Formulieren en onderzoeken voor onze oudste dochterVorige week escaleerde het thuis… de zorg die gepaard gaat met onze dochter hakt er zo nu en dan flink in. Er moest wat gebeuren! Ik nam een lastig besluit, ik stop binnenkort met één van de vrijwillige baantjes.

Ik heb besloten om (voorlopig) mijn vrijwilligers job bij de vereniging van onze dochters stop te zetten en wel per 1 januari, al snel dus! De komende week de administratie van 2015 afronden en overdragen.

Waarom ingeruild voor zorg?

In verband met de gezondheid van onze dochter zijn we vaak op pad voor allerlei onderzoeken, controles en therapie. Daardoor heb ik onvoldoende tijd om alle ballen in de lucht te houden.

Veel ritjes richting het ziekenhuis met onze dochter, intensieve zorg

Om die reden heb ik besloten de vrijwilligers job waar ik het kortste actief ben stop te zetten, “last in – first out” zeg maar. Mijn aanwezigheid tijdens vergaderingen kan ik niet garanderen en daardoor kan ik geen zinvolle bijdrage leveren. Het werk kan ik niet goed genoeg naar mijn zin doen op dit moment. Ik streef naar perfectionisme als ik ergens voor kies, ik doe het (zo) goed (mogelijk) of niet.

De combinatie van werk, vrijwilligerswerk en (de meer als gemiddelde) zorg voor onze meiden, met name de oudste is wat te veel van het goede geworden. Het is niet haalbaar om alles goed te blijven doen en ondertussen het huishouden ook nog draaiende te houden.

En nu?

Nu ga ik me vooral focussen op werk en de zorg rondom onze oudste, ondertussen wil ik proberen het ook leuk te houden ondanks alles. Dus met beide meiden leuke dingen doen en individueel, meer aandacht en meer tijd

Ik hoop dat het inwisselen van één van mijn vrijwilligers baantjes, voor zorg een goed besluit blijkt te zijn. Dat het me lukt om mijn voornemens uit te voeren, er snel duidelijkheid komt en dat we het vol houden om alles te blijven combineren.

Heb jij wel eens teveel hooi op je vork en trek je dan aan de rem?
Als je zelf een zorgintensief persoon in het gezin hebt, hoe combineer jij het?