Zomerse maaltijdVoor mij is een zomerse maaltijd iets waarbij ik maar kort in de keuken hoef te staan, het liefste niet achter het fornuis. Alleen zorgen deze ‘zomerse’ wensen wel dat ik wat beperkt ben op de één of andere manier… daarom besloot ik toch zo nu en dan maar even snel achter het fornuis te gaan staan. Maar dan ook echt maar even snel en niet langer als noodzakelijk! Op Instagram vroeg ik wat andere zoals eten met het warme weer, deze tips van volgers ga ik je ook geven. 

Warm weer wil bij mij vaak zeggen dat ik ook weinig trek heb, ja trek in ijsjes en drinken. Als we wat moeten eten dan graag snel, makkelijk en het liefst koud als het buiten al warm genoeg is! Maar ja, wat eet je dan?

Tips van volgers op Instagram

Op Instagram vroeg ik volgers wat zij eten met het warme weer, daar kwamen best veel reacties op. Waarvan veel toch dezelfde richting op gaan… snel klaar en lekker om te eten bij warm weer! Nou vooruit, met een uitzondering zo links en rechts.

De tips:

 • Soep met brood
 • Koude aardappelsalade
 • Salade
 • Stokbroodjes met smeersels
 • Witlofsalade
 • Tapashapjes
 • BBQ
 • Koude macaroni
 • Fruitsalade
 • Rijstsalade
 • Chinees
 • Couscoussalade
 • Pastasalade
 • Wrappizza
 • Tosti’s of Panini’s
 • Aardappels met sla of salade
 • Salade van Rucola, Komkommer, Tomaat, Feta etc.
 • Wraps
 • Pizza

Niet alleen ik hou dus van makkelijk, simpel maar wel lekker tijdens de warme, zomerse dagen! De volgers van Veusteveul kennelijk ook! Bedankt allemaal voor de tips en ideeën!

Wat is het geworden?

Ik geef toe… het was allemaal niet zo indrukwekkend wat we op hebben, maar wel lekker en in de meeste gevallen redelijk gezond. Zo nu en dan dook ik dus toch wat langer de keuken in, om even wat klaar te maken op het fornuis.

Nu moet je weten, jaren heb ik geen of nauwelijks rauwkost gegeten… dat was (en is eigenlijk nog) vooral voor knaagdieren. Maar ik merk wel hoe makkelijk en snel het is en dat het met een beetje lekkere ingrediënten best lekker kan zijn!

Koude wraps

Zomerse maaltijdHeel simpel en volgens mij in 1001 variaties te maken! Ik gebruikte kant en klare, medium wraps met kruiden van Santa Maria.

We maakte twee verschillende wraps, nou ja… heel verschillend zijn ze niet maar het scheelt toch iets!

De eerste vulde ik met gegrilde kip, sla, tomaat, komkommer, pesto, augurk en roomkaas Pesto van Galbani. De andere belegde we met beenham (broodbeleg), kruidencreme, sla, komkommer en tomaat.

Koud, fris en snel gemaakt… ideaal voor 37 graden!

Salade #1

Zomerse maaltijdDit was verrassend lekker! En zelfs ik… die sla voor konijnen vind heb ervan genoten, al vermoed ik dat het vooral door de overige ingrediënten komt. Maar het was snel, makkelijk en lekker!

Wat stopte ik erin? Om te beginnen sla met tuinkruiden (gemixt in een zakje),  gegrilde kip (kant-en-klaar uit de koeling bij de supermarkt), Roma tomaatjes, komkommer, paprika, feta en een salade dressing op basis van olijfolie.

 

 

Soep met croutons en stokbrood

Zomerse maaltijdDeze keer dook ik de keuken in om een soepje te maken, voordeel is dat je het kan laten opstaan terwijl je zelf lekker buiten zit met een boekje en een kopje koffie (of een ijsje).

Ik zal direct bekennen… ik gebruikte een basis voor groentesoep, met verse groenten en gehaktballetjes! Ook gooide ik er nog wat vermicelli in, dat vind ik altijd wel lekker.

Erbij aten we stokbroodjes (helaas we er geen bruin meer… ) met kruidencrème en ik gooide croutons in mijn soepje, lekker!!

 

Wrap en pasta salade

Zomerse maaltijdEr lagen nog wraps en wat groenten enzovoort in de koelkast, aangezien het nogal warm was had ik geen zin om naar de supermarkt te gaan. Het werd dus een restjes dag, met een ‘ik gooi wel even wat in elkaar’ maaltijd… maar het smaakte heerlijk!

Wat ik gebruikte? De wraps vulde ik met Galbani roomkaas met pesto, ham, komkommer, sla, tomaat en augurk. De salade kookte ik even pasta voor eerder op de dag en vervolgens ging daar het restje gegrilde kip, sla, tomaat, komkommer, augurk, feta, beetje roomkaas en pesto in.

 

Broodje hamburger

Zomerse maaltijdDit was de maaltijd waar ik het langste voor in de keuken stond. Okay, voor zover je het lang kan noemen! Het is altijd even een klusje om alles te bakken.

Eigenlijk valt het allemaal wel mee maar als het warm is, is het me al snel te lang. Hamburgers en het ei moesten gebakken worden… en niet zomaar hamburgers nee er moet ook nog Cheddar op! Verder ging er tomaat, komkommer, sla en ook nog augurk op!

 

 

Salade #2

Zomerse maaltijdWeer salade… ja, ach je moet iets! We maakte weer een iets andere variatie deze keer. Sommige dingen waren wel wat veel, maar het smaakte prima en de hele bak was leeg aan het eind van de rit!

In deze salade ging ijsbergsla, Roma tomaatjes, komkommer, augurk, gerookte kip, gegrilde kip, zoete puntpaprika, feta, croutons en de meiden hadden er ook nog geraspte kaas overheen. Nu vergeet ik de dressing… ik had nog een zakje mix voor dressing liggen van, ik dacht Calvé dat smaakte verrassend goed en lekker fris!

Wat heb jij gegeten tijdens de hele warme dagen? Heb je nog lekkere tips voor mij?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

 1. Soep vind ik echt geen zomermaaltijd. Lekker hoor maar echt te heet als het 37 graden is. Dan krijg ik het van soep nog warmer. Sla en wraps vind ik erg lekker. En barbeceuen vind ik ook heerlijk met dit weer.

  1. Je echt? Een lekker groentesoepje kan ik zomers wel van genieten. Op een makkelijke en snelle manier toch weer (relatief) gezond gegeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge