Yumbox van de webshop Mijn BroodtrommeltjeDrie jaar geleden is mijn liefde voor Bento begonnen. Bento is een Japans gebruik die daar al eeuwenlang heel erg populair is. Bento is gezond, gevarieerd en mooi gepresenteerd eten. Een Bento maaltijd wordt vaak geserveerd in een Bentobox (yumbox) of vakjesbord (ook wel een monkeyplatter genoemd). De Bentoboxen kenmerken zich door aparte vakjes en/ of laagjes. Officieel bestaat een Bento maaltijd  uit drie delen; een deel koolhydraten (pasta, brood, rijst) een deel eiwitten (ei, vlees, vis, yoghurt kaas) en een deel groente en fruit. Maar wees gerust, als jij hem op jouw manier vult zal de Bento maffia echt niet op je afkomen hoor ;-).

Hier vullen we de Yumbox (mijn favoriete bentobox) met o.a. brood, wraps, koude pastasalade, komkommer, tomaat, wortel, paprika, walnoten, yoghurt, verschillende soorten fruit, rozijntjes, soepstengels met smeersel enz.

Maar waarom was ik ook alweer begonnen met Bento

Op het moment dat ik ernstig ziek was, wilde ik toch heel graag mooie herinneringen maken met en voor mijn kinderen. Ik kon dan wel niet helpen op school of de kinderen wegbrengen, maar ik hoopte wel door mooie trommels te maken dat ze wisten dat ik er voor ze was.

Yumbox van de webshop Mijn BroodtrommeltjeGeregeld zaten we samen ‘s avonds aan tafel de broodtrommels te vullen. De siliconen cupcake vormpjes werden al snel vervangen voor een vakjes trommel, een echte Yumbox. Vanaf dat moment is mijn en ook onze liefde voor de yumbox geboren. Onze kinderen krijgen eigenlijk elke dag een Bentolunch mee, al moet ik bekennen als mijn man eens brood maakt hij het liefst de oude trommels pakt er twee broodjes in kwakt en klaar.

Vooral onze dochter is dan zwaar teleurgesteld bij thuiskomst… “Heeft papa weer brood gemaakt ;-)?” Voor haar is de Yumbox een rustpunt. Haar steun op een lange dag school en twee dagen BSO. Door de kleine hoeveelheden is haar lunch behapbaar en als regel hebben we, alles hoeft niet op, en wil een kindje uit de klas ook wat proeven dan mag je uitdelen. Alles mag en niets hoeft, dat geeft rust en duidelijkheid en daar zijn onze kinderen erg bij gebaad.

Alles is liefde

Vorige week was het zo ver, de nieuwe Yumboxen werden uitgeleverd! Mijnbroodtrommeltje.nl stuurde mij twee super toffe Yumboxen op. Alleen het uitpakken van de bestelling was al een feestje op zich. Laten we eerlijk zijn het is toch super tof dat elk product wat je koopt als cadeautje verpakt wordt? We kunnen ons afvragen of je een nieuwe Yumbox nodig hebt als je er al zes hebt. Maar mijn antwoord was stellig ja!

Yumbox van de webshop Mijn Broodtrommeltje

Als smoes thuis gebruik ik gewoon dat ik voor mijn blogs natuurlijk wel de nieuwste collectie nodig heb, maar om eerlijk te zijn ben ik gewoon heel erg verliefd op een Bentobox (zou hier een therapie voor zijn ;-)). Thuis moest ik nog wel even discussiëren met onze dochter. Want ze wilde graag de Malibu pink, maar met drie roze Yumboxen in de kast vond ik het wel eens tijd voor wat anders.

Onze keuzes!

Uiteindelijk hebben we gekozen voor de avocado green met vier vakken en de surfgreen met zes vakken. De Yumbox met vier vakken gebruik ik hier vaak wanneer we een uitgebreide thema trommel maken. Bijvoorbeeld een koe boterham of prinsessen broodje (maar niet gevreesd ook hier kunnen gewoon twee boterhammen in met korstjes). De luchbox met vier vakken is ideaal voor kinderen die van brood houden met wat fruit en groente. De variant met zes vakken gebruik ik vaak voor wat snellere trommels. Wat fruit, brood, nootjes, groente, worst een blokje kaasje en binnen vijf minuten heb je een verantwoorde maar lekkere lunch klaar.

De voordelen en nadelen van de Yumbox

  • De Yumbox is luchtdicht, waardoor je een avond voor de tijd al de lunch kan klaar maken.
  • De Yumbox is lekdicht voor dikkere vloeistoffen als kwark, dikkere yoghurt enz.
  • De Yumbox heeft aparte vakken die afgesloten worden doormiddel van siliconen randen in de deksel. Zo kun je eindeloos variatie aanbrengen in je lunch.
  • De Yumbox is milieuvriendelijk, je kan hem elke dag gebruiken. Dus geen wegwerp plastic en karton.
  • De Yumbox is van een voedselveilig materiaal gemaakt en is BPA vrij.
  • De yumbox is er in Panino (vier vaks), Original (zes vakken), Mini (drie vaks handig voor het tienuurtje) en de Tapas    (vier en vijf vaks) voor de grotere eter.
  • De yumbox is er in supertoffe kleurtjes. En daar word ik dan weer heel blij van 😉

De yumbox heeft ook een aantal nadelen, het zijn er niet veel maar het grootste nadeel is volgens mijn man 😉  

  • Yumbox van de webshop Mijn BroodtrommeltjeDe Yumbox mag niet in de vaatwasser. Sommige mensen doen wel de binnenste tray erin. Maar ik durf het niet aan.
  • De Yumbox is wat duurder dan een gemiddelde trommel.
  • Op de buitenkant van de Yumbox zie je snel krassen.

Desalniettemin moet ik zeggen dat ik de nadelen niet vind opwegen tegen de voordelen. Ik vind het heerlijk om mooie trommels te maken voor en met de kinderen en ik word elke dag weer intens gelukkig als ik een Yumbox uit de kast pak om zo voor de kinderen een lekkere, gezonde en gevarieerde lunch te maken. Dat beetje extra liefde in de pauze maakt dat lunchen op school elke dag een feestje en een geluksmomentje is.

Heb jij ze al bewonderd op de pagina van Mijn broodtrommeltje? En wat is jou favoriete Yumbox. Ik ben erg benieuwd!

 

Leuk artikel Veusteveul.nl

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge