Verslaafd aan AliExpress - kussenhoesjeEen behandelgroep lijkt me een goed plan… met z’n alle in een kring en een voorstel rondje. “Hoi, ik ben Nathalie en ik ben verslaafd aan inkopen doen in het buitenland via internet”. Het zou zomaar een soort van documentaire kunnen zijn. Ja, klopt ik ben een AliExpress en Wish verslaafde! Nu koop ik niet voor honderden euro’s, maar als ik iets van plan ben te gaan kopen kijk ik eerst of het daar te koop is en zo ja of het echt veel goedkoper is. 

Zelfs ik heb geduld als het om AliExpress of Wish gaat, normaal als ik iets wil dan moet het ook zo snel mogelijk. Geduld heb ik doorgaans maar weinig. Maar als ik spullen kan kopen voor veel minder geld als dat ik er normaal voor zou moeten betalen kan het kennelijk wel!

Ik verbaas mezelf maar ook andere, zelfs mijn dochters begrijpen niet dat ik het geduld kan opbrengen. Afgelopen woensdag vroeg mijn jongste dochter nog “Mama, waarom kan jij zo lang wachten? Je wil toch altijd alles snel?” Tja dat klopt! Maar in dit geval scheelt het me echt teveel geld schat was dan ook mijn reactie.

Aankopen op AliExpress

Petticoat of Pettiskirt

Verslaafd aan AliExpress en Kleedgeld LightNeem nu die fantastische Petticoat of ook wel Pettiskirts genoemd, prachtige volle rokken voor de meiden! Al jaren keken de meiden hier na, maar deze mama vond het echt te duur.

Totdat ik ze dus vond op AliExpress, exact dezelfde rokjes als dat een bekende van mij in een Nederlandse webshop had gekocht voor € 29,95. Het zelfde merk erin, dezelfde informatie, kortom identiek! Het verschil? € 21,–!

De petticoats, ik werkelijk alle maten en kleuren worden rijkelijk aangeboden, ik kocht de rokjes voor € 8,70 per stuk.

Horloge

Verslaafd aan AliExpressVoor de meiden waren we op zoek naar een leuk, niet te duur horloge. Na alle winkels af te zijn gegaan waar ze iets naar de wens van de meiden zouden kunnen hebben waren we alsnog niet geslaagd. Het was stom, glom teveel of het was te roze!

Na die rokjes dacht ik hé een horloge? Dat moet ook lukken! Voor € 4,58 per stuk kocht ik in de ogen van onze meiden ‘de perfecte’ horloges!

Niet veel later kocht ik ook voor mezelf horloges voor nog geen € 3,– per stuk, komen ze hier blijken ze te zijn voorzien van een ‘merkje’. Nou ja prima, ze zijn leuk, ze werken en ik heb weer wat meer variatie!

Verslaafd aan AliExpressLetters Lightbox

Voor de lightbox of bioscooplamp, net hoe je hem noemt wilde ik graag gekleurde letters! Ik zocht in Nederlandse webshops en werd getipt dat deze in het buitenland veel goedkoper waren! Ik kocht twee sets voor € 10,83, in Nederland betaal je doorgaans € 9,95.

 

 

Verslaafd aan AliExpressRolschoenen

Ook onze meiden wilde net als veel andere kinderen graag rolschoenen, maar ik ken mijn meiden en heb het idee dat deze hype zo weer over zal zijn. Maar ze hadden zelf geld ter beschikking en wilde graag rolschoenen! Ik keek bij “Ome Ali” en vond daar merkloze rolschoenen, ik kocht twee paar voor € 45,63!

Volgens de meisjes en hun vriendinnetjes zijn ze super gaaf maar vooral stoer! Nou daar doe ik het voor!

Verslaafd aan AliExpressGepersonaliseerde kussenhoesjes

Toen onze Diesel overleed miste de meiden hem zo… ik dacht daar moet ik iets op verzinnen. Ik zocht op Google voor persoonlijke kussenhoesjes maar de goedkoopste was € 8,95 en de recenties waren niet best. Degene daarna was € 9,95, maar de zoekmachine stuurde me ook door naar een advertentie op Aliexpress en zo kocht ik ook kussenhoesjes bij AliExpress, twee stuks voor € 8,46

 

Verslaafd aan AliExpress - kussenhoesjePakketjes

Cadeautjes, pakketjes… al heb je een idee wat er in zit, het blijft leuk! Soms is er een pakketje en dan denk ik… wat zal het zijn? Dan zijn er meerdere dingen onderweg en dan is het de vraag!

De meiden vragen met enige regelmaat als we naar huis lopen van school “Mam, zou er weer een pakketje zijn?”, nou momenteel kan ik gerust nee zeggen! Althans, er komen geen aankopen meer binnen ik verwacht niets meer. Soms komen er ook onverwachtse pakketjes, maar dat zijn dan weer geen “Ome Ali” pakketjes.

Bestellingen!

Vorig jaar kocht ik twee keer iets op AliExpress, maar daarna nooit meer aan gedacht om opnieuw te doen. Afgelopen december zocht ik dus petticoats en kwam ik opnieuw bij AliExpress terecht. Vanaf dat moment heb ik dertien keer iets besteld op deze site, vorig jaar bestelde ik overigens samen met een vriendinnetje weer wat meer op Wish (voor wie het niet weet, is ook zoiets als AliExpress).

Ik sluit niet uit dat ik ondanks deze ‘therapiesessie’ binnenkort weer iets ga bestellen! Er zijn nog een aantal wensen van mij en de meisjes, wie weet vind ik het bij ome Ali!

De (lokale) ondernemer…

Nu hoor ik mensen met ondernemersbloed al denken, daar heb je er weer zo één die daar koopt. Die zal wellicht denken “Waarom? Steun de (lokale) ondernemer door daar te kopen!”. Ja, klopt! Door mijn aankopen doe koop ik minder bij ondernemers hier, het scheelt me te veel geld!

Daarnaast koop ik nog meer als genoeg bij de ‘gewone’ ondernemers, je zal mij geen spijkerbroeken, goede schoenen of of weet ik veel wat ergens anders zien halen als gewoon in de winkel.

Koop jij bepaalde spullen via sites als AliExpress of juist niet?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

22 comments

 1. Yep hier ook een verslaafde. Alles gaat eerst op de check bij ome Ali want net als jij vin ik teveel betalen gewoon zonde. Jammer dat je geen foto hebt van de rolschoenen. Ik was wel benieuwd.

 2. Ik koop af en toe via Etsy, maar daar moet ik vaak bij aflevering nog extra kosten betalen (invoerrechten). Hoef jij dat nooit te betalen dan? Want dat maakt het altijd zo duur.

  1. Bij ali moet je zorgen dat je onder de 22 euro blijft. En als je toch hoger uitkomt vraag dan of ze ‘gift’ op het pakket willen zetten. Dan hoef je die kosten niet te betalen.

   1. Heb al meerdere keren bestellingen gedaan die duurder waren, tot op heden gaat het prima. En anders krijg je 21% er overheen… in de meeste gevallen ben je dan alsnog goedkoper uit.

    1. Nou dat heb ik niet zo ervaren. Omdat er dan ook douane/invoerkosten bijkomen. Dus sindsdien zorg ik dat ik onder de 22 euro blijf 😉

 3. Jaaaaaaaaaa, hier ook een Ali verslaafde. Geeft de term AA weer een hele nieuwe betekenis 🙂
  Eeeeh, mijn score sinds ik 3 maanden geleden Ali ontdekt heb? Een muziekdoos op batterijen om de mobiel aan op te hangen (hoef ik niet steeds op te winden en de oude was stuk), slabbers, telefoonhoesje, telefoongeheugenkaart, schermbeschermer voor telefoon, zo’n roller om pluisjes van je kleren te halen, eeltvijl, nagelstickers, klei om een afdruk van de voetjes van mijn baby te maken, waterkralen (miskoop, maarja, 13 cent!!!), haarelastiekjes, strijkapplicaties van Cars, pols-en voetrammelaars (zoooo leuk, idee voor kraamcadeau?)
  OMG, ik durf dit haast niet te posten.
  Haha, ik merk nu dat ik bij verschillende dingen de reden er achter zet om mijn aankoop te verantwoorden

 4. Hahaha wat een heerlijk stukje! Heerlijk he shoppen online. Ik heb nog nooit wat bij Ali besteld, maar gaat dat binnenkort toch maar eens doen. Ik word in iedergeval altijd blij van de Ali shoplogs die ik voorbij ziet komen

 5. Ik ga dat toch ook eens onderzoeken! Misschien kan je onderaan je blogpost nog wat tips geven voor de beginnende Ali-shopper? Want schrikt me wat af maar met goede tips ben ik waarschijnlijk goed vertrokken! Xxx Iris van NYTH.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge