Workshop_gezonde, gevarieerde en simpele lunchEcht als je mij twee maanden geleden zou hebben gezegd dat ik een workshop zou gaan geven had ik je voor gek verklaard. Maar laat het nu één van mijn nieuwste opdrachten zijn? Binnengekomen door de foto’s op mijn instagram? De gevarieerde, gezonde maar vooral simpele lunchboxen trekken de aandacht en dat heeft me werk opgeleverd. Persoonlijk vind ik dat erg bijzonder! Maar wat nu?

Dat instagram een ‘krachtig’ medium is ben ik inmiddels wel achter gekomen. Dat ik het nog altijd niet super goed inzet ook, maar toch levert het me iets op. Soms heb ik samenwerkingen die enkel en alleen via instagram gaan, soms zijn er samenwerkingen die via Veusteveul.nl en instagam gaan. Meestal zijn dit dan toch allemaal weer ‘online’ samenwerkingen.

Wat dan?

Workshop_gezonde, gevarieerde en simpele lunchEen aantal weken geleden kreeg ik een mail, maar de vraag was of ik wilde bijdragen aan een ‘festival’ voor peuters, kleuters en hun ouders. Dit festival wordt georganiseerd door verschillende organisaties binnen Wageningen.

Gezond eten, gezond opgroeien en gezonde keuzes maken, dat is het thema van het peuter- en kleuterfestival voor kinderen van 0 tot 6 jaar en hun ouders. Er zal van alles te doen zijn, er is een infomarkt, speel- en beweegtuin en workshops. Het festival is gratis toegankelijk!

En nu? Een workshop?

April is ‘eet groente maand’ en daarmee gaan we aan de slag op het festival! En laat dat groente en fruit ook de boventoon zijn in de lunchboxen die ik klaar maak voor de meiden en mezelf? In een oriënterend gesprek bespraken we wat de wensen zijn, wat ik denk te kunnen en hoe we er met elkaar tegenaan kijken.

Daarna was het afwachten, maar inmiddels weet ik dat ik tijdens dit festival op 21 april doorlopend workshops mag geven. Mocht het druk zijn ga ik of gaan wij, mensen doorlopend laten zien hoe je snel en simpel een gezonde lunch mee kan geven naar school of naar het sporten.

Maar ook hoe je een ander tussendoortje als ‘koek’ mee kan geven dat lekker is, snel te maken en ook nog een gezondere keuze is als die Liga of Sultana.

Hoe ga ik het aanpakken?

Workshop_gezonde, gevarieerde en simpele lunchZonder al te veel op details in te gaan, krijgen we een mooie hoeveelheid voedingsproducten tot onze beschikking die we kunnen gebruiken. Wat ik ga doen is laten zien dat het niet moeilijk, lastig of ingewikkeld hoeft te zijn om te kiezen voor een gezondere keuze.

Tijdens deze dag zal ik verschillende soorten lunchboxen en bakjes vullen, dan kunnen mensen inspiratie op doen en er zelf mee aan de slag gaan. Wellicht zet ik er een paar ter inspiratie gevuld en wel klaar ter inspiratie. En uiteraard ga ik foto’s gebruiken zoals ik ze ook op instagram heb staan.

Wat ik nog ga klaarmaken is een informatief a4-tje met foto’s, tips en linkjes naar leuke webshops! Daarnaast heb ik van één webshop een leuke reactie gekregen op mijn vraag om promotie materiaal.

Spannend en super leuk!

Ik ga dus ‘gewoon’ een dagje workshops geven over relatief gezonde, makkelijke en simpele lunches en 10-uurtjes. Dat ik dat ooit zou doen had ik echt nooit gedacht! Als iemand me zou hebben gezegd “Nathalie, lijkt het geven van een workshop over lunchboxen vullen je niet iets?” dan zou ik echt keihard hebben moeten lachen.

Nu ik hier al wat gesprekken over heb gevoerd en alles wat duidelijker wordt realiseer ik me dat ik me er steeds meer in ben gaan verdiepen. De kennis die ik heb opgedaan is puur uit interesse, de wil om mijn eigen kinderen een gezondere en meer gevarieerde optie aan te bieden als enkel boterhammen of een Liga.

Workshop_gezonde, gevarieerde en simpele lunch Workshop_gezonde, gevarieerde en simpele lunch Workshop_gezonde, gevarieerde en simpele lunch
Inmiddels heb ik er echt zin in en ga ik me voorbereiden. Wie weet komt er op deze manier weer iets op mijn pad. Ergens heb ik de hoop, dat ik eraan bij kan dragen dat meer ouders samen met hun kinderen voor een gezondere optie zullen gaan kiezen.

Gebruik jij instagram? Zo ja, laat je link achter!
Ben jij ondernemer? Heb jij een voordeel bij het gebruik van instagram?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Leuk! Ik gebruik instagram wel maar ben geen ondernemer dus het is eigenlijk een soort dagboek in foto’s en staat daarom ook op privé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge