Een tweeling is bijzonder! Maar vooral de vragen en opmerkingen die je erbij mag ontvangen zijn af en toe nogal, euhm bijzonder!Moeder worden, het is het meest bijzondere wat mij is overkomen in het leven.  Als je mij vroeger vroeg wat wil je worden dan was het juffrouw en moeder. Dat eerste is hem niet helemaal geworden, maar pedagogisch medewerkster was een goed alternatief. Maar dat moeder zijn dat is me gelukt en hoe! Niet één maar twee kindjes groeiden in mijn buik, een tweeling! Waar ik halleluja al spugend de spreekwoordelijke feestslingers op hing, trok Martin toch wel even wit weg.

 

Het is goedgekomen…

Een tweeling is bijzonder! Maar vooral de vragen en opmerkingen die je erbij mag ontvangen zijn af en toe nogal, euhm bijzonder!Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen met hem, want toen hij begreep dat een tweeling ook een grotere auto vereiste, zag hij de voordelen er al snel van in.

Ruim twee maanden te vroeg werden onze mini’s geboren en vanaf die dag de bijzondere vragen ook en nog steeds sta ik soms te klapperen met mijn oren wat mensen voor onzin kunnen uitkramen. Echt, ik snap dat je sommige dingen niet weet en dat domme vragen niet bestaan, maar neem van mij aan domme vragen bestaan echt. Ik heb ze aan den lijve ondervonden!

Domme vragen en opmerkingen

  • De meeste gestelde vraag, is het een tweeling? De meest gegeven antwoorden van mij waren, “nee het is een drieling, maar de derde paste niet meer in mijn wagen” of “nee ik heb een kindje geleend van iemand anders, anders was het zo zonde van de tweelingwagen die ons een godsvermogen heeft gekost”.
  • ‘Wat erg een tweeling’, ‘ja als ze bij jou moesten opgroeien wel, gelukkig krijg ik ze.
  • Een tweeling is bijzonder! Maar vooral de vragen en opmerkingen die je erbij mag ontvangen zijn af en toe nogal, euhm bijzonder!‘Handig hoor zo’n tweelingwagen’. Zeker als je niet van winkelen houdt zijn ze heel handig, maar als je een tweeling hebt zal je toch naar de Kruidvat moeten. En wat denk je daar liggen de luiers in het laatste gangpad en daar kom je nou net niet doorheen met je tweelingwagen.
  • Willekeurige vreemden hielden mij geregeld staande, want als je zwanger bent ben je publiekelijk bezit hè (het is dat je het vast weet): Oh een tweeling, wat leuk is het een spontane tweeling ‘euuu dat weet ik niet, ze zitten nog in mijn buik, maar als ze op mij lijken dan komt het wel goed’. ‘Nee ik bedoel is het een ivf tweeling of op de normale manier’. Vraagt u nu of ik seks heb gehad of dat ze uit een potje komen? Als ik eraan terugdenk ben ik nog steeds verbaasd over de brutaliteit van sommige mensen. En voor degene die nieuwsgierig zijn naar het antwoord het is een hele spontane, leuke en lieve tweeling.
  • Een tweeling is bijzonder! Maar vooral de vragen en opmerkingen die je erbij mag ontvangen zijn af en toe nogal, euhm bijzonder!Oh een jongen en een meisje, dan is het een eeneiige tweeling hè. Nee een jongen en meisje is altijd twee-eiig. En tuurlijk weet niet iedereen dat, maar tegenwoordig is er google hè! Als je elke dag deze vraag moet beantwoorden ben je er soms een beetje klaar mee.
  • ‘Wat fijn een tweeling. Als er dan een dood gaat heb je er nog een’. Dit is denk ik wel de meest schokkende reactie wat ik kreeg van iemand. Dat je het denkt snap ik al niet, laat staan dat je het hardop zegt.
  • ‘Je hebt toch een tweeling?’, ‘Ja dat klopt’, ‘Maar waar is je zoontje dan?’, ‘Die is vandaag alleen thuis. Hij is twee jaar en kan best een middagje zichzelf vermaken’. Echt een tweeling hebben betekent niet dat ze vierentwintig/zeven samen hoeven te zijn. Soms is met één kind op pad ook even heel erg leuk (en handig).
  • ‘Ze hebben helemaal niet dezelfde kleding aan’, ‘nee gek hè, het is ook een jongetje en meisje’.
  • Een tweeling is bijzonder! Maar vooral de vragen en opmerkingen die je erbij mag ontvangen zijn af en toe nogal, euhm bijzonder!‘Fijn dan ben je in een keer klaar’, nou laat ik je vertellen dat de eerste vaginaal is geboren en de tweede met een keizersnee, dus in een keer klaar wil ik nou ook weer niet zeggen. Maar het feit dat andere mensen gingen vertellen dat wanneer je een tweeling hebt en dan ook nog een jongen en een meisje dat dan je gezin wel compleet moet zijn dat is natuurlijk wel heel erg bijzonder. Het Nederlands elftal bestaan immers ook uit elf spelers.

En de vraag die ik nu nog geregeld krijg is, een tweeling weet je dat wel zeker? (Onze Sophie is een kop groter dan Ruben). Nee nu u het zegt, die kleine lag tussen de spruitjes en die keek me zo lief aan. Ik kon hem gewoon niet laten liggen.

Zoals je leest krijg je als tweelingouder echt de meest bijzondere vragen naar je hoofd geslingerd. En neem van mij aan dit was nog maar het topje van de ijsberg.

Wat zijn de meest rare vragen die aan jou gesteld zijn over je kind(eren) en in je zwangerschap?  

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

2 comments

  1. Toevallig hadden wij het hier van het weekeinde over. Wat kunnen mensen toch domme vragen stellen. Kennisje van mij heeft een donkere man en krijgt vaak de vraag uit welk land ze haar kinderen geadopteerd heeft….. Tussen mijn jongens zit bijna 5 jaar en ik krijg regelmatig de vraag of ze wel dezelfde vader hebben….. Maar er is in mijn kerkelijke gemeente ook al vaak gevraagd of ik gescheiden ben (mijn man is niet gelovig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge