Een werkende moeder zijnSinds ik zeventien ben werk ik en nog altijd ben ik aan het werk, een werkende moeder inmiddels. Naast mijn betaalde baan doe ik nog wat vrijwilligerswerk en neem ik een groot deel van de zorg voor de kinderen op me. Soms erg lastig maar…

Doordat ik ook buiten de deur werk ben ik een leukere moeder, al zeg ik het zelf! Echter de zorg voor de kinderen, waarvan één extra zorg nodig heeft brengt soms was lastige situaties met zich mee.

Werken, een werkende moeder!

Mijn werk is leuk, ik voel me beter als ik werk… Ik weet ook hoe het is om niet te (kunnen) werken en wat mij betreft is dat niet voor herhaling vatbaar. Normaal gesproken ga ik graag naar het werk en is alles eigenlijk heel goed te plannen en regelen. Mijn werkweek bestaat uit 24 uur werken verdeeld over vier dagen waarvan het grootste gedeelte onder schooltijd. Naast mama ben ik dan ook nog gewoon Nathalie, iets dat ik in de tijd dat ik (veel) meer thuis was echt heb gemist.

Werken en zorg goed te combineren?

Normaal gesproken was het altijd erg goed te combineren, mijn moeder was gastouder dus de meiden gingen naar haar als ik moest werken. Nu ze op school zitten werk ik 20 van mijn 24 uur onder schooltijd, de andere vier uur past oma op met soms wat hulp van opa of tante Mimi.

Op het moment is het een periode in ons leven dat ik veel met onze oudste dochter op pad ben, ziekenhuisbezoekjes, naar therapie, het lijkt maar niet te stoppen. Het is momenteel lastig om werk, hobby’s en zorg te combineren. Gelukkig heb ik de vrijheid om flexibel met mijn werk(uren) om te gaan, feit blijft dat ik soms het gevoel heb op meerdere plekken te kort te schiet.

Mijn gevoel

Het maakt mij als mens, moeder en werknemer verdrietig, ik schiet voor mijn gevoel te kort… en dat wil ik niet. Ik ben iemand die dingen goed wil doen, de lat leg ik hoog, op dit moment eigenlijk iets te hoog. Gelukkig heb ik onlangs een functioneringsgesprek gehad en doe ik mijn werk gewoon goed en zijn ze tevreden.

Helaas zal ik het er voorlopig mee moeten doen, het ziet er niet naar uit dat het op korte termijn anders zal worden.

Kortom, het is niet altijd makkelijk om een werkende moeder te zijn, maar het maakt me wel een beter mens!

Hoe denk jij er over? Ben jij een beter mens als je buiten de deur werkt? Of vindt je het heerlijk om thuis te zijn bij de kinderen?