Vermeer -pop door 26 jarige Wageninger, erg triest!
© ANP – Foto

Dé Vermeer -pop, wie doet nu zoiets en hoe stom ben je dan? Zelf heb ik helemaal geen verstand van voetbal, maar zelfs ik heb normen en waarden! Gistermorgen zag ik het op het journaal en toen dacht ik “tjonge hoe achterlijk ben je dan?”. Vervolgens kwam gisteren eind van de middag het bericht dat het om een 26 jarige Wageninger gaat…

Een man van 26, nou ja man? Als je 26 jaar oud bent mag je toch er vanuit gaan dat je volwassen bent en je ook zo kan gedragen zonder ‘galgje’ te spelen tijdens een voetbalwedstrijd?

Vermeer -pop, Vermeer doet aangifte!

Wat moet Kenneth Vermeer zich rot hebben gevoelt door deze actie door die 26 jarige Wageninger! De doelman van Feyenoord, die in 2014 de overstap maakte van Ajax
naar Feyenoord heeft dan ook aangifte gedaan van bedreiging en belediging.

Vermeer -pop door 26 jarige Wageninger, erg triest!Voorafgaand aan de klassieker werd er een pop met een koord om zijn nek opgehangen, de pop droeg een shirt met de naam van Vermeer en rugnummer 1. ,,Ja, dan zie je jezelf daar hangen” bevestigde Vermeer na afloop dat hij het lugubere beeld zelf had gezien.

Straf voor ophangen Vermeer -pop

De Wageninger is direct na de wedstrijd opgepakt en in de cel gezet, terecht als je het mij vraagt! Er is direct een strafrechtelijke procedure gestart, vandaag wordt hij voorgeleid.

Trainer van Ajax, Frank de Boer heeft in de persconferentie laten weten het een slechte zaak te vinden. Hij geeft aan dat Kenneth Vermeer altijd een “gentlemen” is geweest en zich altijd goed heeft ingezet voor Ajax,  hij moet gerespecteerd worden, net als zijn keuzes.

Frank de Boer laat ook weten blij te zijn dat de persoon die de pop heeft opgehangen is opgepakt en een stadion verbod heeft gekregen.

Hoe komen mensen erop?

Dergelijke acties van voetbal hooligan zoals nu bij de voetbalwedstrijd Ajax – Feyenoord, ik begrijp dat echt niet! Net als de actie waar ik vorig jaar al eens over schreef… de dreiging die er was in de 2de divisie, een mooi project waar FC Wageningen aan mee zou doen. In beide situaties ben ik stom verbaasd dat er mensen zijn die de sport op deze manier benadelen.

In het specifieke geval van Ajax tegen Feyenoord afgelopen weekend is het zelfs een bedreiging op de persoon af. Er schijnen naast deze “Vermeer-pop” ook spreekkoren te zijn geweest over Vermeer en zijn moeder.

Ik vraag me af wat mensen tot deze onzin brengt… daarnaast hoop ik dat ze flink gestraft worden voor dergelijke acties! Al ben ik bang dat zulke mensen er makkelijk vanaf komen. Het strafrecht in Nederland is in mijn ogen niet zo streng op dergelijke misstappen, ik ben dan ook erg benieuwd wat de straf zal zijn.

*Bron: Gelderlander.nl & Nu.nl

Wat vindt jij van deze actie met de “Vermeer -pop”? Wat voor een straf zou een hooligan moeten krijgen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge