Vier weken zomervakantie voorbij_01   De eerste vier weken van de zomervakantie zitten erop! We hebben het overleefd om schoolvakantie en werk te combineren met hulp van opa en oma, we zijn erop uit geweest en hebben nu nog twee weken tegoed! 

Als je uitkijkt naar de vakantie zijn de werkdagen en schooldagen lang en zwaar en voor je het weet is het al weer grotendeels voorbij en is werk en school weer in zicht… de tijd gaat echt te hard!

Werken en (school)vakantie combineren

De eerste twee weken van de schoolvakantie hebben we hulp van opa en oma gehad zodat wij ‘gewoon’ konden werken en de kinderen opgevangen werden. In plaatst van vierentwintig uur in vier dagen te werken, werkte ik drie hele dagen… manlief werkte gewoon zijn normale aantal uren. De kinderen gingen twee keer bij opa en oma slapen en de overige dagen heen en weer, de meiden hadden in ieder geval al een flink goed vakantiegevoel!

Een week vakantie met papa

De derde week was de man in huis al vrij van zijn werk, de meisjes waren gewoon thuis en we deden het rustig aan. Ik begon, net als de eerste twee weken om  7.00 uur met werken om vervolgens op tijd weer thuis te kunnen zijn.

Er is veel buiten gespeeld, ze zijn met papa en nichtje Lianne naar de dierentuin geweest en we hebben spullen klaar gelegd en ingepakt. Want ja… we gingen die vrijdag op vakantie, een weekje Zuid Limburg!

Op vakantie!

Vier weken zomervakantie voorbij_01‘Eindelijk’ op vakantie! Op vrijdag pakte we alle spullen in en vertrokken we, samen met mijn ouders en zusje, richting Zuid Limburg. De boerderij waar wij onze vakantie hebben gevierd staat in Wijlre. Het bleek een grote boerderij op éénzame hoogte, we reden een klein weggetje over een heuvel op, aan het einde van de weg was een boerderij met weilanden en koeien. Rust!

 

Vier weken zomervakantie voorbijGeen voorbijgangers, geen auto’s… gewoon niets behalve een paar koeien en de stoomtrein die iets verderop, onderaan de heuvel voorbij rijdt. Er is zoveel rust dat de honden gewoon los kunnen lopen en geen ‘trigger’ hebben om weg te lopen of wat dan ook. Ze gingen een enkele keer het weiland in richting de koeien of een verdwaald vogeltje.

We zijn een aantal keren op pad gegaan met de meiden, van het bezoeken van een kasteel tot boodschappen doen. Binnenkort volgen artikelen over onze (te korte) vakantie met foto’s!

Helaas was de vakantie in Wijlre maar één weekje, te snel voorbij zoals gewoonlijk!

Nog twee weken…

Vier weken zomervakantie voorbijOver twee weken is het al weer bijna het einde van de vakantie, op 22 augustus moeten de meisjes al weer naar school en ik weer aan het werk voor mijn baas. Peter moet over een week al weer werken, jammer maar helaas! Het einde van de vakantie is al weer in zicht, zo niet grappig!

Wat gaan we nog doen de komende tijd? Nog best wel even leuke dingen! De komende week gaan we een dagje met vrienden op pad, wat we precies gaan doen is afhankelijk van het weer. We willen nog een dagje naar een museum of kasteel en we willen nog een keer richting Ouwehand. Genoeg te doen dus!

De laatste week ben ik nog thuis met de meisjes, we gaan nog een dagje naar vrienden in Drouwnerzand en de oudste, mijn zusje en ik gaan nog een keertje naar de musical Beauty and the Beast terwijl de jongste dan met papa op stap gaat!

Weer naar school…

Over ruim twee weken is de vakantie echt helemaal voorbij! Behalve naar school start ook het zwemmen en dansen weer! Hopelijk krijgen we het ritme er snel weer in!

De oudste gaat naar groep zes, de jongste mag starten in groep drie… de tijd vliegt! Nu nog even genieten van de laatste twee weken zomervakantie!

Heb jij nog lang vakantie? Ga je nog leuke dingen doen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge