Een paar weken geleden kreeg Diesel, onze kruising Franse buldog een bultje aan zijn tepel. Met het idee we moeten snel naar de dierenarts voor de enting besloten we dat samen te voegen. Maar het liep anders… het bleek kanker!

Onze franse buldog kruising Diesel met een flink kanker gezwel

Al jaren heeft Diesel epilepsie en in eens had hij meerdere aanvallen achter elkaar, zo maar! Dit gebeurde toen ik zelf niet thuis was, het trok op een gegeven moment weg. Toen ik later op de avond thuis kwam zag ik dat diezelfde avond het bultje een hele grote bult was geworden, zo’n 10x groter als voor ik ging.

We besloten de dierenarts te bellen en een afspraak te maken, hij bleef een dagje ter observatie maar het ging prima. Die bult, daar moest een biopt van afgenomen worden, het bleek foute boel.. kwaadaardige kanker! Behalve dat het niet goed was, zat het voor Diesel op een vervelende plek die pijn doet bij het lopen.

Tijdens het gesprek kregen we te horen dat het bedrag nog al kon oplopen, we besloten even na te denken wat we zouden doen. Onze Diesel wordt namelijk bijna 11 jaar oud, nu worden dergelijke hondjes niet echt oud, onze vraag was dan ook hoeveel leven koop je nog? En wil je voor de tijd die hij nog heeft zoveel geld betalen? En hoe komt hij uit de operatie?

We besloten nogmaals te overleggen, aangegeven dat we het veel geld vinden voor onze toch wel oude man in huis. Hij slaapt eigenlijk de hele dag, vindt het regelmatig wat te druk in huis, heeft epilepsie en een flink eind wandelen wordt hij ook niet meer zo enthousiast van. Uiteindelijk een maximaal bedrag afgesproken en is hij onlangs toch geopereerd.

We hopen dat hij nog een aantal jaartjes tegoed heeft nu Diesel geopereerd is en dat het nu weg blijft!

Waar had jij voor gekozen? Een operatie om een gezwel weg te laten halen bij een oudere hond of niet?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

7 comments

    1. Precies zoals wij het ook hebben inderdaad…. en daarnaast toch wel de ‘druk’ van de dierenarts dat de hond verder gezond is en hij eigenlijk niet zo ver is om in te laten slapen.

  1. Ik had al m’n geld gegeven als ik daar Doerak vorig jaar mee had kunnen redden. Maar de tumor zat zo diep in en onder haar keel dat opereren totaal uitgesloten was. Ze zou 8 dgn later 11 geworden zijn. Ik mis haar nog iedere dag..

    1. Ah, ja ik kan het me ook voorstellen dat je haar nog altijd mist! Ze was of eigenlijk is toch een onderdeel van het gezin!

      Wij zouden wel afwegen kosten tegen levensverwachting en kwaliteit van leven. Nu was de verhouding nog prima en heeft hij “verlenging” gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge