Mooi getallen - obsessieVerzamelingen… nee dat heb ik eigenlijk niet zo! Vroeger spaarde ik alles van paarden, later oude VW Kevers en uiteraard boeken. Laten we ook de flippo’s niet vergeten die we spaarden! Maar obsessies, tja ik vind het een groot woord.. maar ik ben wel gevoelig voor een aantal zaken!

Nummers, een mooie reeks of een patroon… super! Of bij voorkeur een even aantal en lievelingscijfer een 3 of 7. Allemaal hebben wel een kleine ‘afwijking’ toch?

Wat is nu een obsessie?

Wikipedia zegt er het volgende over:

“Een obsessie is dwangmatig denken, een geestestoestand waarin een persoon bezeten is van een specifiek idee. Een persoon die ergens door geobsedeerd is, kan de gedachten niet uit zijn hoofd zetten, hoewel hij of zij dit meestal wel wil. Het dwangmatig denken leidt vaak tot dwanghandelingen, ook wel compulsies genoemd.

Dit behoeft niet altijd pathologisch te zijn. Een obsessie die bij de gezonde mens optreedt is meestal geen blijvende psychische gestoordheid. Is de obsessie wel blijvend, dan spreekt men van een dwangvoorstelling.

Een bekende obsessie is stalken. Stalkers zijn geobsedeerd door een bepaald persoon en doen er alles aan om bij deze persoon in de buurt te komen.”

Mooi getallen - obsessieAls ik hier echt over nadenk… dan zeg ik nee ik heb geen obsessie!

Ik was geen 50x per dag mijn handen, ik moet niet altijd op een bepaalde dag dezelfde sokken aan en nee ik heb geen vaste routine waar ik echt niet van kan afwijken en ik heb geen drang om iemand te stalken of wat dan ook.. dus nee… geen obsessie!

Iets wat in de richting komt?

Mijn nummer dingetje is wel iets, ik vind het erg leuk als ik bij het tanken op mooie ronde getallen komt of als er een patroon in de cijfers zit. Maar goed, wij tanken de auto altijd vol, dus vaak lukt het niet… helaas!

Mooi getallen - obsessieOnlangs twee keer getankt en iets te veel, dan loopt het er gewoon weer uit. Kortom niet goed genoeg opgelet, nou ja wel opgelet maar op de teller en niet op de auto en de benzine!

Of een kilometerstand, ook erg leuk als daar een patroon in zit, mooie cijfers of een leuk mooie reeks cijfers!

Verder gaat het goed hoor…. geen gekkigheden verder!

Heb jij een obsessie of verzameling? Ben erg benieuwd, volgens mij heeft iedereen wel iets!

 

Dit is het zevende artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNLdie HareMaristeit lanceerde.

30-DayBlogChallenge

 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge