Tea Topic - Welke regel zou je het liefste willen brekenMijn diamanten tea topic! Nou ja… een 60-jarig huwelijk is een diamanten huwelijk en dit is het 60ste tea topic, diamant dus! Er zijn nog een aantal foto’s van labeltjes van Pickwick theezakjes, maar ik heb ook een lijst dus ik kan nog even vooruit! Ben benieuwd hoe lang ik het nog ga volhouden, voor mijn doen doe ik dit echt al heel lang! 

De Tea Topic vraag luidt: “Welke regel zou je het liefst willen breken?

 

Tea Topic: Welke regel zou je het liefst willen breken?

Er is één ding dat direct in mij opkomt! De regel dat je kinderen buiten de schoolvakantie niet mee mag nemen op vakantie. Op de uitzonderingen na dan, verlof voor bijzondere omstandigheden zoals huwelijk, uitvaart, religieuze verplichting, ziekte en als je als ouders echt geen vrij kunt krijgen in de schoolvakanties.

Waarom?

Die mensenmassa’s omdat er minimaal één derde van Nederland vakantie heeft, verschrikkelijk! Het gemiddelde pretpark bezoeken levert een hoop wachten en frustratie op. Maar ook de drukte op stranden, vakantieparken en noem maar op… het kan ook anders in mijn ogen!

Ook het op vakantie gaan, voor ons is het niet mogelijk om in de zomervakantie een week of twee weken de zon op te zoeken in het buitenland. Twee weken echt een eindje van huis op vakantie is niet voor de hand liggend als je kijkt naar de kosten die het met zich meebrengt, te kostbaar.

Hoe mooi zou het zijn als iedereen gewoon ook op vakantie kan gaan buiten de schoolvakanties op wisselende momenten wanneer het uitkomt?

Onze banen zijn niet zo dat je echt nooit in een schoolvakantie weg kan, maar het is vaak wel wat lastig om het goed gepland te krijgen. Het zou fijn zijn als je zelf kan plannen wanneer het voor alle partijen het gunstigste is!

Hoe dan?

Ik ben geen specialist of leerplichtambtenaar, ik zou bijna zeggen… gelukkig niet! Maar wat als je bijvoorbeeld twee weken per jaar vrij te plannen hebt voor elk gezin? Een groot aantal ‘verplichte’ vakanties maar ook dagen die naar keuze gepland kunnen worden.

Er zijn zo’n twintig scholen die proefdraaien met flexibele lestijden en vakanties. De verplichting die vaststaat is dat kinderen minimaal 940 lesuren krijgen en het juiste niveau behalen. De proef duurt tot 2018, daarna worden de scholen en de resultaten opnieuw bekeken, daarna wordt er weer verder gekeken.

Ben ook erg benieuwd naar de onderzoeksresultaten en de wet en regelgeving die daaruit voortkomt!

Buiten de schoolvakantie op vakantie?

Er schijnen genoeg mensen te zijn die hun kind een dag eerder thuishouden van school om verschillende reden. In een aantal gevallen onder valse redenen of kinderen worden gewoon ziek gemeld om een dag eerder te kunnen gaan reizen.

Wij kregen in 2016 een dagen vrij voor onze kinderen voor een (korte) vakantie. Deze dagen kregen we in verband met onze trouwdag en de gezondheidssituatie van één van onze dochters. We gingen een lang weekend naar Disneyland Parijs met de kinderen! Maar zelfs al hadden we toestemming voelde het niet echt ‘goed’ om op een schooldag op Schiphol in een vliegtuig te stappen.

Welke regel zou jij het liefste willen breken?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge