Weer naar schoolBijna! Ja, echt… bijna is de vakantie voorbij! Aan de ene kant ben ik daar erg blij mee, aan de andere kant kunnen de kinderen zelf nog wel een week langer vrij gebruiken om nog verder bij te komen. Maar hé, ze gaan straks zeven weken naar school en hebben dan van 27 februari tot en met 3 maart weer vakantie! Daarna gaan ze weer een paar dagen naar school en dan is er weer een studiedag…

Dus nu kerstvakantie, vandaag de laatste dag! Misschien mag ik het niet zeggen, maar gelukkig kunnen ze weer naar school maandag.

Kerstvakantie

Dit jaar viel het voor ons als werkende ouders niet perfect de kerstvakantie, we moesten even passen en meten. We wilde deze vakantie graag zoveel mogelijk zelf thuis zijn bij de meisjes. Maar echt makkelijk was het niet dit jaar, dit had te maken met hoe alles viel en mijn werk.

Gelukkig hebben we het samen kunnen regelen en konden de meisjes deze laatste week thuis blijven en zo hun eigen ding doen! Naast behoorlijk wat uitjes hebben we ook rustig aan gedaan, ze gingen één middag naar oma tijdens de vakantie. De reden? Ik moest aan de bak en de man in huis ging naar top 2000 met een aantal mannen.

De tweede week hadden we vooral rust gepland. De oudste heeft echt haar rust nodig en slaapt momenteel gewoon weer elf tot twaalf uur per nacht. Maar beide dames zijn aardig opstandig, eigenwijs en bij de hand. Maar ook ‘vervelen’ ze zich en dat merken we!

Wat hebben we allemaal gedaan?

ZooParc Overloon_weer naar school artikelKerst vierde we eerste kerstdag bij de familie van mijn man en tweede kerstdag waren we bij mijn zusje. De dinsdag na kerst gingen de meiden naar mijn moeder, woensdag gingen we naar ZooParc Overloon en donderdag met vrienden naar KidzCity en hebben we bij Ikea gegeten. Vrijdag was rustdag en zaterdag was het al weer oudjaar, s’morgens gingen we met ons gezin ergens koffie drinken en ‘s middags kwam er visite tot middernacht.

Nieuwjaarsdag gingen we bij mijn oma op de koffie en maandag twee januari ging ik met de meisje naar de bioscoop, naar de film Sing. Dinsdag was weer een rustdag, alleen de hond naar de trimsalon en thuis het huishouden gedaan! Woensdag mocht ik werken en de man was thuis met de meiden en is met ze naar zwemtraining geweest.

Gisteren, donderdag was ik wederom aan het werk en is de man met de meiden op visite geweest. Zij gingen naar ‘oude buren’ het nieuwe huis bekijken! Nu is het vrijdag, de meiden gaan vanmiddag beide de hort op. De jongste heeft een kinderfeestje vanaf 14.00 uur en de oudste gaat naar een klasgenootje spelen. Geen idee wat ik dan nog ga doen, al vermoed ik iets in het huishouden (helaas is het nodig).

Fijn, bijna weer naar school!

De meiden zijn baldadig, maken overal een zooitje van, liggen met elkaar in de knoei en hebben opmerkingen waarbij wij elkaar aankijken met de vraag ‘Waar halen ze het vandaan?’. Alles details worden uitvergroot… er lopen hier olifanten door huis die ooit een muis waren, echt bizar!

De dames hier hebben beperkte beeldschermtijd, als deze mama dus thuis is houden we ons hier behoorlijk goed aan. Met de man thuis was dat iets minder, hij heeft het zich dus iets makkelijker gemaakt de afgelopen twee dagen. Het was niet zo ‘streng’ als tijdens schooldagen, dan is het echt beperkt tot een uurtje nu was het soms wat meer bij een leuke film of serie op televisie.

De meiden hebben in hun vakanties altijd last van verveling, ze hebben nooit spullen of het is niet leuk genoeg. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor elke ouder, maar tjonge er ligt echt meer als genoeg aan spelletjes, knutselspullen, boeken en ander speelgoed. Maar mopperen en klagen kunnen ze er op zijn tijd, niet gewoon!

School, stress en spanning

Onze jongste gaat haar gang wel, ze doet haar best… leest haar woordjes en boekjes en dat gaat wel best. Perfect zal het niet zijn, maar toch het gaat goed genoeg en dat is ook prima voor ons!

Voor onze oudste wordt het weer een lastige tijd. De cito’s komen er namelijk weer aan, net als een boekpresentatie die ze moet doen. Allemaal dingen waar je, je als negenjarige vreselijk druk om kan maken. Tenminste als je zo bent als onze oudste dochter.

Ze maakt zich zorgen, kan ik het wel, doe ik het wel goed en ‘Mam, ik wil het wel, leer het en doe mijn best… maar waarom lukt het dan nog niet?‘ hoor ik dan ook heel regelmatig. Kortom, het wordt wel weer een lastige periode voor haar en daarmee ook voor ons. Vooral omdat we weten dat ze wel wil en haar best doet maar het er eigenlijk zelden uitkomt zoals ze het zelf wil. Tevreden is ze eigenlijk nooit… het moet perfect en dat lukt niet.

Zelf ziet ze (nog) niet dat wat ze doet heel goed is voor een meisje met de problemen zoals zij die op haar pad krijgt, voor haar is het niet acceptabel. Misschien gaat ze dat ooit nog inzien, voor nu voorzien we vooral weer een lastige periode dan kan het alleen maar meevallen!

Bijna…

Nog drie nachtjes en dan gaan de meisjes weer naar school… het is aftellen! Ik ben er wel aan toe dat we weer in het gewone ritme gaan. Die continuïteit is toch wel prettig voor de dames, daarnaast start het sporten ook allemaal weer op dus we blijven weer bezig de komende maanden!

Nu is het aftellen tot maandag… dan mogen ze weer naar school!

Kijken jullie ook uit naar maandag als de kids weer naar school vertrekken? Of zou de vakantie nog wel langer mogen duren?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

 1. Uhhh heel eerlijk..ik kijk er ook naar uit hoor! Pff en wat je zegt bijna alweer voorjaarsvakantie! En tussendoor hier ook nog een studiedag. De meiden hier zijn er ook aan toe & mama ook!

  1. Heb geluk dat ik volgende week wat minder werk, dus naast dat de meiden naar school gaan heb ik wat meer tijd thuis.

   Morgen de eerste ochtend dat ze vroeg op moeten (6.45 uur) voor het zwemmen, ben benieuwd… kunnen ze vast wennen 😉

  1. Nou de dames moesten wel even ‘wennen’ van morgen… mam, ‘t is echt wel vroeg hoor, haha! Ja schat, vanaf maandag weer elke maandag tot en met zaterdag 🙂

   Succes alvast voor maandag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge