Wageningen toen en nuJullie weten… ik ben een geboren en getogen Wageningse, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Soms kom ik foto’s of een artikel tegen waar mijn hart een sprongetje van maakt, zo ook enkele weken geleden. Een artikel geschreven door Stefanie van Wijk op de site Nieuwsvallei.nl. 

Een artikel met prachtige foto’s van Rein Heij, hij maakte op 18 jarige leeftijd foto’s van hoe Wageningen er toen uit zag. De foto’s van nu werden op dezelfde plek gemaakt als de foto’s van toen. Het maakte indruk op mij!

De foto’s die ik hier gebruik komen net als delen van de tekst van de site Nieuwsvallei.nl. Om dit te mogen gebruiken heb ik toestemming gevraagd en gekregen!

Wageningen toen en nu Wageningen toen en nu
Wageningen in de oorlog…

Tussen 1940 en 1945 werd ook Wageningen getroffen door de oorlog, in dit artikel staan tien foto’s die het oorlogsverhaal van Wageningen vertellen. De foto’s zijn gemaakt door de toen achttien jarige Rein Heij, net als ik een geboren en getogen Wageninger!

Wageningen toen en nu Wageningen toen en nu
Wageningen toen en nu Wageningen toen en nu
De foto’s

Foto’s zeggen meer als woorden, ze spreken voor zich! In de ‘vergelijkende’ foto’s is te zien hoeveel er wel maar soms ook niet is veranderd in de tijd. Met kleine stukjes tekst geeft de auteur van het artikel op de site aan hoe het was in de tijd, de tekst ondersteunen de foto’s, al hadden de foto’s alleen al een prachtig beeld gevormd van het toen en nu!

Wageningen toen en nu Wageningen toen en nu
Wageningen toen en nu Wageningen toen en nu
Voor het hele artikel van Stefanie verwijs ik je naar de site van NieuwsVallei.nl!

Wat vindt jij van deze foto’s? Bijzonder of denk je… ‘t zal wel?

Mocht je nog oude foto’s van Wageningen hebben, stuur ze me gerust toe ik wil op termijn hier nog iets mee gaan doen op mijn site!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge