De school van onze dochters gaat altijd in september op schoolreisje, dit jaar stond er een educatief uitje op de planning voor de kinderen vanaf groep 4. Dit betekende Land van Jan Klaassen voor groep 1, 2 en 3 en het Openluchtmuseum voor groep 4, 5 en 6. Het was uiteraard educatief, maar ook gewoon leuk! 

Iets later als op een gewone schooldag werden de kinderen op school verwacht, verzamelen in de klas en samen de dag beginnen. Even de gemaakte afspraken doorlopen en de groepjes vaststellen voor de hogere groepen. De kleintjes gaan wat eerder richting de bussen en gaan op weg om heerlijk te spelen.

Wij, onze oudste en ik samen met alle andere kinderen stappen in de bussen richting Arnhem, het Openluchtmuseum. We zijn er wat te vroeg en moeten wachten voor we naar binnen kunnen… maar eenmaal binnen is het feest! We gaan richting de Zaanse Streek om daar de tassen achter te laten en even te spelen, daarna op pad. Eén van de kinderen in ons groepje kent het museum en weet ons te vertellen waar het écht leuk is.

OpenluchtmuseumWe belanden al snel in de tram en stappen uit bij, ik dacht halte C vlak bij het doolhof…. jaja dacht ik nog, natuurlijk dat is ook leuk! Echter al snel waren ze er klaar mee en gingen we aan het wandelen en kwamen we bij de molen, we zijn helemaal naar boven gegaan hebben zelfs buiten bij de wieken gestaan. Buiten op een grote molensteen hebben we de polonaise gelopen en maakte we nog even leuke foto’s.

OpenluchtmuseumDe kinderen bepaalde de route, de plattegrond ging dan ook van de één naar de ander! We bezochten ook nog de smederij, remise en overslagloods van ‘Van Gend & Loos’ met een bijzondere koets (simulator achtig, als je er in zit lijkt het alsof de koets werkelijk aan het rijden is). Ook hebben de kinderen zichzelf nog even gewogen in de loods, samen wogen ze meer als 150 kg!

Openluchtmuseum

We zijn nog flink wat aan het wandelen geweest tot het tijd was om te gaan lunchen. Na de lunch kwam het educatieve gedeelte, voor ‘onze’ groep was het educatief programma Bakkers en Boeren. Kortom, we hebben ons goed vermaakt en hebben veel plezier gemaakt!

Ik geef toe…. dit zijn niet de activiteiten waar ik me van te voren me op verheug, een groep kinderen is niet echt mijn ding. Maar het is me meegevallen, al was ik toch echt gesloopt dinsdagavond!

Help jij wel eens met activiteiten op de school van de kinderen? 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge