Waar een kind mee wegkomt, maar wij volwassenen nietVan die situaties waarin ik als moeder het schaamrood op mijn kaken heb en de kinderen gewoon doorgaan waar ze mee bezig zijn. Van die situaties waarvoor wij of ik in ieder geval schaamte heb ontwikkeld en de kinderen nog niet! Ontschiet er je een windje dan denk ik oeps, dat wil ik niet… denk ik kijk die neus moet ik dat inslikken en snel een andere kant op kijken. En die kleintjes? Die zeggen het gewoon!

Er zullen vast wat herkenbare situaties en gebeurtenissen bij zitten, maar uiteraard hoor ik ook nog andere en wellicht nieuwe ter aanvulling!

 

♥ Niet ‘kloppende’ outfit

Je leukste winter of regenlaarzen met een luchtig hemdje en een mooie tutu? Als moeder kom ik daar niet goed mee weg… onze dochters uiteraard wel met hun lachende en vriendelijke koppie!

♥ Een windje laten waaien

Een scheetje laten en gewoon lachend weglopen! Stel je voor dat ik het zou doen, dan kijken mensen toch raar op! Die kids kunnen dat gewoon doen, zonder daar op aangesproken te worden.

♥ Iets ‘creatiefs’ maken…

Al is het nog zo lelijk, als kind wordt je er toch om geprezen. ‘Het is prachtig schat!’ Gemiddeld gezien ligt dat bij volwassenen iets anders en krijg je gewoon de waarheid te horen.

♥ Drama toneelstuk opvoeren

En dan het liefst in een hele drukke winkel, in het pad met de snoepjes bij de supermarkt bijvoorbeeld! Over kinderen wordt doorgaans gedacht, ‘ach, gaat wel weer over’. Als ik in het gang pad ga liggen bellen ze eerder ‘het gekkenhuis’ denk ik!

♥ Bord leeg eten

Als kinderen geen zin meer hebben, het niet lusten of er gewoon klaar mee zijn kunnen ze het eten gewoon op hun bord laten liggen. Als volwassenen wordt het toch als een soort van beleefdheid gezien dat je, je bord leeg maakt.

♥ Alles zeggen…

Heb je een wrat op je neus? Ben je kaal of ben voorzien van een grote neus? Een kind ‘floept’ het er omdat het een kind is wordt het geaccepteerd tot een zekere leeftijd. Stel ik zeg dat zomaar dan vinden mensen mij toch in eens echt niet meer zo aardig.

♥ Neusgaten

Of je er nu met een vinger in zit of er iets in stopt als kind, tja het kan gebeuren! Als een volwassen persoon gezellig zijn neus leeg zit te halen wordt dat toch heel anders gezien.

♥ Smak, een kus of een knuffel

Als kind vinden mensen het lief en schattig als je zomaar een kus of een knuffel geeft. Doe je dat als volwassenen denken ze ‘Die spoort niet!’

Vertel! Wat kan je een kind wel maken en wij als volwassenen niet?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge