Formulieren en onderzoeken voor onze oudste dochterVorige week escaleerde het thuis… de zorg die gepaard gaat met onze dochter hakt er zo nu en dan flink in. Er moest wat gebeuren! Ik nam een lastig besluit, ik stop binnenkort met één van de vrijwillige baantjes.

Ik heb besloten om (voorlopig) mijn vrijwilligers job bij de vereniging van onze dochters stop te zetten en wel per 1 januari, al snel dus! De komende week de administratie van 2015 afronden en overdragen.

Waarom ingeruild voor zorg?

In verband met de gezondheid van onze dochter zijn we vaak op pad voor allerlei onderzoeken, controles en therapie. Daardoor heb ik onvoldoende tijd om alle ballen in de lucht te houden.

Veel ritjes richting het ziekenhuis met onze dochter, intensieve zorg

Om die reden heb ik besloten de vrijwilligers job waar ik het kortste actief ben stop te zetten, “last in – first out” zeg maar. Mijn aanwezigheid tijdens vergaderingen kan ik niet garanderen en daardoor kan ik geen zinvolle bijdrage leveren. Het werk kan ik niet goed genoeg naar mijn zin doen op dit moment. Ik streef naar perfectionisme als ik ergens voor kies, ik doe het (zo) goed (mogelijk) of niet.

De combinatie van werk, vrijwilligerswerk en (de meer als gemiddelde) zorg voor onze meiden, met name de oudste is wat te veel van het goede geworden. Het is niet haalbaar om alles goed te blijven doen en ondertussen het huishouden ook nog draaiende te houden.

En nu?

Nu ga ik me vooral focussen op werk en de zorg rondom onze oudste, ondertussen wil ik proberen het ook leuk te houden ondanks alles. Dus met beide meiden leuke dingen doen en individueel, meer aandacht en meer tijd

Ik hoop dat het inwisselen van één van mijn vrijwilligers baantjes, voor zorg een goed besluit blijkt te zijn. Dat het me lukt om mijn voornemens uit te voeren, er snel duidelijkheid komt en dat we het vol houden om alles te blijven combineren.

Heb jij wel eens teveel hooi op je vork en trek je dan aan de rem?
Als je zelf een zorgintensief persoon in het gezin hebt, hoe combineer jij het?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

11 comments

  1. Helemaal gelijk Nathalie. Je gezin komt op de eerste plaats. Het is mooi dat er vrijwilligerswerk gedaan wordt maar het moet niet ten koste gaan van jezelf. Als je niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet goed voor anderen zorgen.
    Voel je vooral niet schuldig om je besluit.

  2. Ik ken je niet echt. Alleen via de blogs. Maar respect voor wat je doet! Vrijwilligerswerk doe je met veel plezier.
    Hoe het is om een kind te hebben met veel zorg, weet ik niet. Maar goed dat je ervoor kiest om iets niet te doen. Zal vast geen makkelijke keuze zijn. Maar je wint hier wel wat mee. Zo is alles beter vil te houden. En raak je zelf niet overstrest. Daar hebben jij én je gezin niks aan.

    1. Bedankt voor je berichtje, het is een lastige keuze geweest… behalve vrijwillig is het ook een leuk baantje, maar het is even niet anders.

  3. Lastige beslissing maar je moet zeker doen wat voor jou goed voelt. Het gevoel dat je iets net niet goed genoeg lijkt me ook te knagen aan je. Dan is het beter om gas terug te nemen. Ik herken het zeker. Ben zelf 1,5 jaar thuis geweest omdat ik teveel had gedaan. Take your time. Liefs

  4. Hoi Nathalie, ik kende je blog nog niet maar blijf je zeker volgen. Je blog leest goed. Soms moet je inderdaad keuzes maken waar je niet zo blij mee bent, maar … af en toe aan jezelf denken is ook belangrijk. Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge