Zomer in je broodtrommel! Zomer broodtrommel!Ja! Het is dan echt officieel, de zomer is begonnen. Nu moet ik bekennen dat ik de zomer stiekem het minst leuke seizoen vind. Ik geniet het meest van de mooie kleuren in de lente, de gezelligheid en de sneeuw in de winter. En de vallende bladeren en gure dagen van de herfst.

De zomer is mij gewoon te warm en te plakkerig. De mooie groene grasmat wordt weer dof van kleur en het onkruid groeit waar je bij staat.  Maar oké het voordeel is wel het grote zwembad staat weer in de tuin, we kunnen tot tien uur buiten zitten, de BBQ en kerstlichtjes achter thuis staan weer aan en mijn nieuwe bikini kan uit de kast. Alleen dat is al een feestje waard. Maar wat gewoon ook super tof is, is dat er in de zomer zulke heerlijke seizoen producten zijn en dat het thema zich uitstekend leent voor hele leuke broodtrommeltjes.

De bal is rond

Zomer in je broodtrommel! Zomer broodtrommel!We beginnen met een strandballen trommel. Ik heb een beschuit verkruimeld en die in het grote vak van de Yumbox gestrooid. Nu lijkt het net of je een zandbak in je trommel hebt. Hierop leg ik een bolletje omgekeerd met beleg maar je kan ook prima twee rondjes uit een boterham steken en die beleggen. Een plakje worst erop uit kaas steek ik een klein rondje en ik snij halve manen uit de kaas en leg die op het bolletje, klaar is je strandbal. Met een meloenlepel maak ik strandballen van watermeloen.

En als je dan toch een strand hebt dan hoort daar ook water bij. Bij de supermarkt of taartwinkel verkopen ze blauwe kleurstof. Een klein druppeltje in de yoghurt en je hebt gewoon ‘water’ in je trommel. Bij mijnbroodtrommeltje.nl heb ik deze leuke onderwaterdieren prikkers vandaan. Naast de vis en het zeepaardje zit er ook nog een paarse vis, een zeester en kreeftje in het pakketje. Een leuke variatie in je trommel is dus in een mum van tijd gemaakt. In het middelste vakjes wat druifjes met een Playmobil poppetje gezellig onder een parasol en je strand bento is compleet.

 Groente ijs en eierbootjes

Als er iets is waar ze hier in huis blij van worden zijn het wel ijsjes.  Gelukkig houden ze ook van komkommer en tomaat en viel deze gevulde plank ook wel in de smaakt. De eyecatcher is natuurlijk het vrolijke ijsje. Snij een langwerpige driehoek uit een boterham kaas en leg de korstjes daar bovenop. Snij de tomaat door midden en de komkommer in plakjes en maak daar ‘ijsbolletjes’ van.

Kook een eitje in 8 minuten hard en snij hem door midden. plaats daar een prikkertje op met een partje mandarijn en je zeilboot is klaar. Ik heb hem in yoghurt met kleurstof gezet, maar je zou er natuurlijk ook blauwe bessen omheen kunnen leggen als water. Een plakje worst met de overgebleven mandarijn partjes worden een zon en een verkruimeld stuk beschuit dient al zand, daar ligt de knakworst krab te chillen. Zo is je gevarieerde en gezonde lunch  klaar om op te smullen.

Een slippertjes trommel

Zomer in je broodtrommel! Zomer broodtrommel!Hier lopen beide kinderen het liefst de hele dag op hun slippertjes. En dan niet de dure, nee het liefst op die goedkope teenslippertjes. De regel is naar school de stevige sandalen en thuis mogen de badslippertjes weer aan. Slippers kunnen dan ook niet ontbreken in de yumbox voor het optimale zomergevoel. Als eerste heb ik een vrolijke servet in het grote vak van de yumbox gelegd.

Uit een papiertje heb ik een slipper geknipt en wanneer je die op het brood legt kun je het uitsnijden of met een schaar uitknippen (wij hebben een schaar die we alleen gebruiken voor voedsel). De geboortemuisjes maken de slippers helemaal af. Een mandarijntje pimpen we op met een zonnebril en de zeesterren van uitgestoken  appels met kaneel worden nog leuker met deze vrolijke zomerprikkers. Bij mijnbroodtrommeltje.nl zijn de leukste prikkers te koop om je trommel te versieren.

In het kleine vakje zitten octopus knakworstjes. Snij de knakworstjes in drieën en snij ze aan de onderkant vier keer in. Kook ze even in wat water, zodat de tentakels wat naar buiten gaan staan. Oogprikkers erin en je octopus is af.

Hopelijk genieten jullie allemaal van de zomer en het mooie weer. Van de vrolijke broodtrommels en het zwembad. En ik, ik hoop dat het snel weer herfst wordt en dat ik kan genieten van de vallende bladeren.

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge