Bento, bentolunch, simpele lunchZoals jullie langzaam aan wel weten ben ik zon moeder, die dol is op het pimpen van de brooddozen. Ondertussen ben ik bijna drie jaar verder en geniet ik net zo van het creatief bezig zijn als onze kinderen van het eten van hun lunch. De Mepal trommel is ondertussen verruild voor een Yumbox (hoewel mijn man een rolling kreeg van de prijs) en mijn wegwerp prikkers zijn verruild voor mooie degelijke prikkers en ringen. Als ik mijn Bento lades lostrek, word ik elke keer weer blij. Ja, ik beken, ik heb een Bento kast aangeschaft. Ik vind het ook leuk om jullie weer wat gezellige trommels te laten zien in een van de favoriete thema’s van de familie Eising… dieren. Overigens zijn hier helemaal geen dure trommels of moeilijke dingen voor nodig hoor, bento is voor iedereen en dat zal ik jullie bewijzen in dit blog.

De hond in de pot, euuuu yumbox vinden

Bento, bentolunch, simpele lunchDieren trommels zijn heel erg favoriet bij onze tweeling. Negen van de tien keer als ik vraag aan onze dochter wat wil je voor trommel, krijg ik het antwoord een puppy trommel. Ik weet wel waar het vandaan komt, onze dochter wil zo graag een hondje, alleen papa wil geen hond. Soms zegt ze zullen we papa inruilen voor een hondje. maar als puntje bij paaltje komt, houden we papa toch maar, hihi.

Eigenlijk eten we hier altijd volkoren brood maar soms als verrassing gebruik ik ook twee kleuren brood. Kinderen gelukkig, mama blij met het leuke resultaat. Ik smeer een dubbel casino broodje en beleg het met cervelaatworst. Dan snij ik een halve cirkel uit het brood. Uit een volkoren boterham snij ik een maan en die dient als snuit. Met eetbare stift teken ik stippen op zijn snuit en een rozijn dient als neus. Twee korsthoekjes dienen als oren en met een ronde uitsteker steek ik uit kaas twee oogjes. Ook hier gebruik ik eetbare stift. De tong is een opgevouwen plakje worst.  In het middelste vakje zitten honden keutels van rozijntjes.

Honden eten over het algemeen geen fruit, maar onze puppylover wel. Ik stop er een puppy ring in die volgens onze dochter echt cuty is, hihi. Uit bladerdeeg heb ik 2 botten gestoken. Deze heb ik gevuld met knakworst en in 15 minuten gebakken in de oven op 180 graden.  Geen hondenbot uitsteker? Geen probleem, we zijn niet voor een gat te vangen! Leg een in reepjes gesneden knakworstje op de helft van het plakje bladerdeeg en vouw hem dubbel. Laat een klein stukje worst als tong uit steken en klap de oortjes dubbel. twintig minuten in de oven, oogprikkers of eetbare oogjes erop en klaar is je bladendeeg hond. Ik ben benieuwd of jullie kindjes hier ook zo blij van worden.

Voor alle kleine (snot) aapjes

Bento, bentolunch, simpele lunchWil ik een super snelle, maar wel creatieve trommel? Dan gaat er hier een apentrommel mee! Klaar in zes minuten en nog wat seconden. Duw uit een boterham twee grote rondjes en beleg die naar keuze. Steek twee kleine rondjes uit en drie middelgrote rondjes.

De kleine rondjes brood plak ik vast met smeerkaas. Dit kun je ook prima gebruiken als plakmiddel voor de oogjes. De andere rondjes gebruik ik als snuit en oren, met eetbare stift teken ik de mond en neus. Bij de Aldi verkopen ze apenkoekjes, die passen mooi in het kleine vakje.

De meloen vrolijk ik op met een lunchring en de komkommer heb ik gesneden met een kartelmesje. Als kleine verrassing een zelf gemaakte broodtrommel kaart, voor ons eigen aapje.

Grrrrrr de leeuw is los

Bento, bentolunch, simpele lunchEn zoals jullie gewend zijn, heb ik ook weer een fruitmoment vastgelegd. En hoe kan het ook anders, ook dit was in dierenstijl. Dit keer een woest wilde leeuw, hoewel hij er meer uitziet als een lief katje. Twee plakken sinaasappel dienen als lijf en hoofd van de leeuw. De manen maak ik van plakjes aardbei. Voor de ogen heb ik een prikker gebruikt en de snuit is gemaakt van wortel, met daarin snorharen van spaghetti.

Van de schil van de sinaasappel maak ik pootjes en een staart. Het gras heb ik gemaakt van komkommer en de zon is van wortel en de sinaasappel gemaakt. Zo hoef je weinig weg te gooien of zelf op te eten, omdat je het meeste weer kan verwerken. Bij de palmboom gebruik ik de restjes komkommer weer als gras. Een banaan wordt de stam en van meloen maak ik de takken. De aapjes die over waren hebben een plekje gevonden in de palmboom. Ik zeg aanvallen maar.

Wat is thuis jullie favoriete dier en maak jij wel eens een dierentrommel?

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge