Zelf kleding maken! Een rekje vol!Zelf kleding maken, best goed gelukt! De laatste tijd heb ik behoorlijk wat kleding voor de meiden gemaakt, afgelopen weekend zette ik alles op de foto. De meiden blij met hun kleding en deze mama blij dat het is gelukt en dat ze het ook graag dragen! Ze hebben zelfs wensen voor meer kleding!

Volgende week woensdag is het hier in Wageningen markt, er staan dan drie stoffenkramen samen met de meiden ga ik eens kijken of er iets bij zit wat ze leuk vinden. Dan kan ik weer verder met zelf kleding maken voor de meiden in de door hun uitgekozen stofjes!

Zelf kleding maken, waarom?

Eerder schreef ik al eens een blog over het zelf maken van kleding en wat het aan geld scheelt! Onze meiden een vrij kostbare smaak als het om jurkjes en rokjes gaat. Ze kiezen bij voorkeur kleding van Wild, Molo, Petit Louie of bijvoorbeeld Someone.

Zelf kleding maken van digitale fotoprint tricot
Digitale tricot met vogels

De reden dat zij daarvoor kiezen? In de meeste gevallen het stofje, dun en soepel vallend tricot. Daarnaast de leuke printjes die de verschillende merken hebben, jaar in, jaar uit zijn er echt leuke en diverse printjes te vinden.

Als de meiden dan echt de vrije keus krijgen kiezen ze bij voorkeur voor een drukkere print met bijvoorbeeld dieren erop. Aangezien er ook voldoende stofjes met dergelijke opdruk zijn hebben ze best veel keuze, daarnaast kan ik het passend maken en kunnen ze zelf kiezen wat ze Achter de naaimachine zelf kleding makenvoor een kledingstuk willen van dat betreffende stofje.

Naast de kosten vind ik het zo nu en dan heerlijk om achter de naaimachine te zitten en te maken wat er in mijn hoofd zit. Werkt ook wel therapeutisch, mijn hoofd moet bij de kleding en de naaimachine zijn en niet bij 1001 andere zaken.

Zelf kleding maken is niet meer van deze tijd!

Met enige regelmaat hoor ik, “Joh, zelf kleding maken is toch helemaal niet van nu? Dat deed mijn moeder vroeger en dat vond ik helemaal niet zo leuk!”.

Ja, dat kan… mijn moeder maakte ook zelf kleding voor ons, ik kan me niet herinneren dat ik of mijn zusje het niet leuk vonden. Als er voor ons een trui werd gemaakt mochten we zelf de kleurtjes en de het figuurtje erop kiezen. Er waren vriendinnetjes die dat ook wilde maar niet kregen.

Stofje uitgezocht door de oudste om zelf kleding te maken
“Parijs” printje, gekozen door de oudste!

Zolang de meiden het leuk vinden ga ik er dan ook gewoon mee door om zelf kleding te maken. Ik brei dan wel geen truien, ik kan en wil dat niet. Maar ik kan wel redelijk uit de voeten met de naaimachine en een haaknaald. Dus aan poncho’s, sjaals, jurkjes, rokjes en shirtjes geen gebrek als het aan mij ligt.

Verder ben ik blij dat ik de meiden op deze manier tegemoet kan komen ik wat zij leuk vinden aangezien we de jurkjes uit de winkel te kostbaar vinden maar ze het wel erg lekker vinden zitten. Nu hebben we een mooie middenweg in mijn ogen, zij de kleding die ze fijn en leuk vinden en het scheelt ons geld!

Wat maakte ik de laatste tijd?

Eindelijk dan! Ik laat zien wat ik de laatste tijd, na de jurkjes en rokjes met pinguïns en uilen heb gemaakt! De kleding is allemaal gemaakt van tricot met een (digitale) fotoprint, komt het…

“Parijs” shirt en rokje voor onze oudste!
Zelf kleding maken - parijs shirt met korte mouw  Bijpassende parijs rok ook voor de oudste!

Giraf shirtjes voor beide dames, links voor de jongste en rechts voor de oudste.
Giraf shirt voor de jongste - mt 122 Giraf shirt voor de oudste, wat langer en slanker

Jurkjes van tricot met herten en rozen, voor de oudste iets langer gemaakt.
Hertenjurk voor de jongste Nog een herten jurk voor de oudste!

Jurk van vogeltricot voor de oudste!
Jurk voor de oudste van vogel tricot

Rokjes, beide maakte in in tweevoud! Deels voor onze meiden en deels voor vriendinnetjes van de meiden.
Rok van vogel tricot voor de jongste en vriendinnetje van de oudste Rokje voor één van onze meiden en voor vriendinnetje van de jongste

Circus rok en shirt voor de jongste, grappig detail… ze vonden de stof niet leuk en nu wil ze deze het liefste aan.
Circus rok voor de jongste - zelf kleding maken Shirt van circus stof - voor de jongste - zelf kleding maken

 

Hoe sta jij tegenover zelfgemaakte kleding? Not done of prima?
Maak je ook wel eens kledingstukken?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

13 comments

 1. Superleuke dingen heb je gemaakt! Ik moet toch maar eens mijn naaimachine weer tevoorschijn halen, ik heb hem sinds de verhuizing eigenlijk niet meer gebruikt. Volgens mij heb ik ook nog wel leuke stofjes liggen om rokjes voor Prinses te maken en anders is het op dinsdag weer markt in Eindhoven!
  Welke patronen heb je gebruikt?

 2. Ik vind ze super leuk geworden! 🙂
  Mijn moeder maakte vroeger ook vaak kleding voor mijn zusje en mij! Ik heb het zelf al een paar keer geprobeerd maar ben toch nog niet zo handig met de naaimachine haha :p

 3. Wauw! Leuke kledingstukken! En wat knap!

  Ik zou het zelf niet maken. Ik heb geen naaimachine. Ik vind het ook niet leuk. Niet dat ik het al heb uitgeprobeerd. Maar ik ben dan van het gemak. Ik koop het liever.
  Ik denk ook niet dat ik het geduld heb. Het zint me niet als het er niet helemaal uit ziet, zoals in m’n hoofd. En wanneer het me te lang duurt voor het af is, heb ik er ook geen zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge