Alles voor Koningsdag WageningenSinds 8 april staat Koningsdag hoog in het vaandel! Onze oudste hoorde die dag dat, als ze het leuk zou vinden het Wageningse Kinder-Koningsdaglied mocht inzingen samen met een aantal andere kinderen. Tja, dat hoef je niet eens te vragen… samen met haar vriendinnetje en wat andere “musicalkids” zijn ze vorige week maandag de studio in gedoken!

Dit jaar geen ballonnen die de lucht in gaan in Wageningen, daar hebben ze toe besloten vanwege de landelijke kritiek: “de ballonnen zijn slecht voor het milieu en vogels kunnen in de touwtjes verstrikt raken.” 

Geen ballonnen, wat dan?

Er komt een hele nieuwe maar volgens mij minstens net zo’n leuk feestje op de markt als voorheen! Waar voorheen de ballonnen werden opgelaten krijgen de kinderen dit jaar klappers, er is een Wageningse Kinder-Koningsdaglied en een kleurwedstrijd.

Om 09.00 uur worden de kinderen net als voorgaande jaren verwacht op de markt! Waar de kinderen voorgaande jaren een ballon kregen, krijgen ze nu een (oranje) klapper waardoor de hele markt alsnog oranje kleurt!

Wageningse Kinder-Koningsdaglied!

Bransz - koningslied wageningen_inzingenHeico van Dijk, van Bransz (maar ook van iLLSkiLLs en theatergezelschap 155) schreef het Wageningse Kinder-Koningsdaglied. Celine Brouwers, musicaldocent bij Bransz heeft samen met een aantal leerlingen van de musical groep het lied in gezongen. Daarnaast is door de docenten een dans bedacht en die dans gaan de Wageningse kinderen leren en dansen op de markt!

Bransz- Oranjestichting Wageningen opnames koningslied clipDe tekst van het lied vindt je HIER, op de site van de Oranjestichting Wageningen. Er is ook een (instructie)filmpje opgenomen. Inmiddels is de instructie te vinden op YouTube van Bransz, klik hier!

De clip van het Wageningse Kinder-Koningsdaglied vindt je HIER!

 

Uniek!

Bransz - koningslied wageningenEr zijn al heel wat gemeente die geen ballonnen (meer) oplaten en voor een alternatief hebben gekozen. Maar volgens mij is het uniek dat een gemeente een eigen Kinder-Koningsdaglied heeft, inclusief een dans, bijbehorend attribuut en (instructie)filmpje/clip!

Wat persoonlijk jammer vind is dat voor zover ik heb begrepen de kinderen tot en met groep drie meedoen.

Ik kan me vergissen maar ook voor kinderen die wat ouder zijn is dit superleuk om te doen! Lekker dansen en bewegen is leuk, gezellig en goed! Ik hoop dat het volgend jaar ook voor de hogere groepen ingezet gaat worden.

Wat een plezier!

Onze oudste dochter volgt musical les bij Bransz, na de les kwam ze met een brede lach naar beneden. “Mam, ik mag zingen voor koningsdag!”, de maandag die volgde leerde de meiden het lied en doken de studio in voor de opname!

Afgelopen weekend was het tijd om het dansje op te nemen, daar waren wederom kinderen voor nodig. Uit verschillende groepen van Bransz waren er kinderen en wat hebben ze er een feestje van gemaakt!

We zijn dan ook heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat en natuurlijk hoe het zal gaan op de markt op Koningsdag!

Wat vindt jij van dit initiatief en deze activiteit? 
Is er bij jullie in de gemeente iets speciaals te doen op Koningsdag?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge