Wat ik vroeger wilde worden_#30dayblogchallengeNLEerlijk gezegd weet ik het niet precies! Ik kan me voorstellen dat ik vroeger van alles wilde worden wat ik nu in ieder geval niet ben! Als kind had ik me vast niet kunnen bedenken dat ik administrateur op een financiële administratie zou worden ‘als ik later groot ben’.

Wat ik vroeger wilde worden…

Toen ik klein was

Op school zal ik ongetwijfeld begonnen zijn met juf of iets in de kleuterklas. Volgens mij is dat een veel voorkomende keuze bij meisjes van een jaar of vijf! Vervolgens gok ik op kapster, dat leek me zo interessant en gezellig! Ook zal er wel iets met paarden door mijn hoofd zijn gegaan, ik reed immers paard. We  hadden zelf paarden, ik gaf les en assisteerde bij allerhande ‘paardachtige’ zaken. En toch liep het helemaal anders!

Na de basisschool

Toen ik klaar was met de basisschool ging ik naar het Groenhorst College. Een school waar ik naast de reguliere vakken mocht genieten van vakken als groenvoorziening, bloemschikken, dierhouderij, plantenteelt, verwerking agrarische producten en zo waren er nog wel wat ‘andere’ dingen als op de gemiddelde school.

Het was een wat ‘lager’ niveau als dat ik aan zou kunnen, maar hé ik wilde daar gewoon heen en het was ook een leuke plek om naar toe te gaan. Het waren lange dagen maar het was best leuk! Dat ik er later niets mee zou doen wist ik eigenlijk al wel vanaf het eerste jaar.

En toen…

Na het groene gedoe ben ik naar een MDGO opleiding gegaan, het groene gedoe was klaar op naar het volgende! Ook dat zou hem niet worden… leuk was het op zich wel, de stages met gehandicapten waren leuk maar er zaten te veel minder leuke kanten aan!

Dan ben je klaar met school

Op eens ben je klaar met school, maar dit was het allemaal net niet! Van alles gedaan maar nog geen idee wat het zou worden. Ik schreef me in bij het uitzendbureau en kwam terecht bij allerhande baantjes, het werd me wel duidelijk dat iets op administratief vlak me wel aan stond. Geheel tegen verwachting in!

Aan het werk!

Na een periode bij een organisatie van peuterspeelzaal en kinderdagopvang ging ik naar een zorgverzekeraar, daar werd ik iets minder gelukkig van en ik stroomde door naar de ICT. Jaren lang heb ik daar gezeten! Ik begon met logistieke zaken en licht administratief werk. Al snel werd het meer en uitgebreider, ik verschoof naar planning, crediteuren en debiteuren. Een aantal jaren later werd ons bedrijf overgenomen en ging ik projectadministratie doen voor een aantal hele grote klanten waar ik ook op locatie werkte, super leuk en afwisselend!

Na jaren van ICT ben ik bij een universiteit gaan werken, ook daar werk ik onderhand al weer tien jaar. Ook hier veranderd het werk door de jaren heen van crediteuren en declaraties tot alles wat ik nu doe.

Verre van wat ik ooit had willen worden of zijn vroeger en misschien nog altijd wel ver van wat ik zou willen diep in mijn hart. Maar hé, dromen moet je houden en ja, ik ben blij met mijn baan en collega’s!

Maar nog dankbaarder en blijer met de dingen die ernaast kan en mag doen, denk dan aan het vrijwilligers werk maar ook zeker mijn blog.

Wat wilde jij vroeger worden en ben je dat ook geworden?

 

Dit is een artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNL die HareMaristeit lanceerde. 

#30dayblogchallengeNL

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

  1. Je hebt een flinke omzwerving gemaakt, interessante vakken. Fijn dat je uiteindelijk een leuke plek gevonden hebt, maar inderdaad heel anders dan je ooit voor ogen had.

  2. Heb jij toevallig SPW gedaan? Herken namelijk het stage lopen met gehandicapten (en dat ontzettend veel klasgenoten iets anders zijn gaan doen, haha!).
    Mij trok het speciaal onderwijs en de jeugdzorg. En uiteindelijk geef ik nu les in het mbo, zit er niet heel ver naast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge