Kerst op Veustveul2016! Dus niet eerste kerstochtend 1961 en nee er stond ook geen Flappie op het menu, gelukkig! Na een bezige dag op de zaterdag voor kerst hebben we daar ook nog een klusavond op kerstavond aan vastgeplakt! Je moet iets als je toch behoorlijk wat moet werken de komende weken en er echt iets gedaan moet worden. En gister, eerste kerstdag brachten we door de familie van de man in huis!

Eigenlijk begon eerste kerstdag al wat eerder, we krijgen namelijk in de familie app een berichtje van de nichtjes. Zij wilde graag weten hoe laat we er zouden zijn zodat ze op tijd klaar zouden zijn. Tja.. 10.00 uur dames met een half uur speling!

Eerste kerstdag

Om 9.25 uur stapte we in de auto richting Beneden Leeuwen om daar met de familie van de man in huis te kletsen, eten en drinken! Samen kerst vieren met twee van zijn tantes, een oom, nichtjes, één van de vriendjes en een neef met zijn gezin. Leuk om elkaar weer eens te zien, te spreken en samen lekker te eten!

Onze meiden hebben bij aankomst eerst even de dames en aanwezige vriend van het jongste nichtje uit bed getrommeld en lastig gevallen… tja niet om 10.00 uur klaar zijn voor de visite levert je twee ‘terror meisjes’ op die je wel even komen ‘helpen’! Nee, ze hebben het netjes gehouden, maar de hint was wel duidelijk.

Rond 10.30 uur was het gezelschap beneden! Nog wat later kwamen ook de neef van de man met zijn gezin binnen!

Lekker eten en hét toetje!

Tussen de middag was de tafel gedekt en het eten kwam op tafel! Zoals elk jaar was het weer heerlijk, divers en gezellig! We kregen gevulde kip, gehaktballetjes, asperges, haricoverts met spek, gebakken aardappels met groenten erdoor en verschillende soorten sausjes. Voor onze meiden maakte ze nog ‘even’ aparte groenten en aardappels, de dames hoeven namelijk momenteel niets wat door elkaar zit (ik weet het erg vermoeiend).

En als laatste hét befaamde toetje, we ‘vechten’ erom… wat zijn ze lekker! Toetjes gemaakt door de oudste tante van de man in huis. Gemaakt van kwark, gelatine, klopklop en vruchten voor zover ik heb begrepen, maar zo lekker! We kregen zelfs nog voor ieder een toetje mee naar huis, dus ook vanavond thuis hadden we nog een heerlijk toetje.

Weer thuis

Veusteveul - Kerst en nieuwjaarswens 2015Toen we weer thuis kwamen ben ik lekker een uurtje naar bed gegaan, ik kon mijn ogen niet meer open houden. De meiden hebben een uurtje op de slaapbank gehangen met hun tablet en de man? Tja dat weet ik eigenlijk niet eens precies wat hij heeft gedaan, dat krijg je ervan als je gaat slapen.

Vanavond wilde de dames geen brood, dus werden het snacks uit de actifry gevolgd door hét toetje!

Na of eigenlijk tijdens het eten zapte we eens langs wat zenders en kwamen de we de animatiefilm Arthur Christmas, nog nooit eerder gezien maar wat een leuke kerstfilm!

Samen met de meiden keken we deze film en daarna gingen ze naar bed… en wij? De man kijkt televisie en doet een spelletje op de tablet en ik ben met mijn blog bezig geweest! Er moest per slot van rekening een winnaar geloot worden gister en ik wilde wat ideeën klaar zetten voor ik ze weer ‘kwijt’ zou zijn!

Ook een rondje door blogland was echt nodig, ik mis echt te veel in deze drukke tijd!

Hoe was eerste kerstdag bij jullie? Leuke, fijne of bijzondere dingen gedaan?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

  1. Klinkt als een geslaagde dag. Ik breng kerst door in Guyana en ben met iemand die ik twee dagen geleden heb ontmoet bij verschillende mensen langs geweest met allemaal lekker eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge