DeDreijen_4&5mei_Wageningen_04Gisteren zijn we begonnen met het opbouwen van het Foulkes Festival, het universiteitsterrein De Dreijen veranderd langzaam maar zeker naar een festival terrein! Het Foulkes Festival is een evenement waar veteranen en bezoekers gedurende de dag kunnen genieten van allerlei activiteiten. Er zijn verschillende re-enactmentgroepen, muziekkorpsen en musea te zien op De Dreijen, leuk voor het hele gezin. Maar nu is er het opbouwen!

Eigenlijk was het mijn plan om gisteren niet zo lang aanwezig te zijn op De Dreijen, maar het liep anders. Zoals gewoonlijk zoeken de mensen die dit al jaren doen elkaar weer op en is het weer goed en leuk!

Onze dag, bezig voor Wageningen45!

Samen met de meiden haalde ik begin van de middag koffie, thee, melk en suiker op bij de supermarkt voor de vrijwilligers en werknemers die betrokken zij bij de opbouw van het terrein. Als we er zijn komen er al snel weer meer mensen bij en is het weer als vanouds!

DeDreijen_4&5mei_Wageningen_02De kinderen racen op hun step over het terrein, de Weerd bouwt de tenten op en er lopen wat mannen die toezicht houden. Ik klets wat bij, zet koffie, haal water en ruim wat op! De meiden delen ook nog koekjes uit en we gaan het einde van de middag pas weer naar huis.

Anders als anders…

Voorlopig zijn we lekker bezig met het klaar maken van het terrein, helaas loopt alles wat anders als dat we graag zouden willen en zijn er mensen (en nieuwe regeltjes) die het (vrijwilligers)werk er niet leuker op maken. Maar we gaan door, we hopen dat we ondanks het gedoe een mooi Foulkes Festival kunnen neerzetten op het universiteitsterrein DeDreijen_4&5mei_Wageningenop 5 mei met ‘onze groep’ mensen!

Vanuit ‘het havenkantoor’, eigenlijk de vrijwilligerstent werken de mannen hard aan de opbouw en genieten ze van hun lunch en koffie!

Vieren en herdenken

Foulkes Festival 2017, de Dreijen, de voorbereidingAls het goed is, is het meeste op 3 mei klaar! Dan staan alle tenten en is het een kwestie van alles afmaken op 4 mei. Op 4 mei is er altijd een kleine herdenking op het terrein van het Foulkes Festival. Na het eten gaan we daar met de mensen die aanwezig zijn naar de herdenking. Dan herdenken we! Op 5 mei vieren we onze vrijheid en staan we stil bij het feit dat wij nog altijd vrij zijn ondanks alles!

Vandaag zijn we al weer voor de tweede dag aan het werk!

Doe jij aan vrijwilligerswerk? Zo ja, wat doe jij?
Zo nee, heb je het wel eens overwogen wel te gaan doen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge