Leren zwemmen, zwemdiploma's en turbozwemlessen - SwimkickZwemdiploma’s, wij vinden dat de kinderen zwemdiploma A, B en C moeten halen. Ook na het behalen van deze drie diploma’s vind ik dat kinderen niet ‘echt’ kunnen zwemmen. Ze kunnen zich redden maar dat is het dan ook wel. Daarom zijn wij erg blij dat onze meiden allebei verder willen met zwemmen.

Wat na A, B & C

Na het halen van de reguliere zwemdiploma’s bestaat bij de zwemvereniging waar onze meiden zwemmen de mogelijkheid om de Swimkick te volgen. Tijdens deze trainingen leren de kinderen slag voor slag de techniek van het zwemmen. Elke slag leren ze (normaal gesproken) in een half jaar aan, met twee jaar ben je klaar en kan je doorstromen naar de minioren training.

Onze meiden

De oudste heeft begin dit jaar de Swimkick Techniekschool afgerond en zwemt nu bij de minioren. Ze traint daar twee keer in de week. Helaas kan ze vanwege haar gezondheid en lage energiepeil nog even geen wedstrijden maar wie weet komt dat op korte termijn weer!

De jongste heeft zaterdag haar C diploma gehaald en is sinds gisteren gestart bij Swimkick. Ze zal daar zo’n twee jaar zwemmen om alle slagen (rugcrawl, borstcrawl, schoolslag en vlinderslag) inclusief start en keerpunten onder de knie te krijgen. Ook zij zal binnenkort starten met wedstrijdzwemmen!

Wat vindt jij van zwemmen? Wanneer kunnen kinderen volgens jou ‘echt’ zwemmen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge