Weekendje Duitsland - Oberhausen Lego Land en Sea LifeZomaar uit het niets konden we ‘zomaar’ een weekendje weg, het werd een weekendje Duitsland. Toevallig viel het zo dat de meisjes daarna vakantie hadden, meestal zeg ik toeval bestaat niet… maar nu dus even wel! Eerst werden we uitgenodigd voor LEGOLAND Discovery Centre, het leek me meer iets voor jongens en vroeg een vriendin of zij wilde gaan. Ze konden niet en ik dacht nog even na, tot de volgende uitnodiging volgde Sea Life Oberhausen

En tja, toen toch maar met de meiden in overleg. Tot mijn verbazing waren ze erg enthousiast voor beide, ook voor een bezoekje aan LEGOLAND Discovery Centre! We waren zo verbaasd… dat hadden we niet verwacht! We besloten er maar meteen een soort van weekendje uit van te maken.

In een hotel slapen is immers best wel bijzonder, dat is geen ‘dagelijks’ iets! Neem daarbij een zondag vol met leuke dingen doen en een maandag die in Duitsland Rosenmontag heet en het feestje is compleet!

Waar sliepen we?

Een hotel zoeken en boeken was wel even een dingetje, we zaten nog geen twee weken voordat we gingen. Nooit had ik aan Rosenmontag gedacht en al helemaal niet dat daardoor de hotels vrij vol zouden zitten! In Oberhausen konden we al niet meer even snel een (betaalbaar) hotel vinden, dan maar in de omgeving.

Weekendje Duitsland - Oberhausen Lego Land en Sea LifeAl snel kwamen we uit in Mulheim an der Ruhr, eerst een hotel wat leuk leek maar toen ik doorklikte dacht ik toch nee… niet veel later ontdekte ik B&B Hotels! Er zit er eentje in Oberhausen, maar helaas geen gezinskamer meer vrij! De eerstvolgende was Mulhein an der Ruhr of Essen, we besloten voor de eerste te gaan op zo’n kleine tien minuten rijden van de locaties die we op zondag zouden bezoeken!

We waren blij verrast over het concept van B&B Hotels! Weinig personeel alles is elektronisch toegankelijk met codes. Een super opgeruimd, schoon en netjes  hotel… daar hou ik van! Daarnaast een heerlijke douche, goede bedden en een heerlijk ontbijt waarmee je de dag goed kan beginnen. Het personeel dat er is zijn super vriendelijke en behulpzaam.

Het hotel waar wij erg over te spreken zijn is dus B&B Hotel in Mulheim an der Ruhr! Wat hotel betreft is ons weekendje Duitsland zeker een succes!

Wat deden we allemaal?

We gingen zonder een echt duidelijke planning. Het enigste dat echt gepland was,  was dat we zondag naar LEGOLAND en Sea Life zouden gaan. Verder hadden we een vaag idee om op maandag ergens naar een carnavalsoptocht te gaan kijken. Kortom… we zagen het verder wel!

Zaterdag

Weekendje Duitsland - Oberhausen Lego Land en Sea Life

Op zaterdag wilde de meisjes eerst naar hun zwemtraining, daarna vertrokken we richting Duitsland. Net voor de grens kochten we nog even wat te eten en te drinken, wij lekker aan de Starbucks! Mmmm!

We kwamen iets te vroeg aan bij het hotel, maar we konden er al in en naar onze kamer prima! Daar eerst natuurlijk de kamer bekeken en alles gecheckt. De tv deed het maar helaas voor de meisjes… nogal Duits allemaal. De douche en toilet waren super schoon en zag er netjes uit.

De meiden pakte hun koffer en tasjes uit en legde alles in de kast, wij bekeken nog even waar we iets zouden gaan eten en toen riepen de meiden dat ze wel naar de winkels wilde. Dat krijg je als ze zelf geld mee nemen ‘op vakantie’! We besloten richting CentrO in Oberhausen te gaan. We hoorde dat we daar ook goed konden eten, twee vliegen in één klap dus!

Weekendje Duitsland - Oberhausen Lego Land en Sea LifeParkeren is daar gratis, wat een verademing! Echt wel handig… geen gedoe met kaartjes en zo. We liepen het winkelcentrum in waar echt heel veel winkels zitten en waar het ook behoorlijk druk was. We gingen een aantal winkels in en onze meiden wilde naar de winkel van Nici, daar kochten ze een cadeautje voor een vriendinnetje en vervolgens gingen we eten. Het werd Subway en daarna een ijsje!

We waren op tijd weer terug in het hotel, de meiden waren moe en gingen naar bed. Morgen zou immers een drukke dag worden met veel doen!

Zondag

Op tijd opstaan en naar het ontbijt! Daar ontdekte we al het lekkers… broodjes, romige kersenyoghurt, diverse soorten kellog’s, jam, belegjes, toetjes, cake, fruit en drinken. Niet super groot of uitgebreid, maar meer als dat we thuis hebben (en dat is al best veel). We aten op ons gemak en kwamen tot de ontdekking dat de ‘bedrijfsleiders’ Nederlandse mensen zijn!

Een fijn stel mensen, super vriendelijk en aardige mensen.. dat doet al de helft van zo’n kort verblijf. De meiden vonden het maar raar, ben je in Duitsland zijn het Nederlands sprekende mensen daar. Maar zo leuk!

Rond 09.30 uur vertrokken we richting Oberhausen, parkeerde we in parkeergarage drie en stonden binnen enkele minuten op de stoep bij LEGOLAND! Daar hebben we echt van alles gedaan en genoten van alles, details lees je in het blogje over LEGOLAND. In de middag besloten we richting Sea Life te gaan waar we ons ook ruim twee uur hebben vermaakt en onze ogen uit hebben gekeken!

Weekendje Duitsland - Oberhausen Lego Land en Sea LifeEind van de middag moest en zou ik naar Starbucks, ik wilde zo graag een heerlijke latte macchiato! Toen we daar zaten besloten de man en kids nog even wat te gaan halen in de shop van LEGOLAND, ik bleef achter met mijn kop koffie! Toen ze terug kwamen kreeg ik een lief cadeautje een goudkleurig Lego blokje met mijn naam!

Na de koffie zijn we maar de Oase weer ingeschoven en hebben we daar gegeten, de kinderen wilde patat, Peter namen Duitse braadworst en ik at Indisch! Dat is het voordeel van de Oase in CentrO, je kan allemaal wat anders eten en gewoon bij elkaar aan tafel zitten. Daarna terug naar het hotel voor ons laatste nachtje daar!

De meisjes gingen naar bed en ik begon met het uitwerken van een artikel van ons uitje, het lukte me zelfs om het af te maken en klaar te zetten voor de volgende ochtend! Ook wij gingen optijd slapen…. de volgende ochtend konden we uitslapen.

Maandag

Weekendje Duitsland - Oberhausen Lego Land en Sea LifeWe konden dus uitslapen, nou om 06.00 uur was het al weer feest. De dames waren wakker, ze ging uit bed en ik hield me ‘slapend’ ik had er nog niet zoveel zin in zeg maar. Ze maakte zich alvast klaar voor de dag, beide gingen ze in hun Anna jurk uit Disney de dag in!

Het was immers Rosenmontag en we gingen naar de carnavalsoptocht in Mulheim an der Rurh zelf, de manager van het hotel vertelde dat het best een redelijke optocht was en dat je op een bepaald punt twee keer de optocht kon zien. Het was op loopafstand van het hotel, we besloten dus in Mulheim te blijven.

Eerst tijd voor het ontbijt, dat was op maandag iets eerder als in het weekend! Om 10.00 uur was het, het einde van het ontbijt we gingen terug naar boven en pakte alle spullen in. Rond 11.30 uur vertrokken we van onze kamer en het hotel en liepen we naar het centrum. Aangezien de optocht om 14.00 uur zou beginnen gingen we eerst even ‘winkelen’ we moesten nog opzoek voor mijn moeder en zusje en we aten nog wat voor alles dichtging om 13.00 uur.

Lekker optijd om 13.20 uur stonden we al braaf te wachten op de optocht… erg alleen nog! Om 13.45 uur werd het in eens druk en begon het feest. De optocht was leuk en ondanks dat deze relatief klein is voor Duitse begrippen was het wel leuk om te zien. Alleen het hebberige gedrag met dat snoep en speelgoed, bizar!

Rond 16.00 uur denk ik zo’n beetje was het klaar en besloten we richting de auto te gaan… in eens werd het slecht weer toen we naar Wageningen reden! Onderweg hadden we nog trek en besloten we te gaan eten bij de Mc Donalds. Na de vette hap de koffers snel thuis gebracht en snel naar mijn ouders om Bono, onze hond op te halen.

Genoten!

We hebben zo van elkaar en alles genoten… het was lang geleden dat we ‘zomaar’ zoiets deden. Even ‘gek’ doen en even een weekendje weg. Okay, met dank aan mijn blog en de samenwerkingen die ons de mogelijkheid gaven voor dit weekendje Duitsland!

Ik ben een enorme huismus, ik hoef niet zo nodig weg en heb altijd wat moeite om te gaan. Dit keer was dat ook zo, maar wat heb zelfs ik het fijn gehad! De meisjes en wij hebben genoten! Echt voor herhaling vatbaar zoiets!

Gaan jullie wel eens ‘zomaar’ ergens heen? Een nachtje of weekendje weg?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge