter graag kleding, dat roept ze al een poosje… nu krijgt ze dat toch wel dus waarom zou ze dat vragen? Ze wil gewoon zelf kleding uitzoeken en samen gaan shoppen zonder haar zusje.

Toen we het er met haar over hadden zeiden we al, dan maken we er een dagje uit van met lekker eten, koffie drinken en nieuwe kleding kopen. Ze was dus super enthousiast! Het is meer het dagje uit met mama en de gezelligheid als de het kopen van de kleding geloof ik, maar goed we zullen zien!

Naast het boek gaan we nog wel even op zoek naar een leuk cadeautje om te geven als ze echt jarig is, een uitje in het vooruitzicht is leuk.. maar wil toch echt wat geven op haar echte verjaardag!

Wie heeft er nog een leuk cadeau idee voor een (bijna) 10-jarig meisje?
Wat geef jij zoals cadeau aan (je eigen) kinderen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

    1. Kan me voorstellen dat het nog lastiger gaat worden!

      Tassen in alle vormen en maten heeft ze ook genoeg… laten we zeggen dat ze niets te kort komt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge